Ⅰ. 根据句意和首字母提示写出所缺单词
1. His new house has a rooftop garden(屋顶花园). What a wonderful d
2. We are all busy with the f
3. For a shy student, it takes c
4. Parents like sending their children to good schools because they believe their children will f
5. Alex has a close r
6. The old man is so tired that he doesn't feel e
1. His new house has a rooftop garden(屋顶花园). What a wonderful d
esign
!2. We are all busy with the f
inal
exam at the end of the term.3. For a shy student, it takes c
onfidence
to give a speech in class.4. Parents like sending their children to good schools because they believe their children will f
orm
good habits there.5. Alex has a close r
elationship
with his cousin because they grow up together.6. The old man is so tired that he doesn't feel e
nergetic
enough to keep on walking.答案:1.design 2.final 3.confidence 4.form 5.relationship 6.energetic
解析:
翻译:
Ⅰ. 根据句意和首字母提示写出所缺单词
1. 他的新房子有一个屋顶花园。多么美妙的设计啊!
2. 学期末我们都在忙于期末考试。
3. 对于一个害羞的学生来说,在课堂上演讲需要勇气(此处原答案“confidence”翻译为“信心”更准确,按照要求修正:对于一个害羞的学生来说,在课堂上演讲需要信心。)。
4. 父母喜欢把孩子送到好学校,因为他们相信孩子会在那里养成好习惯。
5. 亚历克斯和他的表弟关系密切,因为他们一起长大。
6. 这位老人太累了,以至于没有足够的精力继续走路。
Ⅰ. 根据句意和首字母提示写出所缺单词
1. 他的新房子有一个屋顶花园。多么美妙的设计啊!
2. 学期末我们都在忙于期末考试。
3. 对于一个害羞的学生来说,在课堂上演讲需要勇气(此处原答案“confidence”翻译为“信心”更准确,按照要求修正:对于一个害羞的学生来说,在课堂上演讲需要信心。)。
4. 父母喜欢把孩子送到好学校,因为他们相信孩子会在那里养成好习惯。
5. 亚历克斯和他的表弟关系密切,因为他们一起长大。
6. 这位老人太累了,以至于没有足够的精力继续走路。
Ⅱ. 根据汉语意思完成句子,每空一词
7. 消防员们密切合作来扑灭那场大火。The firemen worked closely with each other
8. 随着一年即将结束,现在正是思考我们想要做出的改变的完美时刻。As the year
9. 最后但同样重要的是,我想感谢我的家人们给予我的支持和爱。
7. 消防员们密切合作来扑灭那场大火。The firemen worked closely with each other
to
put
out
the big fire.8. 随着一年即将结束,现在正是思考我们想要做出的改变的完美时刻。As the year
draws
to
a
close
, it is the perfect time to think about the changes we want to make.9. 最后但同样重要的是,我想感谢我的家人们给予我的支持和爱。
Last
but
not
least
, I would like to thank my family for their support and love.答案:7.to put out 8.draws to a close 9.Last but not least
解析:
翻译:
Ⅱ. 根据汉语意思完成句子,每空一词
7. 消防员们密切合作来扑灭那场大火。
8. 随着一年即将结束,现在正是思考我们想要做出的改变的完美时刻。
9. 最后但同样重要的是,我想感谢我的家人们给予我的支持和爱。
Ⅱ. 根据汉语意思完成句子,每空一词
7. 消防员们密切合作来扑灭那场大火。
8. 随着一年即将结束,现在正是思考我们想要做出的改变的完美时刻。
9. 最后但同样重要的是,我想感谢我的家人们给予我的支持和爱。
Ⅲ. 完形填空
人教版 畅想未来 [2024山东枣庄山亭期末]
May, Joe and Roy are talking about what they want to do when they grow up. May
“Oh, yes,” says May. “I also want to become
“That sounds
“I am going to
“I want to own a castle(城堡),” May says
10. A.says B.asks C.wonders D.answers
11. A.umbrellas B.books C.names D.colors
12. A.runner B.reporter C.player D.engineer
13. A.but B.because C.or D.and
14. A.the B.a C.an D.\
15. A.good B.relaxed C.quiet D.friendly
16. A.build B.buy C.take D.paint
17. A.win B.hope C.live D.plan
18. A.skating B.reading C.shopping D.fishing
19. A.as B.in C.on D.of
人教版 畅想未来 [2024山东枣庄山亭期末]
May, Joe and Roy are talking about what they want to do when they grow up. May
A
10, “I want to be a writer. I'm going to write a lot of B
