满分 51 分 限时 40 分钟 答案 D10
Ⅰ. 完形填空(每小题1分,共10分)
[2024广东汕头期末]
Once upon a time, a loving mother and her son, Tommy, lived in a small house. Tommy was a bright child who loved to learn new things. He always wanted to help his mother with the chores, and she happily 1 him to do so.
One night, Tommy's mother was feeling 2 and went to sleep early, so Tommy planned to prepare her favorite food for breakfast the next day, hoping she would feel better.
The next day, Tommy 3 went into the kitchen so he would not wake up his mother. He started by frying (煎) eggs. He carefully added salt and pepper, just in the way his mother liked. When the job was done, Tommy 4 to prepare the bread, place it in the toaster (烤面包机), and wait for it to pop up. Later, Tommy 5 some fresh oranges and made a glass of fruit juice.
When everything was ready, Tommy 6 the breakfast to his mother's room. He knocked on the door and walked in when he heard "Come in". His mother looked up to see Tommy with a smile on his face.
"Good morning, Mommy!" Tommy said with 7. "I made you breakfast because I wanted to make you feel better."
His mother smiled at her little 8. "Oh, Tommy, this is the best breakfast I've ever had! You're such a kind kid with a 9 heart."
Tommy was happy to see that his mother enjoyed the breakfast he had prepared. Tommy 10 that it would be a lifetime memory for both of them.
1. A. encouraged B. organized C. advised D. pushed
2. A. strong B. sick C. nervous D. upset
3. A. easily B. quickly C. bravely D. quietly
4. A. rested B. searched C. allowed D. continued
5. A. threw B. chose C. marked D. counted
6. A. lent B. returned C. carried D. sold
7. A. excitement B. anger C. shame D. interest
8. A. keeper B. cleaner C. cook D. guide
9. A. cold B. big C. heavy D. soft
10. A. dreamed B. believed C. learned D. reminded
Ⅰ. 完形填空(每小题1分,共10分)
[2024广东汕头期末]
Once upon a time, a loving mother and her son, Tommy, lived in a small house. Tommy was a bright child who loved to learn new things. He always wanted to help his mother with the chores, and she happily 1 him to do so.
One night, Tommy's mother was feeling 2 and went to sleep early, so Tommy planned to prepare her favorite food for breakfast the next day, hoping she would feel better.
The next day, Tommy 3 went into the kitchen so he would not wake up his mother. He started by frying (煎) eggs. He carefully added salt and pepper, just in the way his mother liked. When the job was done, Tommy 4 to prepare the bread, place it in the toaster (烤面包机), and wait for it to pop up. Later, Tommy 5 some fresh oranges and made a glass of fruit juice.
When everything was ready, Tommy 6 the breakfast to his mother's room. He knocked on the door and walked in when he heard "Come in". His mother looked up to see Tommy with a smile on his face.
"Good morning, Mommy!" Tommy said with 7. "I made you breakfast because I wanted to make you feel better."
His mother smiled at her little 8. "Oh, Tommy, this is the best breakfast I've ever had! You're such a kind kid with a 9 heart."
Tommy was happy to see that his mother enjoyed the breakfast he had prepared. Tommy 10 that it would be a lifetime memory for both of them.
