Ⅲ. 阅读还原(每小题2分,共10分)
[2024 河南郑州管城回族区期末]
阅读短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。
What will our life be like in 50 years? No one knows the answer. But we’re sure that it will be very different from the life today. My brother Jim Green makes some predictions. 20
First, people will have less work to do, and robots will do most work. People will use robots to make cars, do the housework, look after sick people and teach students. 21 So people will become stronger and healthier, and they will live to be about 200 years old.
22 And computers will control their speed. So there will be less danger on the road. Planes will be very popular and most people will like to take them to travel.
Third, people will be able to live in the sea, on the moon or on Mars. 23 So there will be more space for people to plant trees. There will be less pollution, and the air will become much fresher.
Finally, water shortage(短缺)will become one of the most serious problems. 24
A. Second, cars will become very small.
B. If people don’t save water now, there will be water wars in 50 years.
C. Here are some of his ideas.
D. People will spend most of their time playing sports and traveling.
E. The earth won’t be crowded or noisy.
20.
[2024 河南郑州管城回族区期末]
阅读短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。
What will our life be like in 50 years? No one knows the answer. But we’re sure that it will be very different from the life today. My brother Jim Green makes some predictions. 20
First, people will have less work to do, and robots will do most work. People will use robots to make cars, do the housework, look after sick people and teach students. 21 So people will become stronger and healthier, and they will live to be about 200 years old.
22 And computers will control their speed. So there will be less danger on the road. Planes will be very popular and most people will like to take them to travel.
Third, people will be able to live in the sea, on the moon or on Mars. 23 So there will be more space for people to plant trees. There will be less pollution, and the air will become much fresher.
Finally, water shortage(短缺)will become one of the most serious problems. 24
A. Second, cars will become very small.
B. If people don’t save water now, there will be water wars in 50 years.
C. Here are some of his ideas.
D. People will spend most of their time playing sports and traveling.
E. The earth won’t be crowded or noisy.
20.
C
21. D
22. A
23. E
24. B
答案:III.[语篇解读] 本文主要介绍了作者的哥哥吉姆·格林对50年后的生活做的一些预测。
20.C 根据上句可知,吉姆做了一些预测,再结合选项可知,C项“以下是他的一些想法”符合语境。故选C。
21.D 根据下句可知,人们将会更强壮、更健康,会活到200岁左右,设空处和人们长寿的原因有关,D项“人们将把大部分时间花在运动和旅行上”符合语境。故选D。
22.A 根据下句可知,计算机会控制它们的速度,路上的危险会变少,此处介绍交通方面的内容,A项“其次,汽车将会变得非常小”符合语境。故选A。
23.E 根据上下文可知,人们会在海里或别的星球生活,会有更多的空间来种树,E项“地球将不会拥挤或嘈杂”符合语境。故选E。
24.B 根据上句可知,水资源短缺将成为最严重的问题之一,设空处和水资源有关,B项“如果人们现在不节约用水,50年后就会发生水战”符合语境。故选B。
20.C 根据上句可知,吉姆做了一些预测,再结合选项可知,C项“以下是他的一些想法”符合语境。故选C。
21.D 根据下句可知,人们将会更强壮、更健康,会活到200岁左右,设空处和人们长寿的原因有关,D项“人们将把大部分时间花在运动和旅行上”符合语境。故选D。
22.A 根据下句可知,计算机会控制它们的速度,路上的危险会变少,此处介绍交通方面的内容,A项“其次,汽车将会变得非常小”符合语境。故选A。
23.E 根据上下文可知,人们会在海里或别的星球生活,会有更多的空间来种树,E项“地球将不会拥挤或嘈杂”符合语境。故选E。
24.B 根据上句可知,水资源短缺将成为最严重的问题之一,设空处和水资源有关,B项“如果人们现在不节约用水,50年后就会发生水战”符合语境。故选B。
解析:
翻译:
### Ⅲ. 阅读还原(每小题2分,共10分)
(2024年河南郑州管城回族区期末试题)
阅读短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。
50年后我们的生活将会是什么样子?没人知道答案。但我们确信它会和如今的生活大不相同。我的哥哥吉姆·格林做了一些预测。______20____
首先,人们的工作会变少,机器人会承担大部分工作。人们会用机器人来造车、做家务、照顾病人以及教学生。______21____ 所以人们会变得更强壮、更健康,而且他们会活到约200岁。
____22____ 而且电脑会控制它们的速度。所以道路上的危险会更少。飞机将会很受欢迎,大多数人会喜欢乘坐飞机去旅行。
第三,人们将能够在海里、月球上或者火星上生活。______23____ 所以人们会有更多空间来种树。污染会更少,空气会变得清新很多。
最后,水资源短缺会成为最严峻的问题之一。______24____
A. 第二,汽车会变得非常小。
B. 如果人们现在不节约用水,50年后将会爆发水战。
C. 以下是他的一些想法。
D. 人们会把大部分时间花在运动和旅行上。
E. 地球将不会拥挤或嘈杂。
20. C
21. D
22. A
23. E
24. B
### Ⅲ. 阅读还原(每小题2分,共10分)
(2024年河南郑州管城回族区期末试题)
阅读短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。
50年后我们的生活将会是什么样子?没人知道答案。但我们确信它会和如今的生活大不相同。我的哥哥吉姆·格林做了一些预测。______20____
首先,人们的工作会变少,机器人会承担大部分工作。人们会用机器人来造车、做家务、照顾病人以及教学生。______21____ 所以人们会变得更强壮、更健康,而且他们会活到约200岁。
____22____ 而且电脑会控制它们的速度。所以道路上的危险会更少。飞机将会很受欢迎,大多数人会喜欢乘坐飞机去旅行。
第三,人们将能够在海里、月球上或者火星上生活。______23____ 所以人们会有更多空间来种树。污染会更少,空气会变得清新很多。
最后,水资源短缺会成为最严峻的问题之一。______24____
A. 第二,汽车会变得非常小。
B. 如果人们现在不节约用水,50年后将会爆发水战。
C. 以下是他的一些想法。
D. 人们会把大部分时间花在运动和旅行上。
E. 地球将不会拥挤或嘈杂。
20. C
21. D
22. A
23. E
24. B