Ⅵ. 句子还原
When I'm free, I always take out a book and read quietly. Good books can make me know what I didn't know. I'll never forget this famous saying: Good books are the best friends who never turn their backs on us. 23.
Some people say that reading is out of date. 24.
25.
Next, we can read a book anywhere—in a car, on a plane, or even in the bathroom. All we need is a book!
Another good reason is that reading is useful. If we keep reading as a hobby, we will be better at it. 26.
Reading is a good hobby. Why not start reading right now?
阅读短文,根据短文内容选择适当的句子补全短文,使短文完整、通顺。
A. That is not true.
B. First, reading is fun.
C. Good readers may become good writers, too.
D. So I think of a good book as my best friend.
E. And we will find it easier to understand what we read.
When I'm free, I always take out a book and read quietly. Good books can make me know what I didn't know. I'll never forget this famous saying: Good books are the best friends who never turn their backs on us. 23.
D
Some people say that reading is out of date. 24.
A
Reading is a good hobby for many reasons.25.
B
We can always keep ourselves happy if we like reading. We will never feel bored or lonely if we read a book.Next, we can read a book anywhere—in a car, on a plane, or even in the bathroom. All we need is a book!
Another good reason is that reading is useful. If we keep reading as a hobby, we will be better at it. 26.
E
As our reading skill is improved, we will probably find that our schoolwork becomes much better. 27. C
They always have more things to write about.Reading is a good hobby. Why not start reading right now?
阅读短文,根据短文内容选择适当的句子补全短文,使短文完整、通顺。
A. That is not true.
B. First, reading is fun.
C. Good readers may become good writers, too.
D. So I think of a good book as my best friend.
E. And we will find it easier to understand what we read.
答案:Ⅵ.[语篇解读] 本文讲的是许多人把读书当爱好的现象,并解释了原因。 23.D 根据其前提到的“好的书籍是永远不会背弃我们的最好的朋友”可知,此处所缺的句子和这句谚语有关,选项D(所以我把好的书籍当作我最好的朋友)符合题意。 24.A 其提到了“一些人说读书过时了”,设空处后提到了“读书是一个很好的爱好,原因有很多”,由此可知,此处所缺的句子表达了对设空处之前的观点的否定看法,选项A(那不是真的)符合题意。 25.B 根据下文段落中的Next和Another good reason可知,此处介绍了第一个原因,选项B(首先,读书很有趣)符合题意。 26.E 其提到了“如果我们坚持把阅读作为一种爱好,我们会在这方面更加擅长”,由此可知,此处所缺的句子和读书的益处有关,选项E(我们会发现,理解我们阅读的内容更容易了)符合题意。 27.C 其后提到了“他们总是有更多可写的东西”,故此处所缺的句子和写作有关,选项C(好的读者也可能会成为好的作家)符合题意。
解析:
翻译:
### Ⅵ. 句子还原
当我有空的时候,我总是拿出一本书静静地阅读。好书能让我知晓我所未知的事物。我永远不会忘记这句名言:好书是永远不会背弃我们的最好的朋友。23. D
有些人说阅读已经过时了。24. A阅读是一种很好的爱好,原因有很多。
25. B如果我们喜欢阅读,我们总能让自己保持快乐。如果我们读一本书,我们永远不会感到无聊或孤独。
其次,我们可以在任何地方读书——在汽车里、在飞机上,甚至在浴室里。我们只需要一本书!
另一个很好的原因是阅读是有用的。如果我们把阅读当作一种爱好,我们会更擅长阅读。26. E随着我们阅读技能的提高,我们可能会发现我们的学业变得好得多。27. C他们总是有更多的东西可写。
阅读是一种很好的爱好。为什么不现在就开始阅读呢?
### 阅读短文,根据短文内容选择适当的句子补全短文,使短文完整、通顺。
A. 那不是真的。
B. 首先,阅读很有趣。
C. 好的读者也可能成为好的作家。
D. 所以我把一本好书当作我最好的朋友。
E. 而且我们会发现更容易理解我们所读的内容。
### Ⅵ. 句子还原
当我有空的时候,我总是拿出一本书静静地阅读。好书能让我知晓我所未知的事物。我永远不会忘记这句名言:好书是永远不会背弃我们的最好的朋友。23. D
有些人说阅读已经过时了。24. A阅读是一种很好的爱好,原因有很多。
25. B如果我们喜欢阅读,我们总能让自己保持快乐。如果我们读一本书,我们永远不会感到无聊或孤独。
其次,我们可以在任何地方读书——在汽车里、在飞机上,甚至在浴室里。我们只需要一本书!
另一个很好的原因是阅读是有用的。如果我们把阅读当作一种爱好,我们会更擅长阅读。26. E随着我们阅读技能的提高,我们可能会发现我们的学业变得好得多。27. C他们总是有更多的东西可写。
阅读是一种很好的爱好。为什么不现在就开始阅读呢?
### 阅读短文,根据短文内容选择适当的句子补全短文,使短文完整、通顺。
A. 那不是真的。
B. 首先,阅读很有趣。
C. 好的读者也可能成为好的作家。
D. 所以我把一本好书当作我最好的朋友。
E. 而且我们会发现更容易理解我们所读的内容。