Ⅲ. 阅读还原 (每小题 2 分,共 10 分)
[2024 陕西西安莲湖期末]
阅读短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
John, Henry and Millie are good friends. The summer holiday is coming. 14 Let's have a look at their plans.
John likes playing basketball although he is not good at it. 15 It is interesting and relaxing for him to watch them and he hopes his favourite team will win the competitions.
What about Henry? 16 They are going to visit the Palace Museum to learn something important. They will visit the Great Wall and take many photos with their camera.
17 She doesn't like to travel during vacations because there are so many people outside. She is going to do some housework with her parents, such as cleaning the floor and watering the flowers. She also plans to exercise every day because she wants to keep healthy.
18 They are all looking forward to their summer holiday.
A.He is going to watch some basketball competitions.
B.Millie is not going anywhere on vacation.
C.He is going to watch a talk show at home.
D.Now they are planning to do something interesting during the holiday.
E.They all hope to have a safe and wonderful holiday.
F.Millie is going to fly a kite with her parents.
G. He decides to take a trip with his parents.
14.
[2024 陕西西安莲湖期末]
阅读短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
John, Henry and Millie are good friends. The summer holiday is coming. 14 Let's have a look at their plans.
John likes playing basketball although he is not good at it. 15 It is interesting and relaxing for him to watch them and he hopes his favourite team will win the competitions.
What about Henry? 16 They are going to visit the Palace Museum to learn something important. They will visit the Great Wall and take many photos with their camera.
17 She doesn't like to travel during vacations because there are so many people outside. She is going to do some housework with her parents, such as cleaning the floor and watering the flowers. She also plans to exercise every day because she wants to keep healthy.
18 They are all looking forward to their summer holiday.
A.He is going to watch some basketball competitions.
B.Millie is not going anywhere on vacation.
C.He is going to watch a talk show at home.
D.Now they are planning to do something interesting during the holiday.
E.They all hope to have a safe and wonderful holiday.
F.Millie is going to fly a kite with her parents.
G. He decides to take a trip with his parents.
14.
D
15.A
16.G
17.B
18.E
答案:III.[语篇解读] 本文主要介绍了 John、Henry 和Millie 三个人的暑假计划。
14.D 根据前文可知,John、Henry 和 Millie 是好朋友,暑假就要来了;根据下文中的“Let’s have a look at their plans.”可知,下文讲的是他们的暑假计划。由此可推知,选项D“现在他们正计划在假期做一些有趣的事情”符合语境。故选D。
15.A 根据上下文可知,John 喜欢打篮球,对他来说,看它们(篮球比赛)既有趣又放松,设空处和“them”指代的内容有关,选项A“他将看一些篮球比赛”符合语境。故选A。
16.G 根据下文可知,设空处不仅提到了Henry,还提到了Henry之外的人,选项G“他决定和他的父母一起去旅行”符合语境。故选G。
17.B 第二段主要介绍了John 的暑假计划,第三段主要介绍了Henry 的暑假计划,由此可推知,第四段将介绍Millie的暑假计划。结合下文可知,Millie 不喜欢在假期出去旅行,选项B“Millie 在假期不会去任何地方”符合语境。故选B。
18.E 根据下文可知,该段总结全文,选项E“他们都希望有一个安全且美妙的假期”符合语境。故选E。
14.D 根据前文可知,John、Henry 和 Millie 是好朋友,暑假就要来了;根据下文中的“Let’s have a look at their plans.”可知,下文讲的是他们的暑假计划。由此可推知,选项D“现在他们正计划在假期做一些有趣的事情”符合语境。故选D。
15.A 根据上下文可知,John 喜欢打篮球,对他来说,看它们(篮球比赛)既有趣又放松,设空处和“them”指代的内容有关,选项A“他将看一些篮球比赛”符合语境。故选A。
16.G 根据下文可知,设空处不仅提到了Henry,还提到了Henry之外的人,选项G“他决定和他的父母一起去旅行”符合语境。故选G。
17.B 第二段主要介绍了John 的暑假计划,第三段主要介绍了Henry 的暑假计划,由此可推知,第四段将介绍Millie的暑假计划。结合下文可知,Millie 不喜欢在假期出去旅行,选项B“Millie 在假期不会去任何地方”符合语境。故选B。
18.E 根据下文可知,该段总结全文,选项E“他们都希望有一个安全且美妙的假期”符合语境。故选E。
解析:
翻译:
### Ⅲ. 阅读还原(每小题2分,共10分)
[2024年陕西西安莲湖期末]
阅读短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
约翰、亨利和米莉是好朋友。暑假就要到了。14 现在让我们看看他们的计划。
约翰喜欢打篮球,尽管他打得不好。15 对他来说,看篮球比赛既有趣又放松,而且他希望他最喜欢的球队能赢得比赛。
亨利呢?16 他打算和他的父母去旅行。他们打算参观故宫博物院,了解一些重要的东西。他们会去参观长城,并用相机拍很多照片。
17 米莉假期哪儿也不去。她不喜欢在假期旅行,因为外面人太多了。她打算和父母一起做一些家务,比如扫地和浇花。她还计划每天锻炼,因为她想保持健康。
18 他们都希望有一个安全又精彩的假期。他们都期待着自己的暑假。
A. 他打算看一些篮球比赛。
B. 米莉假期哪儿也不去。
C. 他打算在家看一档脱口秀节目。
D. 现在他们正计划在假期做一些有趣的事情。
E. 他们都希望有一个安全又精彩的假期。
F. 米莉打算和她的父母一起放风筝。
G. 他决定和他的父母去旅行。
### Ⅲ. 阅读还原(每小题2分,共10分)
[2024年陕西西安莲湖期末]
阅读短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
约翰、亨利和米莉是好朋友。暑假就要到了。14 现在让我们看看他们的计划。
约翰喜欢打篮球,尽管他打得不好。15 对他来说,看篮球比赛既有趣又放松,而且他希望他最喜欢的球队能赢得比赛。
亨利呢?16 他打算和他的父母去旅行。他们打算参观故宫博物院,了解一些重要的东西。他们会去参观长城,并用相机拍很多照片。
17 米莉假期哪儿也不去。她不喜欢在假期旅行,因为外面人太多了。她打算和父母一起做一些家务,比如扫地和浇花。她还计划每天锻炼,因为她想保持健康。
18 他们都希望有一个安全又精彩的假期。他们都期待着自己的暑假。
A. 他打算看一些篮球比赛。
B. 米莉假期哪儿也不去。
C. 他打算在家看一档脱口秀节目。
D. 现在他们正计划在假期做一些有趣的事情。
E. 他们都希望有一个安全又精彩的假期。
F. 米莉打算和她的父母一起放风筝。
G. 他决定和他的父母去旅行。