1. A. encouraged B. organized C. advised D. pushed
2. A. strong B. sick C. nervous D. upset
3. A. easily B. quickly C. bravely D. quietly
4. A. rested B. searched C. allowed D. continued
5. A. threw B. chose C. marked D. counted
6. A. lent B. returned C. carried D. sold
7. A. excitement B. anger C. shame D. interest
8. A. keeper B. cleaner C. cook D. guide
9. A. cold B. big C. heavy D. soft
10. A. dreamed B. believed C. learned D. reminded
答案:1.A 考查动词。根据“He always wanted to help his mother with the chores,and she happily...him to do so.”可知,此处是指鼓励他这样做。故选A。
2.B 考查形容词。根据“One night,Tommy’s mother was feeling...and went to sleep early”及“hoping she would feel better”可知,此处是指Tommy的妈妈感觉不舒服。故选B。
3.D 考查副词。根据“so he would not wake up his mother”可知,此处是指Tommy悄悄地走进厨房。故选D。
4.D 考查动词。根据“When the job was done,Tommy...to prepare the bread,place it in the toaster,and wait for it to pop up.”可知,此处是指继续准备面包,continue to do sth.意为“继续做某事”。故选D。
5.B 考查动词。根据“Later,Tommy...some fresh oranges and made a glass of fruit juice.”可知,此处是指选了一些新鲜的橙子做了一杯果汁。故选B。
6.C 考查动词。根据“When everything was ready,Tommy...the breakfast to his mother’s room.”可知,此处是指Tommy把早餐送到他妈妈的房间。故选C。
7.A 考查名词。根据“I made you breakfast because I wanted to make you feel better.”可知,此处是指Tommy兴奋地说。故选A。
8.C 考查名词。前文提到Tommy为妈妈准备早餐,此处是将Tommy形容成小厨师。故选C。
9.D 考查形容词。前文提到妈妈生病,Tommy为妈妈准备早餐,由此可知,Tommy是个心肠软的孩子。故选D。
10.B 考查动词。根据“Tommy was happy to see that his mother enjoyed the breakfast he had prepared.”可知,妈妈很喜欢Tommy精心准备的早餐,由此可知,Tommy相信这将是他们俩一生中难忘的回忆。故选B。
2.B 考查形容词。根据“One night,Tommy’s mother was feeling...and went to sleep early”及“hoping she would feel better”可知,此处是指Tommy的妈妈感觉不舒服。故选B。
3.D 考查副词。根据“so he would not wake up his mother”可知,此处是指Tommy悄悄地走进厨房。故选D。
4.D 考查动词。根据“When the job was done,Tommy...to prepare the bread,place it in the toaster,and wait for it to pop up.”可知,此处是指继续准备面包,continue to do sth.意为“继续做某事”。故选D。
5.B 考查动词。根据“Later,Tommy...some fresh oranges and made a glass of fruit juice.”可知,此处是指选了一些新鲜的橙子做了一杯果汁。故选B。
6.C 考查动词。根据“When everything was ready,Tommy...the breakfast to his mother’s room.”可知,此处是指Tommy把早餐送到他妈妈的房间。故选C。
7.A 考查名词。根据“I made you breakfast because I wanted to make you feel better.”可知,此处是指Tommy兴奋地说。故选A。
8.C 考查名词。前文提到Tommy为妈妈准备早餐,此处是将Tommy形容成小厨师。故选C。
9.D 考查形容词。前文提到妈妈生病,Tommy为妈妈准备早餐,由此可知,Tommy是个心肠软的孩子。故选D。
10.B 考查动词。根据“Tommy was happy to see that his mother enjoyed the breakfast he had prepared.”可知,妈妈很喜欢Tommy精心准备的早餐,由此可知,Tommy相信这将是他们俩一生中难忘的回忆。故选B。
解析:
翻译:
### Ⅰ. 完形填空(每小题1分,共10分)
[2024广东汕头期末]
从前,一位慈爱的母亲和她的儿子汤米住在一所小房子里。汤米是个聪明的孩子,喜欢学习新事物。他总是想帮妈妈做家务,妈妈也很高兴鼓励他这么做。
一天晚上,汤米的妈妈感觉不舒服,就早早睡了,所以汤米计划第二天给她准备她最喜欢的食物当早餐,希望她能感觉好点。
第二天,汤米悄悄地走进厨房,这样就不会吵醒妈妈。他先煎鸡蛋。他小心翼翼地加盐和胡椒粉,就像他妈妈喜欢的那样。做完这件事后,汤米接着准备面包,把它放进烤面包机里,然后等着它弹出来。之后,汤米挑选了一些新鲜的橙子,榨了一杯果汁。
一切都准备好后,汤米把早餐端到妈妈的房间。他敲了敲门,听到“进来”后就走了进去。他的妈妈抬起头,看到汤米脸上带着微笑。
“早上好,妈妈!”汤米兴奋地说,“我给你做了早餐,因为我想让你感觉好点。”
他的妈妈对着她的小厨师笑了。“哦,汤米,这是我吃过的最好的早餐!你真是个心地善良的好孩子。”
