B(2025·江苏扬州中学树人教育集团期末)
Do you play on your phone before bedtime? You may want to read a book instead. According to a US study, looking at screens at night can cause(导致) us to sleep poorly.
In the evening, our bodies make melatonin(褪黑素). Melatonin helps us feel sleepy and relaxed. It is an important part of our sleep cycle(周期). Our electronic screens stop that cycle from working well.
Why? Phones, computers and TVs make blue light. Blue light stops our bodies from making melatonin. Even just a little bit of blue light can have an effect. Eight minutes of blue light can keep your brain “awake” for another hour, according to the study. Even if you fall asleep, you may have lots of dreams. Your brain won't have a good rest.
It's even worse if you play an exciting game before bed. Games make our hearts beat faster, so we have a harder time falling asleep. Then, when we fall asleep, we don't get enough “deep sleep”, which results in poor health.
Use these tips to get a good night's sleep:
Have a relaxing routine every night. Take a warm shower or read a book.
Sleep in a dark, quiet room that is not too warm or too cold.
Count sheep. It's the oldest trick, and it can actually work!
Don't eat a big meal or have caffeine(咖啡因). Instead, drink milk.
Don't run around or exercise three hours before bedtime.
(
A. It stops our sleep cycle from going well.
B. It makes us feel hungry and tired.
C. Too much of it makes us sleep poorly.
D. It helps us have a good sleep at night.
(
A. We can do some reading and take a cold shower.
B. We can run around or exercise for hours.
C. We can sleep in a quiet room with little light.
D. We can eat a big dinner with milk.
(
A. Playing games helps us go to sleep quickly.
B. Our hearts beat more slowly when we play games.
C. It's important to feel sleepy and relaxed before sleep.
D. It's good for us to play interesting games before bedtime.
(
A. How to carry out the study on sleep.
B. What makes people have lots of dreams.
C. Why people should have enough deep sleep.
D. How playing on phones causes poor sleep.
Do you play on your phone before bedtime? You may want to read a book instead. According to a US study, looking at screens at night can cause(导致) us to sleep poorly.
In the evening, our bodies make melatonin(褪黑素). Melatonin helps us feel sleepy and relaxed. It is an important part of our sleep cycle(周期). Our electronic screens stop that cycle from working well.
Why? Phones, computers and TVs make blue light. Blue light stops our bodies from making melatonin. Even just a little bit of blue light can have an effect. Eight minutes of blue light can keep your brain “awake” for another hour, according to the study. Even if you fall asleep, you may have lots of dreams. Your brain won't have a good rest.
It's even worse if you play an exciting game before bed. Games make our hearts beat faster, so we have a harder time falling asleep. Then, when we fall asleep, we don't get enough “deep sleep”, which results in poor health.
Use these tips to get a good night's sleep:
Have a relaxing routine every night. Take a warm shower or read a book.
Sleep in a dark, quiet room that is not too warm or too cold.
Count sheep. It's the oldest trick, and it can actually work!
Don't eat a big meal or have caffeine(咖啡因). Instead, drink milk.
Don't run around or exercise three hours before bedtime.
(
D
)4.What can we learn about melatonin?A. It stops our sleep cycle from going well.
B. It makes us feel hungry and tired.
C. Too much of it makes us sleep poorly.
D. It helps us have a good sleep at night.
(
C
)5.How can we get a good night's sleep?A. We can do some reading and take a cold shower.
B. We can run around or exercise for hours.
C. We can sleep in a quiet room with little light.
D. We can eat a big dinner with milk.
(
C
)6.What can we learn from the passage?A. Playing games helps us go to sleep quickly.
B. Our hearts beat more slowly when we play games.
C. It's important to feel sleepy and relaxed before sleep.
D. It's good for us to play interesting games before bedtime.
(
D
)7.What is the passage mainly about?A. How to carry out the study on sleep.
