满分 70 分,限时 40 分钟,答案 D38
Ⅰ. 完形填空(每小题 1 分,共 15 分)
I'm Mike. Today is my tenth birthday. My parents 1 a birthday party for me. It is in a big restaurant. I invite (邀请) some of my friends to the 2. In the evening, my friends come to the restaurant. They 3 some presents (礼物) for me. I am 4 to see them.
At the party, we do some interesting things. We play games. We 5 some good food and drink some juice. 6 are all happy at the party. My friends 7 a song to me. The name of the song is *Happy Birthday to You*. Then we eat a birthday 8. The cake is from my 9. She makes it for me.
After eating the birthday cake, my friends 10 me to open my presents. They are interested 11 the presents. All the presents are 12 and I really like them. I 13 “thank you” to my 14.
We have a good 15 at my birthday party. How happy we are!
1. A. think
B. go
C. have
D. ask
2. A. meeting
B. party
C. home
D. house
3. A. give
B. buy
C. sell
D. see
4. A. happy
B. tired
C. busy
D. easy
5. A. eat
B. find
C. drink
D. know
6. A. You
B. They
C. She
D. We
7. A. read
B. write
C. do
D. sing
8. A. bread
B. cake
C. sandwich
D. hamburger
9. A. father
B. uncle
C. brother
D. mother
10. A. bring
B. need
C. want
D. let
11. A. with
B. for
C. of
D. in
12. A. small
B. big
C. nice
D. bad
13. A. say
B. speak
C. talk
D. tell
14. A. parents
B. teachers
C. friends
D. students
15. A. time
B. class
C. lesson
D. month
Ⅰ. 完形填空(每小题 1 分,共 15 分)
I'm Mike. Today is my tenth birthday. My parents 1 a birthday party for me. It is in a big restaurant. I invite (邀请) some of my friends to the 2. In the evening, my friends come to the restaurant. They 3 some presents (礼物) for me. I am 4 to see them.
At the party, we do some interesting things. We play games. We 5 some good food and drink some juice. 6 are all happy at the party. My friends 7 a song to me. The name of the song is *Happy Birthday to You*. Then we eat a birthday 8. The cake is from my 9. She makes it for me.
After eating the birthday cake, my friends 10 me to open my presents. They are interested 11 the presents. All the presents are 12 and I really like them. I 13 “thank you” to my 14.
We have a good 15 at my birthday party. How happy we are!
1. A. think
B. go
C. have
D. ask
2. A. meeting
B. party
C. home
D. house
3. A. give
B. buy
C. sell
D. see
4. A. happy
B. tired
C. busy
D. easy
5. A. eat
B. find
C. drink
D. know
6. A. You
B. They
C. She
D. We
7. A. read