汤米很高兴看到妈妈喜欢他做的早餐。汤米相信这对他们俩来说都会是一段终生的回忆。
### Ⅰ. 完形填空(每小题1分,共10分)
[2024广东汕头期末]
从前,一位慈爱的母亲和她的儿子汤米住在一所小房子里。汤米是个聪明的孩子,喜欢学习新事物。他总是想帮妈妈做家务,妈妈也很高兴鼓励他这么做。
一天晚上,汤米的妈妈感觉不舒服,就早早睡了,所以汤米计划第二天给她准备她最喜欢的食物当早餐,希望她能感觉好点。
第二天,汤米悄悄地走进厨房,这样就不会吵醒妈妈。他先煎鸡蛋。他小心翼翼地加盐和胡椒粉,就像他妈妈喜欢的那样。做完这件事后,汤米接着准备面包,把它放进烤面包机里,然后等着它弹出来。之后,汤米挑选了一些新鲜的橙子,榨了一杯果汁。
一切都准备好后,汤米把早餐端到妈妈的房间。他敲了敲门,听到“进来”后就走了进去。他的妈妈抬起头,看到汤米脸上带着微笑。
“早上好,妈妈!”汤米兴奋地说,“我给你做了早餐,因为我想让你感觉好点。”
他的妈妈对着她的小厨师笑了。“哦,汤米,这是我吃过的最好的早餐!你真是个心地善良的好孩子。”
汤米很高兴看到妈妈喜欢他做的早餐。汤米相信这对他们俩来说都会是一段终生的回忆。
Ⅱ. 阅读理解(每小题2分,共6分)
[2024陕西西咸新区期末]
ChoreMonster: make chores fun for kids!
ChoreMonster is a must-have app for families. It makes chores fun.
· Kids get points by finishing their chores.
· Kids get gifts like ice-cream, an hour of computer games, or a camping trip.
· Parents plan their children's chores and the gifts they can get.
ChoreMonster is best for kids from 4 to 14. If you need help in teaching your kids how to do the chores, download (下载) ChoreMonster today.
I've always been surprised since I downloaded the ChoreMonster app. My girls can't wait to help around the house!
—Jenny
The kids were excited about ChoreMonster. They woke up early and asked for more chores.
—Lisa
11. ChoreMonster can help kids .
A. make ice-cream B. plan camping trips C. make housework interesting D. find fun in computer games
12. Who is ChoreMonster best for?
A. Amy, a 3-year-old baby. B. Mary, a 15-year-old girl. C. Jack, an 11-year-old student. D. Eric, an 18-year-old boy.
13. What can we learn from the text?
A. Lisa thinks ChoreMonster is useless. B. Parents plan what gifts their kids can get. C. Jenny's sons like ChoreMonster very much. D. Kids can get money by using ChoreMonster.
[2024陕西西咸新区期末]
ChoreMonster: make chores fun for kids!
ChoreMonster is a must-have app for families. It makes chores fun.
· Kids get points by finishing their chores.
· Kids get gifts like ice-cream, an hour of computer games, or a camping trip.
· Parents plan their children's chores and the gifts they can get.
ChoreMonster is best for kids from 4 to 14. If you need help in teaching your kids how to do the chores, download (下载) ChoreMonster today.
I've always been surprised since I downloaded the ChoreMonster app. My girls can't wait to help around the house!
—Jenny
The kids were excited about ChoreMonster. They woke up early and asked for more chores.
—Lisa
11. ChoreMonster can help kids .
A. make ice-cream B. plan camping trips C. make housework interesting D. find fun in computer games
12. Who is ChoreMonster best for?
A. Amy, a 3-year-old baby. B. Mary, a 15-year-old girl. C. Jack, an 11-year-old student. D. Eric, an 18-year-old boy.
13. What can we learn from the text?
A. Lisa thinks ChoreMonster is useless. B. Parents plan what gifts their kids can get. C. Jenny's sons like ChoreMonster very much. D. Kids can get money by using ChoreMonster.