11.” “I'm going to be a famous C
12,” says Joe. “I'm going to play basketball in summer D
13 play football in autumn.”“Oh, yes,” says May. “I also want to become
B
14 tennis star.”“That sounds
A
15. But I think I am going to be a doctor and a carpenter(木匠)... I'm going to A
16 a cabin(小木屋) myself, and I can live in it in winter,” says Roy.“I am going to
C
17 in a lighthouse(灯塔) by the sea,” says Joe. “Then I can go D
18 every day.”“I want to own a castle(城堡),” May says
B
19 the end, “so that I can make hundreds of money every year.”10. A.says B.asks C.wonders D.answers
11. A.umbrellas B.books C.names D.colors
12. A.runner B.reporter C.player D.engineer
13. A.but B.because C.or D.and
14. A.the B.a C.an D.\
15. A.good B.relaxed C.quiet D.friendly
16. A.build B.buy C.take D.paint
17. A.win B.hope C.live D.plan
18. A.skating B.reading C.shopping D.fishing
19. A.as B.in C.on D.of
答案:III.[语篇解读] 本文主要介绍了May、Joe和Roy三人对未来职业的规划。
10.A 考查动词。根据上下文可知,这是May说的话。
故选A。
11.B 考查名词。根据“I want to be a writer.”可知,此处表示写很多书。故选B。
12.C 考查名词。根据“I’m going to play basketball in summer...”可知,此处指运动员。故选C。
13.D 考查连词。根据“play basketball in summer...play football in autumn”可知,“在夏天打篮球”与“在秋天踢足球”是并列关系,设空处应是and。故选D。
14.B 考查冠词。根据“become...tennis star”可知,此处泛指一个网球明星,tennis以辅音音素开头,设空处应是a。故选B。
15.A 考查形容词。上文中May和Joe各自分享了自己长大后想做什么,所以此处表示那听起来很不错。
故选A。
16.A 考查动词。根据“I think I am going to be a doctor and a carpenter”可知,Roy想做一位木匠,自己建造小木屋。故选A。
17.C 考查动词。根据“I am going to...in a lighthouse by the sea”可知,Joe想居住在灯塔里。故选C。
18.D 考查名词。根据“by the sea”可知,在海边,Joe可以每天去钓鱼。故选D。
19.B 考查介词。in the end意为“最后”,是固定短语。
故选B。
10.A 考查动词。根据上下文可知,这是May说的话。
故选A。
11.B 考查名词。根据“I want to be a writer.”可知,此处表示写很多书。故选B。
12.C 考查名词。根据“I’m going to play basketball in summer...”可知,此处指运动员。故选C。
13.D 考查连词。根据“play basketball in summer...play football in autumn”可知,“在夏天打篮球”与“在秋天踢足球”是并列关系,设空处应是and。故选D。
14.B 考查冠词。根据“become...tennis star”可知,此处泛指一个网球明星,tennis以辅音音素开头,设空处应是a。故选B。
15.A 考查形容词。上文中May和Joe各自分享了自己长大后想做什么,所以此处表示那听起来很不错。
故选A。
16.A 考查动词。根据“I think I am going to be a doctor and a carpenter”可知,Roy想做一位木匠,自己建造小木屋。故选A。
17.C 考查动词。根据“I am going to...in a lighthouse by the sea”可知,Joe想居住在灯塔里。故选C。
18.D 考查名词。根据“by the sea”可知,在海边,Joe可以每天去钓鱼。故选D。
19.B 考查介词。in the end意为“最后”,是固定短语。
故选B。
解析:
翻译:
Ⅲ. 完形填空
人教版 畅想未来 [2024山东枣庄山亭期末]
梅、乔和罗伊正在谈论他们长大后想做什么。梅______10____:“我想成为一名作家。我打算写很多______11____。”“我打算成为一名著名的______12____,”乔说。“我打算夏天打篮球______13____秋天踢足球。”
“哦,对,”梅说。“我也想成为______14____网球明星。”
“那听起来______15____。但我想我会成为一名医生和一名木匠……我打算自己______16____一座小木屋,冬天我可以住在里面,”罗伊说。
“我打算______17____在海边的一座灯塔里,”乔说。“那样我每天都可以去______18____。”
“最后,”梅______19____说,“我想拥有一座城堡,这样我每年都能赚很多钱。”
10. A. 说 B. 问 C. 想知道 D. 回答
11. A. 雨伞 B. 书 C. 名字 D. 颜色
12. A. 跑步运动员 B. 记者 C. 运动员 D. 工程师
13. A. 但是 B. 因为 C. 或者 D. 和
14. A. 定冠词(表特指) B. 一个(用于辅音音素开头的单词前) C. 一个(用于元音音素开头的单词前) D. 不填
15. A. 好的 B. 放松的 C. 安静的 D. 友好的
16. A. 建造 B. 买 C. 拿 D. 绘画
17. A. 赢 B. 希望 C. 居住 D. 计划
