零五网 全部参考答案 启东中学作业本 2025年启东中学作业本七年级英语上册译林版 第207页解析答案
C
Dorothy and her little dog To to lived in a small house in Kansas.
One day,a terrible storm came and blew their house up into the air.Dorothy's house fell down in a beautiful place with green grass and thick forest.
Suddenly,a crowd of people rushed up to her happily.An old woman said in a sweet voice,“ Welcome to the nation of Oz.You have helped to kill the Wicked(邪恶的)Witch of the East,and set our Munch kin people free from her spell(咒语)forever.Thank you.”
" There must be some mistakes.I didn't kill anything." Dorothy felt puzzled.The old woman pointed to the corner of the house.“ Her two feet are still under your house."
" Oh,dear ! My house must have fallen on her.I didn't mean to harm her," cried
Dorothy,looking scared.“ I'm the very Good Witch of the North.You save us,so if there is any help I can do,just ask,” said the old woman.
" Can you help me go back home?" Dorothy asked.
“ You have to go to the Emerald City.Only the great wizard(巫师)of Oz can help you.
But there's a long way to go.It is not easy to find him.Put on the magic silver shoes that belonged to the Wicked Witch of the East.I will give you my kiss and no one will hurt you."The good witch kissed Dorothy on the forehead and said goodbye to her....
-Taken from The Wonderful Wizard of Oz (
A
)8.Why did the old woman thank Dorothy?
A.Because Dorothy killed the Wicked Witch of the East.
B.Because Dorothy caught the Wicked Witch of the East.
C.Because Dorothy saved Munchkins people from the storm.
D.Because Dorothy wanted to save her.
(
C
)9.What does the underlined word “ puzzled " mean in Chinese?
A.开心的 B.难过的 C.困惑的 D.兴奋的
(
D
)10.Which of the following is TRUE according to the passage?
A.The good witch can help Dorothy find her way home.
B.Dorothy planned to kill the Wicked Witch of the East.
C.Dorothy didn't want to go back home.
D.The magic silver shoes and the kiss may help Dorothy.
答案:8. A 【点拨】根据“You have helped to kill the Wicked(邪恶的)Witch of the East”可知,因为多萝西帮助杀了东方邪恶的女巫。故选 A。
9. C 【点拨】根据“There must be some mistakes. I didn't kill anything.”可知,多萝西很困惑,因为她没有杀任何人。故选 C。
10. D 【点拨】根据“Put on the magic silver shoes that belonged to the Wicked Witch of the East. I will give you my kiss and no one will hurt you.”可知,神奇的银鞋子和亲吻会帮助多萝西。故选 D。
解析:
翻译:
C
多萝西和她的小狗托托住在堪萨斯州的一所小房子里。
一天,一场可怕的暴风雨袭来,把他们的房子吹到了空中。多萝西的房子落在了一个有着绿草和茂密森林的美丽地方。
突然,一群人高兴地朝她涌来。一位老妇人用甜美的声音说:“欢迎来到奥兹国。你帮忙杀死了东方邪恶女巫,让我们的芒奇金人永远摆脱了她的咒语。谢谢你。”
“一定是弄错了。我什么都没杀。”多萝西感到困惑。老妇人指向房子的角落。“她的两只脚还在你的房子下面。”
“哦,天哪!我的房子一定是落在她身上了。我不是故意伤害她的。”多萝西叫道,看起来很害怕。“我就是北方的好女巫。你救了我们,所以如果有什么我能帮忙的,尽管说。”老妇人说。
“你能帮我回家吗?”多萝西问。
“你得去翡翠城。只有伟大的奥兹巫师能帮你。但是还有很长的路要走。找到他不容易。穿上属于东方邪恶女巫的魔法银鞋。我会给你我的吻,就没人会伤害你了。”好女巫在多萝西的额头上吻了一下,然后和她道别……
——选自《绿野仙踪》
( )8.老妇人为什么感谢多萝西?
A.因为多萝西杀死了东方邪恶女巫。
B.因为多萝西抓住了东方邪恶女巫。
C.因为多萝西把芒奇金人从暴风雨中救了出来。
D.因为多萝西想要救她。
( )9.划线单词“puzzled”的中文意思是什么?
A.开心的
B.难过的
C.困惑的
D.兴奋的
( )10.根据文章,下列哪项是正确的?
A.好女巫能帮多萝西找到回家的路。
B.多萝西计划杀死东方邪恶女巫。
C.多萝西不想回家。
D.魔法银鞋和吻可能会帮助多萝西。
上一页 下一页