B. write
C. do
D. sing
8. A. bread
B. cake
C. sandwich
D. hamburger
9. A. father
B. uncle
C. brother
D. mother
10. A. bring
B. need
C. want
D. let
11. A. with
B. for
C. of
D. in
12. A. small
B. big
C. nice
D. bad
13. A. say
B. speak
C. talk
D. tell
14. A. parents
B. teachers
C. friends
D. students
15. A. time
B. class
C. lesson
D. month
答案:I.[语篇解读] 本文讲述了Mike是怎样度过自己的十岁生日的。
1C 我父母为我“举办”了生日聚会。表示“举办生日聚会”可以用have a birthday party。
2B 我邀请我的一些朋友来我的“聚会”,所缺的词是party。
3B 他们给我“买”了一些礼物。buy sth. for sb.意为“为某人买某物”,所缺的词是buy。
4A 根据上下文的描述可推断,我很“高兴”见到他们,所缺的词是happy。
5A 根据句意“我们吃了一些美食,喝了一些果汁”可推断,所缺的词是eat。
6D 根据设空处前一句中的We可推断,“我们”在聚会上很开心,所缺的词是We。
7D 根据句意“我的朋友们给我唱了一首歌”可知,所缺的词是sing。
8B 根据其后的The cake可推断,所缺的词是cake。
9D 根据其后的“She makes it for me.”可推断,所缺的词是mother。
10C 吃了生日蛋糕之后,我的朋友们“想要”我打开我的礼物。want sb. to do sth.意为“想要某人做某事”,所缺的词是want。
11D 句意:他们对那些礼物感兴趣。be interested in...是固定搭配,意为“对……感兴趣”,所缺的词是in。
12C 所有的礼物都很“好”,所缺的词是nice。
13A 句意:我对我的朋友们说“谢谢你们”。say强调说的内容,符合题意。
14C 由语境及选项可知,此处是对朋友们说的话,所缺的词是friends。
15A 句意:我们在我的生日聚会上玩得很开心。have a good time意为“玩得开心”,所缺的词是time。
1C 我父母为我“举办”了生日聚会。表示“举办生日聚会”可以用have a birthday party。
2B 我邀请我的一些朋友来我的“聚会”,所缺的词是party。
3B 他们给我“买”了一些礼物。buy sth. for sb.意为“为某人买某物”,所缺的词是buy。
4A 根据上下文的描述可推断,我很“高兴”见到他们,所缺的词是happy。
5A 根据句意“我们吃了一些美食,喝了一些果汁”可推断,所缺的词是eat。
6D 根据设空处前一句中的We可推断,“我们”在聚会上很开心,所缺的词是We。
7D 根据句意“我的朋友们给我唱了一首歌”可知,所缺的词是sing。
8B 根据其后的The cake可推断,所缺的词是cake。
9D 根据其后的“She makes it for me.”可推断,所缺的词是mother。
10C 吃了生日蛋糕之后,我的朋友们“想要”我打开我的礼物。want sb. to do sth.意为“想要某人做某事”,所缺的词是want。
11D 句意:他们对那些礼物感兴趣。be interested in...是固定搭配,意为“对……感兴趣”,所缺的词是in。
12C 所有的礼物都很“好”,所缺的词是nice。
13A 句意:我对我的朋友们说“谢谢你们”。say强调说的内容,符合题意。
14C 由语境及选项可知,此处是对朋友们说的话,所缺的词是friends。
15A 句意:我们在我的生日聚会上玩得很开心。have a good time意为“玩得开心”,所缺的词是time。
解析:
翻译:
### Ⅰ. 完形填空(每小题1分,共15分)
我是迈克。今天是我的十岁生日。我的父母为我举办了一场生日派对。派对在一家大餐厅里举行。我邀请了我的一些朋友来参加这个派对。晚上,我的朋友们来到了餐厅。他们给我带来了一些礼物。看到他们我很开心。
在派对上,我们做了一些有趣的事情。我们玩游戏。我们吃了一些美味的食物,还喝了一些果汁。在派对上我们都很开心。我的朋友们给我唱了一首歌。这首歌的名字是《祝你生日快乐》。然后我们吃了一个生日蛋糕。这个蛋糕是我妈妈做的,她为我做的这个蛋糕。
吃完生日蛋糕后,我的朋友们想要我打开我的礼物。他们对这些礼物很感兴趣。所有的礼物都很精美,我真的很喜欢它们。我向我的朋友们说了“谢谢”。
我们在我的生日派对上度过了一段美好的时光。我们多么开心啊!
### Ⅰ. 完形填空(每小题1分,共15分)
我是迈克。今天是我的十岁生日。我的父母为我举办了一场生日派对。派对在一家大餐厅里举行。我邀请了我的一些朋友来参加这个派对。晚上,我的朋友们来到了餐厅。他们给我带来了一些礼物。看到他们我很开心。
在派对上,我们做了一些有趣的事情。我们玩游戏。我们吃了一些美味的食物,还喝了一些果汁。在派对上我们都很开心。我的朋友们给我唱了一首歌。这首歌的名字是《祝你生日快乐》。然后我们吃了一个生日蛋糕。这个蛋糕是我妈妈做的,她为我做的这个蛋糕。
吃完生日蛋糕后,我的朋友们想要我打开我的礼物。他们对这些礼物很感兴趣。所有的礼物都很精美,我真的很喜欢它们。我向我的朋友们说了“谢谢”。
我们在我的生日派对上度过了一段美好的时光。我们多么开心啊!
