七、信息还原。(2024·江苏宿迁宿豫区期中)
根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项,选项中有两项为多余选项。
Many students like watching TV. 1 and they can learn many things on TV.
Should we watch too much TV every day? As we know, we can learn a lot from books. 2 But I think we can learn better(更好) on TV. Why? 3 We can't see anything on the radio or listen from the books.
Most students are very busy with their lessons, so they can only watch TV at weekends. Some children watch TV every evening and they go to bed very late, so they can't have a good rest. 4
In a word(总之), we can watch TV, 5
A. Reading can help us learn things too.
B. They think watching TV is interesting
C. and we can watch much TV.
D. but we shouldn't watch too much.
E. That's bad for their study and health.
F. Because we can hear and watch at the same time.
G. but they don't like playing sport.
1.
2.
3.
4.
5.
根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项,选项中有两项为多余选项。
Many students like watching TV. 1 and they can learn many things on TV.
Should we watch too much TV every day? As we know, we can learn a lot from books. 2 But I think we can learn better(更好) on TV. Why? 3 We can't see anything on the radio or listen from the books.
Most students are very busy with their lessons, so they can only watch TV at weekends. Some children watch TV every evening and they go to bed very late, so they can't have a good rest. 4
In a word(总之), we can watch TV, 5
A. Reading can help us learn things too.
B. They think watching TV is interesting
C. and we can watch much TV.
D. but we shouldn't watch too much.
E. That's bad for their study and health.
F. Because we can hear and watch at the same time.
G. but they don't like playing sport.
1.
B
2.
A
3.
F
4.
E
5.
D
答案:1. B 2. A 3. F 4. E 5. D
解析:
翻译:
七、信息还原。(2024·江苏宿迁宿豫区期中)
根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项,选项中有两项为多余选项。
很多学生喜欢看电视。1他们觉得看电视很有趣,而且他们能在电视上学到很多东西。
我们应该每天看太多电视吗?众所周知,我们能从书中学到很多。2阅读也能帮助我们学习知识。但我认为我们在电视上能学得更好。为什么呢?3因为我们能同时听和看。我们在收音机上看不到任何东西,从书里也听不到声音。
大多数学生功课很忙,所以他们只能在周末看电视。一些孩子每天晚上都看电视,而且他们很晚才睡觉,所以他们不能好好休息。4那对他们的学习和健康都有害。
总之,我们可以看电视,5但我们不应该看太多。
七、信息还原。(2024·江苏宿迁宿豫区期中)
根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项,选项中有两项为多余选项。
很多学生喜欢看电视。1他们觉得看电视很有趣,而且他们能在电视上学到很多东西。
我们应该每天看太多电视吗?众所周知,我们能从书中学到很多。2阅读也能帮助我们学习知识。但我认为我们在电视上能学得更好。为什么呢?3因为我们能同时听和看。我们在收音机上看不到任何东西,从书里也听不到声音。
大多数学生功课很忙,所以他们只能在周末看电视。一些孩子每天晚上都看电视,而且他们很晚才睡觉,所以他们不能好好休息。4那对他们的学习和健康都有害。
总之,我们可以看电视,5但我们不应该看太多。