零五网 全部参考答案 5年中考3年模拟答案 2026年5年中考3年模拟七年级英语上册人教版 第70页解析答案
B
In our school, all students have their favourite subjects. But students in different grades like different subjects.
In Grade Three and Grade Four, students’ favourite subject is usually Chinese, because it’s the mother tongue and it’s easy for them. But most of them don’t like English. They think English is very difficult.
In Grade Five and Grade Six, some students like maths very much. But they aren’t very good at maths. Interesting? Some students think English is boring! And some students don’t like science.
In Grade Seven, English is some students’ favourite subject. They say it’s fun and easy for them. Some students like Chinese. They think it’s useful in their daily life.
In Grade Eight and Grade Nine, some students like maths best. They think maths is really interesting. But some students say maths is their least (最不) favourite subject, because it’s too difficult!
16. How many grades are mentioned (被提及) in the passage?
A. Six.
B. Seven.
C. Eight.
D. Nine.
17. What does the underlined phrase “mother tongue” mean in Chinese?
A. 根源
B. 科目
C. 母校
D. 母语
18. Some students in
B
think Chinese can help them in their daily life.
A. Grade Six
B. Grade Seven
C. Grade Eight
D. Grade Nine
19. What is the structure of the passage?

20. What’s the best title of the passage?
A. Students’ Favourite Subjects
B. Students in Different Grades
C. Different Subjects in Different Schools
D. Students in Different Grades Like Different Subjects
答案:16.B 17.D 18.B 19.C 20.D
解析:
翻译:
B
在我们学校,所有学生都有他们最喜欢的科目。但是不同年级的学生喜欢的科目不同。
在三年级和四年级,学生们最喜欢的科目通常是语文,因为语文是他们的母语,而且对他们来说很容易。但他们大多数人不喜欢英语。他们认为英语非常难。
在五年级和六年级,一些学生非常喜欢数学。但他们数学学得不是很好。有趣吧?一些学生认为英语很无聊!还有一些学生不喜欢科学。
在七年级,英语是一些学生最喜欢的科目。他们说英语对他们来说既有趣又容易。一些学生喜欢语文。他们认为语文在日常生活中很有用。
在八年级和九年级,一些学生最喜欢数学。他们认为数学真的很有趣。但一些学生说数学是他们最不喜欢的科目,因为它太难了!
16. 文章中提到了几个年级?
A. 六个。
B. 七个。
C. 八个。
D. 九个。
17. 划线短语“mother tongue”的中文意思是什么?
A. 根源
B. 科目
C. 母校
D. 母语
18. ( )的一些学生认为语文在日常生活中对他们有帮助。
A. 六年级
B. 七年级
C. 八年级
D. 九年级
19. 这篇文章的结构是怎样的?
20. 这篇文章的最佳标题是什么?
A. 学生们最喜欢的科目
B. 不同年级的学生
C. 不同学校的不同科目
D. 不同年级的学生喜欢不同的科目
Ⅲ. 句子还原(每小题 2 分,共 10 分)
根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
I’m Polly. Today, I want to write about my school. I go to school from Monday to Friday. 21.
D
My favourite subjects in school are maths and science. Now, I am a middle school student. I go to Brook Land Middle School. It has over 1,200 students.
22.
F
My friend Melanie’s favourite subject is English. I do not like English and I am not good at it. Melanie helps me with my English and I help Melanie with maths and science. I have another friend. 23.
A
Tiffany and I are both very good at playing basketball. We are on the school team. So, after school, Tiffany and I play basketball. Sometimes Tiffany asks me some maths questions and I ask her questions about history. 24.
E

Well, I am tired now and have to go to bed. 25.
B
Maybe I’ll write more about my favourite subjects. Good night!
A. Her name is Tiffany.
B. I will write again tomorrow.
C. I have only one friend.
D. I have six classes every day.
E. Tiffany is really good at history.
F. I have many friends there.
G. We all like playing basketball.
答案:21.D 22.F 23.A 24.E 25.B
解析:
翻译:
### Ⅲ. 句子还原(每小题2分,共10分)
根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
我是波莉。今天,我想写一写我的学校。我从周一到周五上学。21. 我每天有六节课。我在学校里最喜欢的科目是数学和科学。现在,我是一名中学生。我就读于布鲁克兰中学。这所学校有1200多名学生。
22. 我在那里有很多朋友。我的朋友梅勒妮最喜欢的科目是英语。我不喜欢英语,而且我也不擅长它。梅勒妮帮我学英语,我帮梅勒妮学数学和科学。我还有一个朋友。23. 她的名字叫蒂芙尼。蒂芙尼和我都很擅长打篮球。我们都在校队里。所以,放学后,蒂芙尼和我会打篮球。有时候蒂芙尼会问我一些数学问题,我会问她一些历史问题。24. 蒂芙尼真的很擅长历史。
嗯,我现在累了,得去睡觉了。25. 我明天会再写。也许我会写更多关于我最喜欢的科目的内容。晚安!
上一页 下一页