B
「2025湖北武汉硚口期中改编」
I am Sally. I learn at a nice boarding school (寄宿学校). The school library is my favourite place. I like to spend time there on Saturdays.
I usually get up at 7:00 on Saturday morning. Then I go out of the dormitory building(宿舍楼) at 7:20. I have breakfast in the dining hall next to the dormitory building at 7:30. After that, I usually go to the library at about 8:00.
To get there, I need to walk and turn right at the music hall. Then I turn left at the computer building. Then I can see the art building. The library is just across from the art building. The library is a new building with three floors. The ground floor is for staff (工作人员). I usually borrow a book and go to the second floor. There is a big reading room there. I usually find a seat by a window and read the book for about 3 hours.
I like staying in the library because it is very quiet. Also, I can learn a lot from the books.
14.What does the underlined word “borrow” mean in Chinese?
A.购买 B.花费 C.借入 D.借出
15.Why does Sally like staying in the library?
A.Because it is new. B.Because it is big.
C.Because it is clean. D.Because it is quiet.
16.From the passage, we can know
A.what time Sally usually goes to bed
B.how Sally usually gets to school
C.how many teachers there are in total
D.how long Sally stays in the reading room on Saturday
17.[新中考文章主题题] What’s the theme of the passage?
A.School. B.Family.
C.Friends. D.Subjects.
「2025湖北武汉硚口期中改编」
I am Sally. I learn at a nice boarding school (寄宿学校). The school library is my favourite place. I like to spend time there on Saturdays.
I usually get up at 7:00 on Saturday morning. Then I go out of the dormitory building(宿舍楼) at 7:20. I have breakfast in the dining hall next to the dormitory building at 7:30. After that, I usually go to the library at about 8:00.
To get there, I need to walk and turn right at the music hall. Then I turn left at the computer building. Then I can see the art building. The library is just across from the art building. The library is a new building with three floors. The ground floor is for staff (工作人员). I usually borrow a book and go to the second floor. There is a big reading room there. I usually find a seat by a window and read the book for about 3 hours.
I like staying in the library because it is very quiet. Also, I can learn a lot from the books.
14.What does the underlined word “borrow” mean in Chinese?
A.购买 B.花费 C.借入 D.借出
15.Why does Sally like staying in the library?
A.Because it is new. B.Because it is big.
C.Because it is clean. D.Because it is quiet.
16.From the passage, we can know
D
.A.what time Sally usually goes to bed
B.how Sally usually gets to school
C.how many teachers there are in total
D.how long Sally stays in the reading room on Saturday
17.[新中考文章主题题] What’s the theme of the passage?
A.School. B.Family.
C.Friends. D.Subjects.
答案:14 C 15 D 16 D 17 A
解析:
翻译:
B
「2025年湖北武汉硚口期中改编」
我是萨莉。我在一所很棒的寄宿学校学习。学校图书馆是我最喜欢的地方。我喜欢在星期六在那里度过时光。
我星期六早上通常7点起床。然后我7点20分走出宿舍楼。我7点30分在宿舍楼旁边的食堂吃早餐。在那之后,我通常大约8点去图书馆。
为了到达那里,我需要步行并在音乐厅右转。然后我在计算机楼左转。然后我就能看到艺术楼。图书馆就在艺术楼的对面。图书馆是一座有三层的新建筑。一楼是供工作人员使用的。我通常借一本书然后去二楼。那里有一个大阅览室。我通常找一个靠窗的座位,读大约3个小时的书。
我喜欢待在图书馆里,因为那里非常安静。而且,我能从书中学到很多东西。
14. 划线单词“borrow”的中文意思是什么?
A. 购买 B. 花费 C. 借入 D. 借出
15. 萨莉为什么喜欢待在图书馆里?
A. 因为它很新。 B. 因为它很大。
C. 因为它很干净。 D. 因为它很安静。
16. 从文章中,我们可以知道______。
A. 萨莉通常几点睡觉
B. 萨莉通常怎么去学校
C. 总共有多少老师
D. 萨莉星期六在阅览室待多久
17. [新中考文章主题题] 这篇文章的主题是什么?
A. 学校。 B. 家庭。
C. 朋友。 D. 学科。
B
「2025年湖北武汉硚口期中改编」
我是萨莉。我在一所很棒的寄宿学校学习。学校图书馆是我最喜欢的地方。我喜欢在星期六在那里度过时光。
我星期六早上通常7点起床。然后我7点20分走出宿舍楼。我7点30分在宿舍楼旁边的食堂吃早餐。在那之后,我通常大约8点去图书馆。
为了到达那里,我需要步行并在音乐厅右转。然后我在计算机楼左转。然后我就能看到艺术楼。图书馆就在艺术楼的对面。图书馆是一座有三层的新建筑。一楼是供工作人员使用的。我通常借一本书然后去二楼。那里有一个大阅览室。我通常找一个靠窗的座位,读大约3个小时的书。
我喜欢待在图书馆里,因为那里非常安静。而且,我能从书中学到很多东西。
14. 划线单词“borrow”的中文意思是什么?