18. A. 滑冰 B. 阅读 C. 购物 D. 钓鱼
19. A. 作为 B. 在……里 C. 在……上 D. ……的
Ⅲ. 完形填空
人教版 畅想未来 [2024山东枣庄山亭期末]
梅、乔和罗伊正在谈论他们长大后想做什么。梅______10____:“我想成为一名作家。我打算写很多______11____。”“我打算成为一名著名的______12____,”乔说。“我打算夏天打篮球______13____秋天踢足球。”
“哦,对,”梅说。“我也想成为______14____网球明星。”
“那听起来______15____。但我想我会成为一名医生和一名木匠……我打算自己______16____一座小木屋,冬天我可以住在里面,”罗伊说。
“我打算______17____在海边的一座灯塔里,”乔说。“那样我每天都可以去______18____。”
“最后,”梅______19____说,“我想拥有一座城堡,这样我每年都能赚很多钱。”
10. A. 说 B. 问 C. 想知道 D. 回答
11. A. 雨伞 B. 书 C. 名字 D. 颜色
12. A. 跑步运动员 B. 记者 C. 运动员 D. 工程师
13. A. 但是 B. 因为 C. 或者 D. 和
14. A. 定冠词(表特指) B. 一个(用于辅音音素开头的单词前) C. 一个(用于元音音素开头的单词前) D. 不填
15. A. 好的 B. 放松的 C. 安静的 D. 友好的
16. A. 建造 B. 买 C. 拿 D. 绘画
17. A. 赢 B. 希望 C. 居住 D. 计划
18. A. 滑冰 B. 阅读 C. 购物 D. 钓鱼
19. A. 作为 B. 在……里 C. 在……上 D. ……的
Ⅳ. 阅读理解
新素材 新视野工作 [2024浙江杭州期中]
①Do you have a dream job? What will you choose? Here are three jobs that will be on our list!
②When the sweet company makes a new sweet, it will send the sweet to Harry's house for him to test. He eats it, writes a report about it and 英语 八年级上册 人教版 sends his report to the company. And then the company makes the decision about whether to make the sweet or not. Harry is one of the company's workers, but he's only 12 years old! Is Harry paid(得到报酬) for the job? Well, no. He isn't paid because he's too young to work for money. But he gets free sweets! Harry says excitedly, “When I start the job, I feel as if I am in the book Charlie and the Chocolate Factory!”
③Would you like to look after an island in the Pacific Ocean? Ben Southall gets the job. He lives by himself on the island and writes blogs(博客) every day. Many people start to show great interest in visiting this island after reading his blogs. The local government(政府) are happy with that and they pay him 111,000 for six months' work.
④Usually, sleeping on the job is a big problem! But Roisin, from the UK, is paid £1,000 every month to do that. A company that makes beds wants to know more about what makes a good night's sleep. So they have Roisin test the beds. Roisin spends up to eight hours a day in a bed and then writes about it. Over 600 people asked for the job, but they didn't get it!
20. We can learn that Harry
A.likes his job B.is the youngest worker C.gets much money D.decides what sweets to make
21. According to Paragraph 3, Ben Southall writes blogs to
A.make friends with foreigners B.tell people to save the island C.make the island more popular D.ask more people to go for the job
22. 新中考 文章结构题 Which of the following best shows the structure of the passage?
A.①/②③④ B.①/②/③④ C.①/②③/④ D.①②/③/④
23. According to the passage, all the jobs mentioned are
A.easy and well-paid B.special and interesting C.difficult but meaningful D.exciting but dangerous
新素材 新视野工作 [2024浙江杭州期中]
①Do you have a dream job? What will you choose? Here are three jobs that will be on our list!
