四 按要求完成下列各题。
1. There are some computer rooms in our school.(改为一般疑问句)
2. There are two art rooms on the second floor.(对画线部分提问)
3. There isn't any juice in the fridge.(改为同义句)
There
4. There are some chairs in the classroom.(改为否定句)
5. The table tennis rooms are on the second floor.(对画线部分提问)
1. There are some computer rooms in our school.(改为一般疑问句)
Are
there
any
computer rooms in our school?2. There are two art rooms on the second floor.(对画线部分提问)
How
many
art rooms are
there
on the second floor?3. There isn't any juice in the fridge.(改为同义句)
There
is
no
juice in the fridge.4. There are some chairs in the classroom.(改为否定句)
There
aren't
any
chairs in the classroom.5. The table tennis rooms are on the second floor.(对画线部分提问)
Where
are
the table tennis rooms?答案:1.Are there any 2.How many; are there 3.is no 4.There aren't any 5.Where are
解析:
翻译:
四、按要求完成下列各题。
1. 我们学校有一些计算机房。(改为一般疑问句)
我们学校有计算机房吗?
2. 二楼有两间美术室。(对画线部分提问)
二楼有多少间美术室?
3. 冰箱里没有果汁了。(改为同义句)
冰箱里没有果汁。
4. 教室里有一些椅子。(改为否定句)
教室里没有椅子。
5. 乒乓球室在二楼。(对画线部分提问)
乒乓球室在哪里?
四、按要求完成下列各题。
1. 我们学校有一些计算机房。(改为一般疑问句)
我们学校有计算机房吗?
2. 二楼有两间美术室。(对画线部分提问)
二楼有多少间美术室?
3. 冰箱里没有果汁了。(改为同义句)
冰箱里没有果汁。
4. 教室里有一些椅子。(改为否定句)
教室里没有椅子。
5. 乒乓球室在二楼。(对画线部分提问)
乒乓球室在哪里?
五 根据首字母及上下文提示完成对话。
A: Hi, I'm a new 1. s
B: Sure. Look at this teaching building. It has three floors. Our classroom is on the 4. t
A: 5. H
A: Are there any 7. l
B: Yes, there are two. One is for students, the other is for teachers. They are in 8. f
A: Yes, I do. I can play table tennis very well.
B: There is a 9. t
A: That's a good idea.
A: Hi, I'm a new 1. s
tudent
here. Can you 2. show
me 3. around
our school?B: Sure. Look at this teaching building. It has three floors. Our classroom is on the 4. t
hird
floor.A: 5. H
ow
6. many
classrooms are there in our school? B: There are thirty.A: Are there any 7. l
ibraries
in our school? I like reading books.B: Yes, there are two. One is for students, the other is for teachers. They are in 8. f
ront
of the teaching building. Do you like playing table tennis?A: Yes, I do. I can play table tennis very well.
B: There is a 9. t
able
10. tennis
room beside the playground. Let's go and play.A: That's a good idea.
答案:1.student 2.show 3.around 4.third 5.How 6.many 7.libraries 8.front 9.table 10.tennis
解析:
翻译:
五 根据首字母及上下文提示完成对话。
A:嗨,我是这里的一名新学生。你能带我参观一下我们的学校吗?
B:当然可以。看这座教学楼。它有三层。我们的教室在三楼。
A:我们学校有多少间教室?
B:有三十间。
A:我们学校有图书馆吗?我喜欢读书。
B:有,有两个。一个供学生使用,另一个供教师使用。它们在教学楼的前面。你喜欢打乒乓球吗?
A:是的,我喜欢。我乒乓球打得很好。
B:操场旁边有一间乒乓球室。我们去打球吧。
A:这是个好主意。
五 根据首字母及上下文提示完成对话。
A:嗨,我是这里的一名新学生。你能带我参观一下我们的学校吗?
B:当然可以。看这座教学楼。它有三层。我们的教室在三楼。
A:我们学校有多少间教室?
B:有三十间。
A:我们学校有图书馆吗?我喜欢读书。
B:有,有两个。一个供学生使用,另一个供教师使用。它们在教学楼的前面。你喜欢打乒乓球吗?
A:是的,我喜欢。我乒乓球打得很好。
B:操场旁边有一间乒乓球室。我们去打球吧。
A:这是个好主意。
六 情境 房间分布 根据短文内容,将对应的门牌张贴在相应的位置。
This is our comprehensive building (综合楼). There are many rooms in it. Mr Wang wants to stick the doorplates (门牌) on the right rooms. Let's help him.
There are four floors in the building. The table tennis room and the music room are on the first floor, below (在……下面) the art room and the meeting room. The table tennis room and the art room are both on the left of the building. There are three rooms on the third floor. The library is between the computer room and the reading room. The computer room is on the right of the library. There are two rooms on the fourth (第四) floor too. The laboratory (实验室) is above the reading room. There is a big hall beside the laboratory.

This is our comprehensive building (综合楼). There are many rooms in it. Mr Wang wants to stick the doorplates (门牌) on the right rooms. Let's help him.
There are four floors in the building. The table tennis room and the music room are on the first floor, below (在……下面) the art room and the meeting room. The table tennis room and the art room are both on the left of the building. There are three rooms on the third floor. The library is between the computer room and the reading room. The computer room is on the right of the library. There are two rooms on the fourth (第四) floor too. The laboratory (实验室) is above the reading room. There is a big hall beside the laboratory.
答案:1. E 2. C 3. D 4. I 5. G 6. H 7. F 8. A 9. B
解析:
翻译:
六 情境 房间分布 根据短文内容,将对应的门牌张贴在相应的位置。
这是我们的综合楼。楼里有很多房间。王老师想要把门牌贴在对应的房间上。让我们来帮助他。
这栋楼有四层。乒乓球室和音乐室在一楼,在美术室和会议室的下方。乒乓球室和美术室都在楼的左侧。三楼有三个房间。图书馆在电脑室和阅览室之间。电脑室在图书馆的右侧。四楼也有两个房间。实验室在阅览室的上方。实验室旁边有一个大礼堂。
六 情境 房间分布 根据短文内容,将对应的门牌张贴在相应的位置。
这是我们的综合楼。楼里有很多房间。王老师想要把门牌贴在对应的房间上。让我们来帮助他。
这栋楼有四层。乒乓球室和音乐室在一楼,在美术室和会议室的下方。乒乓球室和美术室都在楼的左侧。三楼有三个房间。图书馆在电脑室和阅览室之间。电脑室在图书馆的右侧。四楼也有两个房间。实验室在阅览室的上方。实验室旁边有一个大礼堂。