( ) 4. Why did the local people go down to the beach that morning?
( ) 5. What does the underlined word "receded" in paragraph 3 mean?
( ) 6. How did Jake and his family help save the whale?
( ) 7. In what order did the events of the whale rescue take place?
C
( ) 5. What does the underlined word "receded" in paragraph 3 mean?
B
( ) 6. How did Jake and his family help save the whale?
C
( ) 7. In what order did the events of the whale rescue take place?
A
答案:【解析】:
这是一道英语阅读理解题,主要考查学生对文章细节的理解和词汇猜测能力,以及事件排序的逻辑推理能力。
对于第4题,需要从文章中找出当地人那天早上去海滩的原因。
对于第5题,需要猜测“receded”这个词在文中的意思。
对于第6题,需要找出Jake和他的家人是如何帮助拯救鲸鱼的。
对于第7题,需要对鲸鱼救援事件的发生顺序进行排序。
【答案】:
4. C
根据文章第二段“All the local people rushed out to the beach to see them. They were expecting a beautiful show, better than a film, but nothing they'd have to do anything about.”可知,当地人那天早上去海滩是为了看鲸鱼游泳,故选C。
5. B
根据文章第三段“It came in with the waves, and when the waves receded, its huge body rested on the sand.”可知,鲸鱼随着海浪游到沙滩上,当海浪退去时,它的身体留在了沙滩上。因此,“receded”的意思是“退去”,与B选项“Went back”意思相符。
6. C
根据文章第四段“Jack and his family couldn't do much on the beach, so they went back to their house and made sandwiches and hot tea for the rescuers.”可知,Jake和他的家人通过为救援人员提供食物和饮料来帮助拯救鲸鱼,故选C。
7. A
根据文章描述,事件的发生顺序为:人们推着鲸鱼向海里(e),动物救援服务队带来了他们的卡车(d),人们打开了车灯(b),救援人员把鲸鱼抬到水里(c),鲸鱼在海下消失(a)。因此,正确答案是A。
这是一道英语阅读理解题,主要考查学生对文章细节的理解和词汇猜测能力,以及事件排序的逻辑推理能力。
对于第4题,需要从文章中找出当地人那天早上去海滩的原因。
对于第5题,需要猜测“receded”这个词在文中的意思。
对于第6题,需要找出Jake和他的家人是如何帮助拯救鲸鱼的。
对于第7题,需要对鲸鱼救援事件的发生顺序进行排序。
【答案】:
4. C
根据文章第二段“All the local people rushed out to the beach to see them. They were expecting a beautiful show, better than a film, but nothing they'd have to do anything about.”可知,当地人那天早上去海滩是为了看鲸鱼游泳,故选C。
5. B
根据文章第三段“It came in with the waves, and when the waves receded, its huge body rested on the sand.”可知,鲸鱼随着海浪游到沙滩上,当海浪退去时,它的身体留在了沙滩上。因此,“receded”的意思是“退去”,与B选项“Went back”意思相符。
6. C
根据文章第四段“Jack and his family couldn't do much on the beach, so they went back to their house and made sandwiches and hot tea for the rescuers.”可知,Jake和他的家人通过为救援人员提供食物和饮料来帮助拯救鲸鱼,故选C。
7. A
根据文章描述,事件的发生顺序为:人们推着鲸鱼向海里(e),动物救援服务队带来了他们的卡车(d),人们打开了车灯(b),救援人员把鲸鱼抬到水里(c),鲸鱼在海下消失(a)。因此,正确答案是A。