②When the sweet company makes a new sweet, it will send the sweet to Harry's house for him to test. He eats it, writes a report about it and 英语 八年级上册 人教版 sends his report to the company. And then the company makes the decision about whether to make the sweet or not. Harry is one of the company's workers, but he's only 12 years old! Is Harry paid(得到报酬) for the job? Well, no. He isn't paid because he's too young to work for money. But he gets free sweets! Harry says excitedly, “When I start the job, I feel as if I am in the book Charlie and the Chocolate Factory!”
③Would you like to look after an island in the Pacific Ocean? Ben Southall gets the job. He lives by himself on the island and writes blogs(博客) every day. Many people start to show great interest in visiting this island after reading his blogs. The local government(政府) are happy with that and they pay him 111,000 for six months' work.
④Usually, sleeping on the job is a big problem! But Roisin, from the UK, is paid £1,000 every month to do that. A company that makes beds wants to know more about what makes a good night's sleep. So they have Roisin test the beds. Roisin spends up to eight hours a day in a bed and then writes about it. Over 600 people asked for the job, but they didn't get it!
20. We can learn that Harry
A
.A.likes his job B.is the youngest worker C.gets much money D.decides what sweets to make
21. According to Paragraph 3, Ben Southall writes blogs to
C
.A.make friends with foreigners B.tell people to save the island C.make the island more popular D.ask more people to go for the job
22. 新中考 文章结构题 Which of the following best shows the structure of the passage?
A.①/②③④ B.①/②/③④ C.①/②③/④ D.①②/③/④
23. According to the passage, all the jobs mentioned are
B
.A.easy and well-paid B.special and interesting C.difficult but meaningful D.exciting but dangerous
答案:Ⅳ.[语篇解读] 本文介绍了三种特别且有趣的工作,包括试吃糖果、推广岛屿和测试床铺。
20.A 细节理解题。根据“Harry says excitedly...”可知,Harry喜欢他的工作。故选A。
21.C 细节理解题。根据“Many people start to show great interest in visiting this island after reading his blogs.”可知,Ben Southall写博客是为了让这个岛更受欢迎。故选C。
22.A 文章结构题。通读全文,尤其是“Here are three jobs that will be on our list!”可知,本文是“总—分”结构,第一段是总写并引出话题,后面三段分别介绍了三种工作。故选A。
技巧点拨 阅读理解中的文章结构题主要考查学生对文章整体结构和逻辑关系的理解能力。这类题目通常要求学生判断文章的结构类型。“总—分—总”结构中,开头用于引出主题或介绍背景,中间分段展开论述,结尾用于总结全文或得出结论。
23.B 推理判断题。根据“He eats it,writes a report about it and sends his report to the company.”“He lives by himself on the island and writes blogs every day.”以及“Roisin spends up to eight hours a day in a bed and then writes about it.”可知,文中提到的工作都是特殊而有趣的。故选B。
20.A 细节理解题。根据“Harry says excitedly...”可知,Harry喜欢他的工作。故选A。
21.C 细节理解题。根据“Many people start to show great interest in visiting this island after reading his blogs.”可知,Ben Southall写博客是为了让这个岛更受欢迎。故选C。
22.A 文章结构题。通读全文,尤其是“Here are three jobs that will be on our list!”可知,本文是“总—分”结构,第一段是总写并引出话题,后面三段分别介绍了三种工作。故选A。
技巧点拨 阅读理解中的文章结构题主要考查学生对文章整体结构和逻辑关系的理解能力。这类题目通常要求学生判断文章的结构类型。“总—分—总”结构中,开头用于引出主题或介绍背景,中间分段展开论述,结尾用于总结全文或得出结论。
23.B 推理判断题。根据“He eats it,writes a report about it and sends his report to the company.”“He lives by himself on the island and writes blogs every day.”以及“Roisin spends up to eight hours a day in a bed and then writes about it.”可知,文中提到的工作都是特殊而有趣的。故选B。
解析:
翻译:
### Ⅳ. 阅读理解
#### 新素材 新视野工作 [2024 浙江杭州期中]
①你有理想的工作吗?你会选择什么工作呢?这里有三个会出现在我们清单上的工作!