Ⅱ. 阅读理解(每小题 2 分,共 20 分)
A
Every year, October 16 is a happy day for Jane because it's her birthday.
Today is October 16. Jane is eight years old. She gets up early and then goes to the front door. She finds some birthday cards there. Today she gets ten beautiful cards. Some of them are from her friends, and some are from her cousins. Her parents give her a yellow watch. She likes it very much.
Jane has a birthday party in the garden. There is a big table in the garden. A birthday cake with eight candles is on the table. Some presents are on the table, too. They are all about baseballs. There is an orange baseball hat from Ben, a white baseball bat from Judy, a baseball card from Tom and some baseballs from Sam. Jane really loves baseballs! It's her favourite sport. She often plays it with her classmates after class.
Today, Jane is very happy. It is a great day.
16. How old is Jane?
A. 7.
B. 8.
C. 9.
D. 10.
17. The underlined word “it” in Paragraph 2 refers to
A. the watch
B. the party
C. the cake
D. the table
18. What presents does Jane get?
① Some beautiful cards.
② A yellow watch.
③ An orange baseball bat.
④ A white baseball hat.
⑤ Some basketballs.
A. ①③
B. ①②
C. ②⑤
D. ④⑤
19. What can we learn from the text?
A. Jane is sixteen years old.
B. Basketball is Jane's favourite sport.
C. Today is Jane's birthday.
D. The baseball hat is white.
20. What kind of writing is the passage?
A. A letter.
B. A joke.
C. A report.
D. A story.
A
Every year, October 16 is a happy day for Jane because it's her birthday.
Today is October 16. Jane is eight years old. She gets up early and then goes to the front door. She finds some birthday cards there. Today she gets ten beautiful cards. Some of them are from her friends, and some are from her cousins. Her parents give her a yellow watch. She likes it very much.
Jane has a birthday party in the garden. There is a big table in the garden. A birthday cake with eight candles is on the table. Some presents are on the table, too. They are all about baseballs. There is an orange baseball hat from Ben, a white baseball bat from Judy, a baseball card from Tom and some baseballs from Sam. Jane really loves baseballs! It's her favourite sport. She often plays it with her classmates after class.
Today, Jane is very happy. It is a great day.
16. How old is Jane?
A. 7.
B. 8.
C. 9.
D. 10.
17. The underlined word “it” in Paragraph 2 refers to
A
.A. the watch
B. the party
C. the cake
D. the table
18. What presents does Jane get?
① Some beautiful cards.
② A yellow watch.
③ An orange baseball bat.
④ A white baseball hat.
⑤ Some basketballs.
