Ⅴ. 阅读理解
[2025 湖南长沙望城期末]
I'm Lennox from Kentucky, the USA. About seven years ago, my parents built a compound on our family's land in the countryside. It is made up of five small houses. These small houses save energy (节约能源) because smaller spaces are easier to heat and cool. We try to be nice to the environment.
I feel very comfortable living in my two-floor house. On the first floor, I have a pink sofa and a brown dresser (梳妆台). I also have an open bookcase with a TV on it. On the second floor there is a small loft with my bed in it.
However, I don't really like the inside of my house now. So I'm planning to do a makeover First, I'll get a new cover for my sofa and paint my dresser in another color. Besides, the wall next to my dresser looks empty. I want to decorate it with something super cool. I'm looking forward to the new look of my house!
30. Lennox comes from
A. Britain B. Canada C. America D. Australia
31. The writer's family lives in small houses because they
A. want to save energy B. like to live in smaller spaces C. don't want to stay together all the time D. want to build their own houses in different ways
32. What does the underlined word "makeover" mean in Paragraph 3?
A. 化妆 B. 改造 C. 移交 D. 搬家
[2025 湖南长沙望城期末]
I'm Lennox from Kentucky, the USA. About seven years ago, my parents built a compound on our family's land in the countryside. It is made up of five small houses. These small houses save energy (节约能源) because smaller spaces are easier to heat and cool. We try to be nice to the environment.
I feel very comfortable living in my two-floor house. On the first floor, I have a pink sofa and a brown dresser (梳妆台). I also have an open bookcase with a TV on it. On the second floor there is a small loft with my bed in it.
However, I don't really like the inside of my house now. So I'm planning to do a makeover First, I'll get a new cover for my sofa and paint my dresser in another color. Besides, the wall next to my dresser looks empty. I want to decorate it with something super cool. I'm looking forward to the new look of my house!
30. Lennox comes from
C
.A. Britain B. Canada C. America D. Australia
31. The writer's family lives in small houses because they
A
.A. want to save energy B. like to live in smaller spaces C. don't want to stay together all the time D. want to build their own houses in different ways
32. What does the underlined word "makeover" mean in Paragraph 3?
A. 化妆 B. 改造 C. 移交 D. 搬家
答案:V.[语篇解读] 本文作者介绍了他家的房子,作者现在不喜欢房子里面的样子,准备对它进行改造。
30.C 细节理解题。根据“I’m Lennox from Kentucky, the USA.”可知,Lennox 来自美国。故选C。
31.A 细节理解题。根据“These small houses save energy because smaller spaces are easier to heat and cool. We try to be nice to the environment.”可知,作者一家住在小房子里是为了节约能源。故选A。
32.B 词义猜测题。根据“However, I don’t really like the inside of my house now. So I’m planning to do a makeover.”可知,作者不喜欢房子里面的样子,所以应是想改造它。故选B。
30.C 细节理解题。根据“I’m Lennox from Kentucky, the USA.”可知,Lennox 来自美国。故选C。
31.A 细节理解题。根据“These small houses save energy because smaller spaces are easier to heat and cool. We try to be nice to the environment.”可知,作者一家住在小房子里是为了节约能源。故选A。
32.B 词义猜测题。根据“However, I don’t really like the inside of my house now. So I’m planning to do a makeover.”可知,作者不喜欢房子里面的样子,所以应是想改造它。故选B。
解析:
翻译:
### Ⅴ. 阅读理解
[2025 湖南长沙望城期末]
我是来自美国肯塔基州的伦诺克斯。大约七年前,我的父母在我们家乡下的土地上建了一个院落。它由五座小房子组成。这些小房子节约能源,因为较小的空间更容易供暖和降温。我们努力善待环境。
住在我的两层房子里,我感觉非常舒适。在一楼,我有一张粉色的沙发和一个棕色的梳妆台。我还有一个开放式的书架,上面放着一台电视。在二楼,有一个小阁楼,里面放着我的床。
然而,我现在不太喜欢我房子的内部了。所以我计划对它进行一次改造。首先,我会给我的沙发换一个新的罩子,并且把我的梳妆台漆成另一种颜色。此外,梳妆台旁边的墙看起来空荡荡的。我想用一些超酷的东西来装饰它。我期待着我房子的新面貌!
30. 伦诺克斯来自________。
A. 英国
B. 加拿大
C. 美国
D. 澳大利亚
31. 作者一家住在小房子里是因为他们________。
A. 想要节约能源
B. 喜欢住在较小的空间里
C. 不想一直待在一起
D. 想要用不同的方式建造自己的房子
32. 第三段中划线单词“makeover”是什么意思?
A. 化妆
B. 改造
C. 移交
D. 搬家
### Ⅴ. 阅读理解
[2025 湖南长沙望城期末]
我是来自美国肯塔基州的伦诺克斯。大约七年前,我的父母在我们家乡下的土地上建了一个院落。它由五座小房子组成。这些小房子节约能源,因为较小的空间更容易供暖和降温。我们努力善待环境。
住在我的两层房子里,我感觉非常舒适。在一楼,我有一张粉色的沙发和一个棕色的梳妆台。我还有一个开放式的书架,上面放着一台电视。在二楼,有一个小阁楼,里面放着我的床。
然而,我现在不太喜欢我房子的内部了。所以我计划对它进行一次改造。首先,我会给我的沙发换一个新的罩子,并且把我的梳妆台漆成另一种颜色。此外,梳妆台旁边的墙看起来空荡荡的。我想用一些超酷的东西来装饰它。我期待着我房子的新面貌!
30. 伦诺克斯来自________。
A. 英国
B. 加拿大
C. 美国
D. 澳大利亚
31. 作者一家住在小房子里是因为他们________。
A. 想要节约能源
B. 喜欢住在较小的空间里
C. 不想一直待在一起
D. 想要用不同的方式建造自己的房子
32. 第三段中划线单词“makeover”是什么意思?
A. 化妆
B. 改造
C. 移交
D. 搬家