②当这家糖果公司制作出一种新糖果时,会把糖果送到哈里家让他进行测试。他会品尝糖果,写出一份关于它的报告,然后把报告发给公司。之后公司会决定是否生产这种糖果。哈里是这家公司的员工之一,但他只有12岁!哈里做这份工作有报酬吗?嗯,没有。他没有报酬,因为他年纪太小,不能为了赚钱而工作。但他能得到免费的糖果!哈里兴奋地说:“当我开始这份工作时,我感觉自己就像在《查理和巧克力工厂》这本书里一样!”
③你愿意照看太平洋上的一个岛屿吗?本·索撒尔得到了这份工作。他独自住在这个岛上,并且每天写博客。很多人读了他的博客后,开始对参观这个岛屿表现出极大的兴趣。当地政府对此很满意,并且为他六个月的工作支付11.1万(货币单位未明确,可根据上下文推测,这里保留原文数字)。
④通常,在工作时睡觉是个大问题!但来自英国的罗伊辛每个月会因为这样做而得到1000英镑的报酬。一家生产床的公司想要更多地了解什么能带来良好的夜间睡眠。所以他们让罗伊辛测试这些床。罗伊辛每天会在床上待长达八个小时,然后写下相关感受。超过600人申请了这份工作,但他们都没得到这份工作!
20. 我们可以了解到哈里______。
A. 喜欢他的工作
B. 是最年轻的员工
C. 得到很多钱
D. 决定生产什么糖果
21. 根据第三段,本·索撒尔写博客是为了______。
A. 和外国人交朋友
B. 告诉人们保护这个岛屿
C. 让这个岛屿更受欢迎
D. 让更多人申请这份工作
22. 新中考 文章结构题 以下哪一项最能体现这篇文章的结构?
A. ①/②③④
B. ①/②/③④
C. ①/②③/④
D. ①②/③/④
23. 根据这篇文章,文中提到的所有工作都是______。
A. 轻松且高薪的
B. 特别且有趣的
C. 困难但有意义的
D. 令人兴奋但危险的
### Ⅳ. 阅读理解
#### 新素材 新视野工作 [2024 浙江杭州期中]
①你有理想的工作吗?你会选择什么工作呢?这里有三个会出现在我们清单上的工作!
②当这家糖果公司制作出一种新糖果时,会把糖果送到哈里家让他进行测试。他会品尝糖果,写出一份关于它的报告,然后把报告发给公司。之后公司会决定是否生产这种糖果。哈里是这家公司的员工之一,但他只有12岁!哈里做这份工作有报酬吗?嗯,没有。他没有报酬,因为他年纪太小,不能为了赚钱而工作。但他能得到免费的糖果!哈里兴奋地说:“当我开始这份工作时,我感觉自己就像在《查理和巧克力工厂》这本书里一样!”
③你愿意照看太平洋上的一个岛屿吗?本·索撒尔得到了这份工作。他独自住在这个岛上,并且每天写博客。很多人读了他的博客后,开始对参观这个岛屿表现出极大的兴趣。当地政府对此很满意,并且为他六个月的工作支付11.1万(货币单位未明确,可根据上下文推测,这里保留原文数字)。
④通常,在工作时睡觉是个大问题!但来自英国的罗伊辛每个月会因为这样做而得到1000英镑的报酬。一家生产床的公司想要更多地了解什么能带来良好的夜间睡眠。所以他们让罗伊辛测试这些床。罗伊辛每天会在床上待长达八个小时,然后写下相关感受。超过600人申请了这份工作,但他们都没得到这份工作!
20. 我们可以了解到哈里______。
A. 喜欢他的工作
B. 是最年轻的员工
C. 得到很多钱
D. 决定生产什么糖果
21. 根据第三段,本·索撒尔写博客是为了______。
A. 和外国人交朋友
B. 告诉人们保护这个岛屿
C. 让这个岛屿更受欢迎
D. 让更多人申请这份工作
22. 新中考 文章结构题 以下哪一项最能体现这篇文章的结构?
A. ①/②③④
B. ①/②/③④
C. ①/②③/④
D. ①②/③/④
23. 根据这篇文章,文中提到的所有工作都是______。
A. 轻松且高薪的
B. 特别且有趣的
C. 困难但有意义的
D. 令人兴奋但危险的