零五网 全部参考答案 听读空间答案 2025年英语听读空间九年级译林版 第87页解析答案
Ⅱ. 阅读理解
A
Sure, it's good to get along well with your teacher because it makes the time you spend in the classroom more pleasant.
And yes, it's good to get along well with your teacher because, in general, it's smart to learn how to get along well with the different types of people you'll meet throughout your life.
In fact, kids who get along well with their teachers not only learn more, but they're more comfortable with asking questions and getting extra help. This makes it easier for them to understand new materials and makes them do their best on tests. When you have this kind of relationship with a teacher, he or she can be someone to turn to with problems, such as problems with learning or school issues.
Here is a question: What if you don't get along with your teachers? In fact, teachers want to get along well with you and enjoy seeing you learn. But teachers and students sometimes have personality clashes, which can happen between any two people. If you show your teacher that you want to make the situation better, he or she will probably do everything possible to make that happen. By dealing with a problem like this, you learn something about how to get along with people who are different from you.
However, if a certain teacher isn't your favourite, you can still have a successful relationship with him or her especially if ▲.
Here are some of those responsibilities:
● Attend class ready to learn.
● Be prepared for class with the right stationery, books, and completed assignments(作业).
● Listen when your teacher is talking.
● Do your best, whether it's a classroom assignment, homework or a test.
(
D
) 1. According to the passage, what will happen when getting along well with your teachers?
A. We will have no problems with study.
B. We will get the best scores in the exams.
C. We will get a better seat in the classroom.
D. We will have more pleasant time in the classroom.
(
D
) 2. What does the underlined word "that" in the fourth paragraph refer to?
A. The happy time you have in the classroom.
B. Getting along very well with classmates.
C. The disappearance of personality differences.
D. A better relationship between you and your teacher.
(
A
) 3. Which of the following can be filled in the blank " ▲ "?
A. you fulfill your basic responsibilities as a student
B. you are thought of as a good student
C. you know some basic social skills
D. you are easy-going and helpful
(
A
) 4. What does the passage mainly talk about?
A. The importance of a good relationship with your teachers.
B. Useful skills to get along well with your teachers.
C. The importance of friendship in schools.
D. Studying skills for students.
答案:【解析】:
这是一篇英语阅读理解题,主要讨论了与老师建立良好关系的重要性以及如何与老师建立良好关系。题目来源是英语九年级译林版全一册的Unit 3 Teenage problems章节。本题需要从文章中获取信息,然后对相关问题进行推理判断。
1. 第一题是细节理解题,需要从文章中找出与老师相处融洽时会发生什么。根据文章第一段的描述,“it's good to get along well with your teacher because it makes the time you spend in the classroom more pleasant.”,即与老师相处融洽会让在教室里的时间更愉快。
2. 第二题是词义猜测题,需要推断出第四段中“that”的指代对象。根据文章第四段的描述,“If you show your teacher that you want to make the situation better, he or she will probably do everything possible to make that happen.”,即如果你向老师表明你想改善关系,他或她很可能会尽一切可能来实现这一点。因此,“that”指的是改善与老师的关系。
3. 第三题是推理判断题,需要推断出哪个选项可以填入空白处。根据文章倒数第二段的描述,列出了学生应该履行的一些基本职责,如准备好上课、认真听讲、尽力完成作业等。因此,可以推断出如果学生履行了这些基本职责,即使某个老师不是你最喜欢的,你仍然可以和他或她建立成功的关系。
4. 第四题是主旨大意题,需要概括文章的主要内容。文章主要讨论了与老师建立良好关系的重要性以及如何与老师建立良好关系,因此选项A“与老师建立良好关系的重要性”最符合文章主旨。
【答案】:
1. D
2. D
3. A
4. A
上一页 下一页