答案:11.C 细节理解题。根据“ChoreMonster is a must-have app for families. It makes chores fun.”可知,ChoreMonster可以让家务变得有趣。故选C。
12.C 细节理解题。根据“ChoreMonster is best for kids from 4 to 14.”可知,ChoreMonster适合4到14岁的孩子,选项中只有C项符合题意。故选C。
13.B 细节理解题。根据“Parents plan their children’s chores and the gifts they can get.”可知,父母规划孩子们要做的家务以及他们可以获得的礼物。故选B。
12.C 细节理解题。根据“ChoreMonster is best for kids from 4 to 14.”可知,ChoreMonster适合4到14岁的孩子,选项中只有C项符合题意。故选C。
13.B 细节理解题。根据“Parents plan their children’s chores and the gifts they can get.”可知,父母规划孩子们要做的家务以及他们可以获得的礼物。故选B。
解析:
翻译:
### Ⅱ. 阅读理解(每小题2分,共6分)
[2024陕西西咸新区期末]
家务小怪兽:让孩子觉得做家务有趣!
家务小怪兽是家庭必备的一款应用程序。它能让做家务变得有趣。
- 孩子们完成家务后会获得积分。
- 孩子们会得到诸如冰淇淋、一小时的电脑游戏时间或者一次露营旅行之类的奖励。
- 父母会规划孩子的家务以及他们能获得的奖励。
家务小怪兽最适合4到14岁的孩子。如果你在教导孩子做家务方面需要帮助,今天就下载家务小怪兽吧。
“自从我下载了家务小怪兽应用程序后,我一直很惊讶。我的女儿们迫不及待地想要帮忙做家务!”
——珍妮
“孩子们对家务小怪兽很感兴趣。他们早早醒来,还要求做更多的家务。”
——莉萨
11. 家务小怪兽能帮助孩子们________。
A. 制作冰淇淋
B. 规划露营旅行
C. 让家务变得有趣
D. 在电脑游戏中找到乐趣
12. 家务小怪兽最适合谁?
A. 艾米,一个3岁的宝宝。
B. 玛丽,一个15岁的女孩。
C. 杰克,一个11岁的学生。
D. 埃里克,一个18岁的男孩。
13. 我们能从文中了解到什么?
A. 莉萨认为家务小怪兽没用。
B. 父母会规划孩子能获得的奖励。
C. 珍妮的儿子们非常喜欢家务小怪兽。
D. 孩子们使用家务小怪兽能得到钱。
### Ⅱ. 阅读理解(每小题2分,共6分)
[2024陕西西咸新区期末]
家务小怪兽:让孩子觉得做家务有趣!
家务小怪兽是家庭必备的一款应用程序。它能让做家务变得有趣。
- 孩子们完成家务后会获得积分。
- 孩子们会得到诸如冰淇淋、一小时的电脑游戏时间或者一次露营旅行之类的奖励。
- 父母会规划孩子的家务以及他们能获得的奖励。
家务小怪兽最适合4到14岁的孩子。如果你在教导孩子做家务方面需要帮助,今天就下载家务小怪兽吧。
“自从我下载了家务小怪兽应用程序后,我一直很惊讶。我的女儿们迫不及待地想要帮忙做家务!”
——珍妮
“孩子们对家务小怪兽很感兴趣。他们早早醒来,还要求做更多的家务。”
——莉萨
11. 家务小怪兽能帮助孩子们________。
A. 制作冰淇淋
B. 规划露营旅行
C. 让家务变得有趣
D. 在电脑游戏中找到乐趣
12. 家务小怪兽最适合谁?
A. 艾米,一个3岁的宝宝。
B. 玛丽,一个15岁的女孩。
C. 杰克,一个11岁的学生。
D. 埃里克,一个18岁的男孩。
13. 我们能从文中了解到什么?
A. 莉萨认为家务小怪兽没用。
B. 父母会规划孩子能获得的奖励。
C. 珍妮的儿子们非常喜欢家务小怪兽。
D. 孩子们使用家务小怪兽能得到钱。