零五网 全部参考答案 5年中考3年模拟答案 2026年5年中考3年模拟七年级英语上册人教版 第107页解析答案
Ⅳ. 阅读表达
[2025 四川成都树德中学期末]
根据短文内容, 按要求回答问题。
Children usually celebrate their birthdays with birthday cards and parties, but Logan Brown in the US doesn't. He has serious autism (孤独症). He can't talk and doesn't have any friends. His mother Catherine says he doesn't get birthday cards or have parties for many years.
Logan's twelfth birthday comes this year. His mum wants him to have a great birthday just like any other children, so she asks for help on the Internet. She writes a post, saying that she wishes people can send her son cards for his birthday. In Catherine's post, she writes, “Will you write ‘Happy Birthday, Logan! —From your friend in Washington/Hawaii/...’? Thanks!”
You know what? The Brown family gets more than 3,000 birthday cards from all over the country. A man even takes Logan to his favorite restaurant and has a small party for him. With the help of his mother and the Internet, Logan has a special birthday. He will remember it for the rest of his life.
25. Why doesn't Logan get any birthday cards on his birthdays for years?

26. How old is Logan this year?

27. How do most people on the Internet help Logan?

28. What makes Logan enjoy a special birthday?

29. What's the best title of the passage? (no more than 3 words)

答案:25 Because he has serious autism. He can’t talk and doesn’t have any friends. 根据第一段的描述可知,这是因为他有严重的孤独症,无法说话,也没有任何朋友。
26 He’s 12 years old. 根据第二段中的“Logan’s twelfth birthday comes this year.”可知,他今年12岁。
27 They help Logan by sending him birthday cards. 根据第三段中的“The Brown family gets more than 3,000 birthday cards from all over the country.”可知,大多数网上的人给Logan寄生日贺卡。
28 The help from his mother and the Internet. 根据第三段中的“With the help of his mother and the Internet,Logan has a special birthday.”可知,在母亲和互联网的帮助下,Logan度过了一个特别的生日。
29 Logan’s Special Birthday 通读全文可知,本文讲的是Logan的一个特别的生日。
解析:
翻译:
### Ⅳ. 阅读表达
[2025年 四川成都树德中学期末]
根据短文内容,按要求回答问题。
孩子们通常会用生日贺卡和派对来庆祝自己的生日,但美国的洛根·布朗却不会这样做。他患有严重的孤独症。他不会说话,也没有任何朋友。他的母亲凯瑟琳说,多年来他都没有收到过生日贺卡,也没有举办过生日派对。
今年洛根迎来了他的12岁生日。他的妈妈希望他能像其他孩子一样度过一个美好的生日,所以她在网上寻求帮助。她发了一个帖子,说她希望人们能给她的儿子寄生日贺卡。在凯瑟琳的帖子中,她写道:“你能写上‘洛根,生日快乐!——来自你在华盛顿/夏威夷/……的朋友’吗?谢谢!”
你知道吗?布朗一家收到了来自全国各地的3000多张生日贺卡。一名男子甚至带洛根去了他最喜欢的餐厅,还为他举办了一个小型派对。在母亲和网络的帮助下,洛根度过了一个特别的生日。他会终生铭记这个生日。
25. 为什么洛根多年来生日时都收不到生日贺卡?
26. 洛根今年多大了?
27. 网上的大多数人是如何帮助洛根的?
28. 是什么让洛根度过了一个特别的生日?
29. 这篇文章的最佳标题是什么?(不超过3个单词)
上一页 下一页