A. ①③
B. ①②
C. ②⑤
D. ④⑤
19. What can we learn from the text?
A. Jane is sixteen years old.
B. Basketball is Jane's favourite sport.
C. Today is Jane's birthday.
D. The baseball hat is white.
20. What kind of writing is the passage?
A. A letter.
B. A joke.
C. A report.
D. A story.
答案:16B 细节理解题。根据第二段中的“Jane is eight years old.”可知,Jane八岁了,故答案为B。
17A 代词指代题。根据其前提到的“Her parents give her a yellow watch.”可知,it指的是“手表”,故答案为A。
18B 细节多选题。根据第二段中的“Today she gets ten beautiful cards.”和其后提到的黄色手表可知,她收到的礼物有卡片和黄色手表,故答案为B。
19C 细节理解题。根据第一段和第二段开头两句的描述可知,今天是Jane的生日,故答案为C。
20D 语篇类型题。通读全文可知,本文描述了Jane过生日的情景,故选D。
17A 代词指代题。根据其前提到的“Her parents give her a yellow watch.”可知,it指的是“手表”,故答案为A。
18B 细节多选题。根据第二段中的“Today she gets ten beautiful cards.”和其后提到的黄色手表可知,她收到的礼物有卡片和黄色手表,故答案为B。
19C 细节理解题。根据第一段和第二段开头两句的描述可知,今天是Jane的生日,故答案为C。
20D 语篇类型题。通读全文可知,本文描述了Jane过生日的情景,故选D。
解析:
翻译:
### Ⅱ. 阅读理解(每小题2分,共20分)
#### A
每年的10月16日对简来说都是快乐的一天,因为这是她的生日。
今天是10月16日。简8岁了。她早早起床,然后走到前门。她在那里发现了一些生日贺卡。今天她收到了十张漂亮的贺卡。其中一些来自她的朋友,一些来自她的表亲。她的父母给了她一块黄色的手表。她非常喜欢它。
简在花园里举办了一个生日派对。花园里有一张大桌子。桌子上有一个插着八根蜡烛的生日蛋糕。桌子上也有一些礼物。它们都是关于棒球的。有本送的一顶橙色棒球帽、朱迪送的一根白色棒球棒、汤姆送的一张棒球卡和山姆送的一些棒球。简真的很喜欢棒球!这是她最喜欢的运动。她经常下课后和同学们一起打棒球。
今天,简非常开心。这是很棒的一天。
16. 简多大了?
A. 7岁。
B. 8岁。
C. 9岁。
D. 10岁。
17. 第二段中划线的单词“it”指的是______。
A. 手表
B. 派对
C. 蛋糕
D. 桌子
18. 简收到了什么礼物?
① 一些漂亮的贺卡。
② 一块黄色的手表。
③ 一根橙色的棒球棒。
④ 一顶白色的棒球帽。
⑤ 一些篮球。
A. ①③
B. ①②
C. ②⑤
D. ④⑤
19. 我们从文中能了解到什么?
A. 简16岁了。
B. 篮球是简最喜欢的运动。
C. 今天是简的生日。
D. 棒球帽是白色的。
20. 这篇文章属于哪种文体?
A. 一封信。
B. 一个笑话。
C. 一份报告。
D. 一个故事。
### Ⅱ. 阅读理解(每小题2分,共20分)
#### A
每年的10月16日对简来说都是快乐的一天,因为这是她的生日。
今天是10月16日。简8岁了。她早早起床,然后走到前门。她在那里发现了一些生日贺卡。今天她收到了十张漂亮的贺卡。其中一些来自她的朋友,一些来自她的表亲。她的父母给了她一块黄色的手表。她非常喜欢它。
简在花园里举办了一个生日派对。花园里有一张大桌子。桌子上有一个插着八根蜡烛的生日蛋糕。桌子上也有一些礼物。它们都是关于棒球的。有本送的一顶橙色棒球帽、朱迪送的一根白色棒球棒、汤姆送的一张棒球卡和山姆送的一些棒球。简真的很喜欢棒球!这是她最喜欢的运动。她经常下课后和同学们一起打棒球。
今天,简非常开心。这是很棒的一天。
16. 简多大了?
A. 7岁。
B. 8岁。
C. 9岁。
D. 10岁。
17. 第二段中划线的单词“it”指的是______。
A. 手表
B. 派对
C. 蛋糕
D. 桌子
18. 简收到了什么礼物?
① 一些漂亮的贺卡。
② 一块黄色的手表。
③ 一根橙色的棒球棒。
④ 一顶白色的棒球帽。
⑤ 一些篮球。
A. ①③
B. ①②
C. ②⑤
D. ④⑤
19. 我们从文中能了解到什么?
A. 简16岁了。
B. 篮球是简最喜欢的运动。
C. 今天是简的生日。
D. 棒球帽是白色的。
20. 这篇文章属于哪种文体?
A. 一封信。
B. 一个笑话。
C. 一份报告。
D. 一个故事。