B
Do you know how to relax in your everyday life? If you don’t, here is some advice( 建议) for you.
Rest at weekends. Weekends are the time for a rest. After a week’s work, weekends are the best time for you to relax. You can sleep long and get up late. Sleeping well can also help you study better and feel good. You can also watch a movie, or take a walk in the park. But don’t watch TV for too long.
Keep a diary( 日记). You can write down all that you want to say. That’s a great way to think about and remember life. You can do it on paper or on computers.
Have a big dinner. When you feel unhappy, have a big dinner. Eating delicious food will make you feel good.
★ Having a get-together ( 聚会) is great fun. Going out with friends will make you happy and relaxed. And it will also bring you a good sleep.
20.You can
A.watch TV for too long
B.do exercise for one hour
C.read books all the time
D.get up late
21.新中考信息还原题 Which of the following sentences can be put in the “ ★ ”?
A.Study hard.
B.Have a party together.
C.Be happy all the time.
D.Have fun on your phone.
22.Which of the following suggestions is not mentioned in the passage?
A.Keep a diary.
B.Have a good sleep
C.Have a big dinner.
D.Join an after-school club.
23.新中考文章结构题 What’s the structure( 结构) of the passage?


24.What’s the best title for the passage?
A.How to Relax
B.How to Have a Good Weekend
C.How to Keep a Diary
D.How to Make More Friends
Do you know how to relax in your everyday life? If you don’t, here is some advice( 建议) for you.
Rest at weekends. Weekends are the time for a rest. After a week’s work, weekends are the best time for you to relax. You can sleep long and get up late. Sleeping well can also help you study better and feel good. You can also watch a movie, or take a walk in the park. But don’t watch TV for too long.
Keep a diary( 日记). You can write down all that you want to say. That’s a great way to think about and remember life. You can do it on paper or on computers.
Have a big dinner. When you feel unhappy, have a big dinner. Eating delicious food will make you feel good.
★ Having a get-together ( 聚会) is great fun. Going out with friends will make you happy and relaxed. And it will also bring you a good sleep.
20.You can
D
to relax at the weekend.A.watch TV for too long
B.do exercise for one hour
C.read books all the time
D.get up late
21.新中考信息还原题 Which of the following sentences can be put in the “ ★ ”?
A.Study hard.
B.Have a party together.
C.Be happy all the time.
D.Have fun on your phone.
22.Which of the following suggestions is not mentioned in the passage?
A.Keep a diary.
B.Have a good sleep
C.Have a big dinner.
D.Join an after-school club.
23.新中考文章结构题 What’s the structure( 结构) of the passage?
24.What’s the best title for the passage?
A.How to Relax
B.How to Have a Good Weekend
C.How to Keep a Diary
D.How to Make More Friends
答案:20.D 21.B 22.D 23.B 24.A
解析:
翻译:
B
你知道在日常生活中如何放松吗?如果你不知道,这里有一些建议给你。
周末休息。周末是休息的时间。经过一周的工作,周末是你放松的最佳时间。你可以睡得久一点,起得晚一点。睡得好也能帮助你更好地学习,感觉良好。你也可以看一场电影,或者在公园里散步。但是不要看电视太久。
写日记。你可以写下所有你想说的话。那是思考和记住生活的好方法。你可以在纸上或者电脑上写日记。
吃一顿丰盛的晚餐。当你感到不开心的时候,吃一顿丰盛的晚餐。吃美味的食物会让你感觉良好。
★ 举办一场聚会很有趣。和朋友出去会让你开心和放松。而且这也会给你带来良好的睡眠。
20. 周末你可以______来放松。
A. 看电视太久
B. 锻炼一小时
C. 一直读书
D. 起得晚
21. 新中考信息还原题 下面哪个句子可以放在“★”处?
A. 努力学习。
B. 一起举办一场聚会。
C. 一直开心。
D. 玩手机取乐。
22. 文章中没有提到以下哪条建议?
A. 写日记。
B. 睡个好觉。
C. 吃一顿丰盛的晚餐。
D. 参加课外俱乐部。
23. 新中考文章结构题 这篇文章的结构是什么?
24. 这篇文章的最佳标题是什么?
A. 如何放松
B. 如何度过一个美好的周末
C. 如何写日记
D. 如何交更多的朋友
B
你知道在日常生活中如何放松吗?如果你不知道,这里有一些建议给你。
周末休息。周末是休息的时间。经过一周的工作,周末是你放松的最佳时间。你可以睡得久一点,起得晚一点。睡得好也能帮助你更好地学习,感觉良好。你也可以看一场电影,或者在公园里散步。但是不要看电视太久。
写日记。你可以写下所有你想说的话。那是思考和记住生活的好方法。你可以在纸上或者电脑上写日记。
吃一顿丰盛的晚餐。当你感到不开心的时候,吃一顿丰盛的晚餐。吃美味的食物会让你感觉良好。
★ 举办一场聚会很有趣。和朋友出去会让你开心和放松。而且这也会给你带来良好的睡眠。
20. 周末你可以______来放松。
A. 看电视太久
B. 锻炼一小时
C. 一直读书
D. 起得晚
21. 新中考信息还原题 下面哪个句子可以放在“★”处?
A. 努力学习。
B. 一起举办一场聚会。
C. 一直开心。
D. 玩手机取乐。
22. 文章中没有提到以下哪条建议?
A. 写日记。
B. 睡个好觉。
C. 吃一顿丰盛的晚餐。
D. 参加课外俱乐部。
23. 新中考文章结构题 这篇文章的结构是什么?
24. 这篇文章的最佳标题是什么?
A. 如何放松
B. 如何度过一个美好的周末
C. 如何写日记
D. 如何交更多的朋友