Ⅴ. 阅读理解
「2025 天津河西期中改编」


27. If Bob wants to learn to play Chinese chess, what can he do?
A. He can call Mr. White at 089-89780.
B. He can go to Mr. White’s office.
C. He can write a letter to Mr. White.
D. He can send an email to Mr. White.
28. How many students does the Art Center want?
A. 14.
B. 18.
C. 32.
D. 35.
29. 「新图片理解题」Which sport is not mentioned (提到) in the passage?

30. Which of the following is TRUE?
A. Mr. White is in the Art Center.
B. The Chinese chess club wants students for a show.
C. A sports lover can join the sports club.
D. You can’t make friends in the sports club.
31. Where can you most probably see the reading material?
A. In a history book.
B. In a storybook.
C. In a city guidebook.
D. In a school newspaper.
「2025 天津河西期中改编」
27. If Bob wants to learn to play Chinese chess, what can he do?
A. He can call Mr. White at 089-89780.
B. He can go to Mr. White’s office.
C. He can write a letter to Mr. White.
D. He can send an email to Mr. White.
28. How many students does the Art Center want?
A. 14.
B. 18.
C. 32.
D. 35.
29. 「新图片理解题」Which sport is not mentioned (提到) in the passage?
30. Which of the following is TRUE?
A. Mr. White is in the Art Center.
B. The Chinese chess club wants students for a show.
C. A sports lover can join the sports club.
D. You can’t make friends in the sports club.
31. Where can you most probably see the reading material?
A. In a history book.
B. In a storybook.
C. In a city guidebook.
D. In a school newspaper.
答案:[语篇解读] 本文是中国象棋俱乐部、艺术展、体育俱乐部发布的启事。
27 A 细节理解题。根据象棋俱乐部部分的“Please call Mr. White at 089-89780 on Monday morning.”可知,如果鲍勃想学下中国象棋,他可以通过拨打089-89780联系怀特先生,故选A。
28 C 数字计算题。根据艺术展部分的“We want 18 girls and 14 boys for our art show.”可知,艺术展需要18个女孩和14个男孩,经过加法计算可知,一共需要32人,故选C。
29 B 图片理解题。根据体育俱乐部部分的“In the club,you can play all kinds of sports,like ping-pong,tennis,volleyball and soccer.”可知,足球、网球、乒乓球都被提到了,没有提到“篮球”,故选B。
30 C 细节理解题。根据体育俱乐部简介中的“Do you often play sports? Are you a sports lover? Please come to our sports club on Thursday afternoon.”可知,热爱体育的人可以加入体育俱乐部,故选C。
31 D 文章出处题。本文是俱乐部和艺术展发布的启事,合适的出处是“校报”,故选D。
27 A 细节理解题。根据象棋俱乐部部分的“Please call Mr. White at 089-89780 on Monday morning.”可知,如果鲍勃想学下中国象棋,他可以通过拨打089-89780联系怀特先生,故选A。
28 C 数字计算题。根据艺术展部分的“We want 18 girls and 14 boys for our art show.”可知,艺术展需要18个女孩和14个男孩,经过加法计算可知,一共需要32人,故选C。
29 B 图片理解题。根据体育俱乐部部分的“In the club,you can play all kinds of sports,like ping-pong,tennis,volleyball and soccer.”可知,足球、网球、乒乓球都被提到了,没有提到“篮球”,故选B。
30 C 细节理解题。根据体育俱乐部简介中的“Do you often play sports? Are you a sports lover? Please come to our sports club on Thursday afternoon.”可知,热爱体育的人可以加入体育俱乐部,故选C。
31 D 文章出处题。本文是俱乐部和艺术展发布的启事,合适的出处是“校报”,故选D。
解析:
翻译:
### Ⅴ. 阅读理解
「2025 天津河西期中改编」
27. 如果鲍勃想要学习下中国象棋,他可以做什么?
A. 他可以拨打089-89780联系怀特先生。
B. 他可以去怀特先生的办公室。
C. 他可以给怀特先生写一封信。
D. 他可以给怀特先生发一封电子邮件。
28. 艺术中心需要多少名学生?
A. 14名。
B. 18名。
C. 32名。
D. 35名。
29. 「新图片理解题」文章中没有提到哪种运动?
30. 下列哪一项是正确的?
A. 怀特先生在艺术中心。
B. 中国象棋俱乐部为一场演出招募学生。
C. 体育爱好者可以加入体育俱乐部。
D. 你不能在体育俱乐部交朋友。
31. 你最有可能在哪里看到这篇阅读材料?
A. 在一本历史书中。
B. 在一本故事书中。
C. 在一本城市指南中。
D. 在一份校报中。
### Ⅴ. 阅读理解
「2025 天津河西期中改编」
27. 如果鲍勃想要学习下中国象棋,他可以做什么?
A. 他可以拨打089-89780联系怀特先生。
B. 他可以去怀特先生的办公室。
C. 他可以给怀特先生写一封信。
D. 他可以给怀特先生发一封电子邮件。
28. 艺术中心需要多少名学生?
A. 14名。
B. 18名。
C. 32名。
D. 35名。
29. 「新图片理解题」文章中没有提到哪种运动?
30. 下列哪一项是正确的?
A. 怀特先生在艺术中心。
B. 中国象棋俱乐部为一场演出招募学生。
C. 体育爱好者可以加入体育俱乐部。
D. 你不能在体育俱乐部交朋友。
31. 你最有可能在哪里看到这篇阅读材料?
A. 在一本历史书中。
B. 在一本故事书中。
C. 在一本城市指南中。
D. 在一份校报中。