A. 购买 B. 花费 C. 借入 D. 借出
15. 萨莉为什么喜欢待在图书馆里?
A. 因为它很新。 B. 因为它很大。
C. 因为它很干净。 D. 因为它很安静。
16. 从文章中,我们可以知道______。
A. 萨莉通常几点睡觉
B. 萨莉通常怎么去学校
C. 总共有多少老师
D. 萨莉星期六在阅览室待多久
17. [新中考文章主题题] 这篇文章的主题是什么?
A. 学校。 B. 家庭。
C. 朋友。 D. 学科。
Ⅲ.句子还原(每小题2分,共10分)
「2025河南南阳多校联考期中」
My name is Linda Green. I’m 13 years old and I’m in No. 9 Middle School. 18 There are lots of flowers and trees in it.
19 They are the classroom building, the office building and the science building. The classroom building is in the middle of our school. 20 The office building next to the classroom building is for our teachers. The science building is behind the office building. There are four science labs and five computer rooms in it.
There is also a library, a dining hall and a very clean playground in our school. 21 There are many good books, but there aren’t any newspapers. The food in the dining hall is delicious. The playground is between the science building and the dining hall. We raise the national flag in the playground on Monday mornings. 22
Our school isn’t very big, but I like it very much.
根据材料内容,从下面五个选项中选出能填入文中空缺处的最佳选项,使文章意思通顺、内容完整。
A.The library is very new.
B.Our school is very tidy and beautiful.
C.All the students like doing sports there.
D.There are some tall buildings in our school.
E.And there are forty classrooms in the classroom building.
18.
「2025河南南阳多校联考期中」
My name is Linda Green. I’m 13 years old and I’m in No. 9 Middle School. 18 There are lots of flowers and trees in it.
19 They are the classroom building, the office building and the science building. The classroom building is in the middle of our school. 20 The office building next to the classroom building is for our teachers. The science building is behind the office building. There are four science labs and five computer rooms in it.
There is also a library, a dining hall and a very clean playground in our school. 21 There are many good books, but there aren’t any newspapers. The food in the dining hall is delicious. The playground is between the science building and the dining hall. We raise the national flag in the playground on Monday mornings. 22
Our school isn’t very big, but I like it very much.
根据材料内容,从下面五个选项中选出能填入文中空缺处的最佳选项,使文章意思通顺、内容完整。
A.The library is very new.
B.Our school is very tidy and beautiful.
C.All the students like doing sports there.
D.There are some tall buildings in our school.
E.And there are forty classrooms in the classroom building.
18.
B
19.D
20.E
21.A
22.C
答案:18 B 19 D 20 E 21 A 22 C
解析:
翻译:
### Ⅲ.句子还原(每小题2分,共10分)
(2025年河南南阳多校联考期中)
我的名字叫琳达·格林。我13岁,在第九中学上学。18我们的学校里有很多花和树。
19它们是教学楼、办公楼和科技楼。教学楼在我们学校的中间。20办公楼在教学楼旁边,是给我们老师用的。科技楼在办公楼的后面。里面有四个科学实验室和五个计算机房。
我们学校还有一个图书馆、一个餐厅和一个非常干净的操场。21图书馆里有很多好书,但没有报纸。餐厅里的食物很美味。操场在科技楼和餐厅之间。我们每周一早上在操场上升国旗。22
我们的学校不是很大,但我非常喜欢它。
根据材料内容,从下面五个选项中选出能填入文中空缺处的最佳选项,使文章意思通顺、内容完整。
A. 图书馆很新。
B. 我们的学校非常整洁和美丽。
C. 所有的学生都喜欢在那里做运动。
D. 我们学校有一些高楼。
E. 而且教学楼里有四十间教室。
18. B
19. D
20. E
21. A
22. C
### Ⅲ.句子还原(每小题2分,共10分)
(2025年河南南阳多校联考期中)
我的名字叫琳达·格林。我13岁,在第九中学上学。18我们的学校里有很多花和树。
19它们是教学楼、办公楼和科技楼。教学楼在我们学校的中间。20办公楼在教学楼旁边,是给我们老师用的。科技楼在办公楼的后面。里面有四个科学实验室和五个计算机房。
我们学校还有一个图书馆、一个餐厅和一个非常干净的操场。21图书馆里有很多好书,但没有报纸。餐厅里的食物很美味。操场在科技楼和餐厅之间。我们每周一早上在操场上升国旗。22
我们的学校不是很大,但我非常喜欢它。
根据材料内容,从下面五个选项中选出能填入文中空缺处的最佳选项,使文章意思通顺、内容完整。
A. 图书馆很新。
B. 我们的学校非常整洁和美丽。
C. 所有的学生都喜欢在那里做运动。
D. 我们学校有一些高楼。
E. 而且教学楼里有四十间教室。
18. B
19. D
20. E
21. A
22. C