B. What makes people have lots of dreams.
C. Why people should have enough deep sleep.
D. How playing on phones causes poor sleep.
答案:4.D 【点拨】根据第二段中的“Melatonin helps us feel sleepy and relaxed. It is an important part of our sleep cycle (周期).”可知,褪黑素有助于我们晚上睡个好觉。故选D。
5.C 【点拨】根据“Sleep in a dark,quiet room that is not too warm or too cold.”可知,为了晚上睡得好,我们可以睡在一个既不太冷也不太热的黑暗、安静的房间里。故选C。
6.C 【点拨】根据第二段中的“Melatonin helps us feel sleepy and relaxed. It is an important part of our sleep cycle (周期).”可知,睡前感到困倦和放松是很重要的。故选C。
7.D 【点拨】通读全文可知,文章主要讲述了屏幕蓝光对我们睡眠的影响,并且给出一些良好睡眠的建议。故选D。
5.C 【点拨】根据“Sleep in a dark,quiet room that is not too warm or too cold.”可知,为了晚上睡得好,我们可以睡在一个既不太冷也不太热的黑暗、安静的房间里。故选C。
6.C 【点拨】根据第二段中的“Melatonin helps us feel sleepy and relaxed. It is an important part of our sleep cycle (周期).”可知,睡前感到困倦和放松是很重要的。故选C。
7.D 【点拨】通读全文可知,文章主要讲述了屏幕蓝光对我们睡眠的影响,并且给出一些良好睡眠的建议。故选D。
解析:
翻译:
B(2025·江苏扬州中学树人教育集团期末)
你睡前玩手机吗?你或许应该换去读一本书。根据一项美国的研究,晚上看电子屏幕会导致我们睡眠质量变差。
在晚上,我们的身体会产生褪黑素。褪黑素能让我们感到困倦、放松。它是我们睡眠周期的重要组成部分。我们的电子屏幕会干扰这个周期的正常运行。
为什么呢?手机、电脑和电视会发出蓝光。蓝光会阻止我们的身体产生褪黑素。哪怕只有一点点蓝光,也会产生影响。研究表明,八分钟的蓝光会让你的大脑“保持清醒”长达一个小时。即便你入睡了,也可能会做很多梦。你的大脑无法得到良好的休息。
如果你睡前玩一款刺激的游戏,情况会更糟。游戏会让我们的心跳加快,所以我们更难入睡。而且,当我们入睡后,也得不到足够的“深度睡眠”,这会对健康造成不良影响。
可以利用以下建议来获得良好的夜间睡眠:
每晚都进行一个放松的活动。比如洗个热水澡或者读一本书。
在一个黑暗、安静且温度适中(既不太热也不太冷)的房间里睡觉。
数羊。这是最古老的方法,但实际上真的有效!
不要吃大餐或者摄入咖啡因。可以选择喝牛奶。
睡前三个小时不要到处跑或者做运动。
( )4. 关于褪黑素,我们能了解到什么?
A. 它会干扰我们的睡眠周期正常运行。
B. 它会让我们感到饥饿和疲惫。
C. 过多的褪黑素会让我们睡眠质量变差。
D. 它有助于我们在夜间拥有良好的睡眠。
( )5. 我们怎样才能获得良好的夜间睡眠?
A. 我们可以读书并洗个冷水澡。
B. 我们可以到处跑或者运动几个小时。
C. 我们可以在一个光线昏暗、安静的房间里睡觉。
D. 我们可以吃一顿丰盛的晚餐并喝牛奶。
( )6. 我们能从这篇文章中学到什么?
A. 玩游戏能帮助我们快速入睡。
B. 我们玩游戏时心跳会变慢。
C. 睡前感到困倦和放松是很重要的。
D. 睡前玩有趣的游戏对我们有好处。
( )7. 这篇文章主要讲的是什么?
A. 如何开展关于睡眠的研究。
B. 什么会让人做很多梦。
C. 为什么人们需要足够的深度睡眠。
D. 玩手机是如何导致睡眠质量变差的。
B(2025·江苏扬州中学树人教育集团期末)
你睡前玩手机吗?你或许应该换去读一本书。根据一项美国的研究,晚上看电子屏幕会导致我们睡眠质量变差。
在晚上,我们的身体会产生褪黑素。褪黑素能让我们感到困倦、放松。它是我们睡眠周期的重要组成部分。我们的电子屏幕会干扰这个周期的正常运行。
为什么呢?手机、电脑和电视会发出蓝光。蓝光会阻止我们的身体产生褪黑素。哪怕只有一点点蓝光,也会产生影响。研究表明,八分钟的蓝光会让你的大脑“保持清醒”长达一个小时。即便你入睡了,也可能会做很多梦。你的大脑无法得到良好的休息。
如果你睡前玩一款刺激的游戏,情况会更糟。游戏会让我们的心跳加快,所以我们更难入睡。而且,当我们入睡后,也得不到足够的“深度睡眠”,这会对健康造成不良影响。
可以利用以下建议来获得良好的夜间睡眠:
每晚都进行一个放松的活动。比如洗个热水澡或者读一本书。
在一个黑暗、安静且温度适中(既不太热也不太冷)的房间里睡觉。
数羊。这是最古老的方法,但实际上真的有效!
不要吃大餐或者摄入咖啡因。可以选择喝牛奶。
睡前三个小时不要到处跑或者做运动。
( )4. 关于褪黑素,我们能了解到什么?
A. 它会干扰我们的睡眠周期正常运行。
B. 它会让我们感到饥饿和疲惫。
C. 过多的褪黑素会让我们睡眠质量变差。
D. 它有助于我们在夜间拥有良好的睡眠。
( )5. 我们怎样才能获得良好的夜间睡眠?
A. 我们可以读书并洗个冷水澡。
B. 我们可以到处跑或者运动几个小时。
C. 我们可以在一个光线昏暗、安静的房间里睡觉。
D. 我们可以吃一顿丰盛的晚餐并喝牛奶。
( )6. 我们能从这篇文章中学到什么?
A. 玩游戏能帮助我们快速入睡。
B. 我们玩游戏时心跳会变慢。
C. 睡前感到困倦和放松是很重要的。
D. 睡前玩有趣的游戏对我们有好处。
( )7. 这篇文章主要讲的是什么?
A. 如何开展关于睡眠的研究。
B. 什么会让人做很多梦。
C. 为什么人们需要足够的深度睡眠。
D. 玩手机是如何导致睡眠质量变差的。