零五网 全部参考答案 5年中考3年模拟答案 2026年5年中考3年模拟七年级英语上册人教版 第114页解析答案
Ⅰ.补全对话
[2024 江苏盐城中考改编]
根据对话内容,从所给的选项中选出能填入空白处的最佳选项,每个选项限用一次。
( Li Hua is introducing a Yancheng national nature reserve to his friend Amy on WeChat. )

A.Good idea!
B.Wow, that’s cool!
C.Have a good time!
D.But I have never been there.
E.Red - crowned cranes must get good protection there.

答案:1—5 DBEAC
解析:
翻译:
### Ⅰ.补全对话
[2024年江苏盐城中考改编]
根据对话内容,从所给的选项中选出能填入空白处的最佳选项,每个选项限用一次。
(李华正在微信上向他的朋友艾米介绍一处盐城国家级自然保护区。)
A.好主意!
B.哇,那太酷了!
C.玩得开心!
D.但我从未去过那里。
E.丹顶鹤在那里一定得到了很好的保护。
Ⅱ.阅读理解
A
The wind is blowing (吹) all around.
It’s blowing on you and me.
The trees are dancing from side to side.
But the wind can’t catch me!
I’m jumping among the leaves. I’m kicking them too.
I’m having lots of fun. How about you?
It’s cloudy, cloudy all around.
Clouds are flying over me.
On my back here on the grass,
I imagine (想象) the things I see.
There are elephants, lions and running horses too.
I’m having lots of fun. How about you?
It’s snowing, snowing all around.
Everything is white!
I’m wearing my shoes, my coat and scarf.
And I’m playing on the ice.
Look at my friendly snowman!
He’s wearing a long scarf too!
I’m having lots of fun. How about you?
6. What does the underlined word “them” refer to?
A. Trees. B. Things. C. Leaves. D. Clouds.
7. Where does the writer lie (躺) to see clouds?
A. On the grass. B. On the bed.
C. On the mountain. D. In the tree.
8. What do the clouds look like?
A. Some flowers.
B. Some animals.
C. Some plants.
D. Some clothes.
9. Which season does the third part of the text talk about?
A. Spring. B. Summer.
C. Autumn. D. Winter.
10. The text is
.
A. a diary B. a story C. a poem D. a notice
答案:Ⅱ. A
[语篇解读] 本文的体裁是诗歌,描述在不同天气下玩耍的情形。
6.C 代词指代题。根据其前提到的“I’m jumping among the leaves.”可知,them指的是“叶子”,故选C。
7.A 细节理解题。根据文中的“Clouds are flying over me. On my back here on the grass...”可知,作者躺在草地上看云,故选A。
8.B 细节理解题。根据“I imagine the things I see. There are elephants, lions and running horses too.”可知,作者把云想象成大象、狮子和马,它们属于动物,故选B。
9.D 推理判断题。根据第三部分提到的“下雪”和“在冰上玩耍”可知,描述的季节是冬季,故选D。
10.C 语篇类型题。通读全文可知,本文是一首诗,故选C。
解析:
翻译:
### Ⅱ. 阅读理解
#### A
风在四处吹拂。
它吹在你我身上。
树木左右摇摆,仿佛在跳舞。
但风抓不住我!
我在树叶间跳跃,也踢着它们。
我玩得很开心。你呢?
到处都是云,阴云密布。
云朵在我头顶飞过。
我躺在草地上,
想象着我看到的事物。
有大象、狮子,还有奔跑的马。
我玩得很开心。你呢?
雪在纷纷扬扬地下着,四处都是雪。
一切都变白了!
我穿着鞋子、外套,围着围巾。
我在冰上玩耍。
看我那友好的雪人!
他也围着一条长围巾!
我玩得很开心。你呢?
6. 划线单词“them”指的是什么?
A. 树。
B. 事物。
C. 树叶。
D. 云。
7. 作者躺在哪里看云?
A. 在草地上。
B. 在床上。
C. 在山上。
D. 在树上。
8. 云看起来像什么?
A. 一些花。
B. 一些动物。
C. 一些植物。
D. 一些衣服。
9. 文章的第三部分讲的是哪个季节?
A. 春天。
B. 夏天。
C. 秋天。
D. 冬天。
10. 这篇文章是________。
A. 一篇日记
B. 一个故事
C. 一首诗
D. 一则通知
上一页 下一页