DIY, which means "Do It Yourself", is quite popular in the UK. Lots of shops and supermarkets sell DIY things. TV programmes show people how to DIY.
English people like DIY. There is a saying in the UK, "An Englishman's home is his castle." Many people spend their holidays making their homes beautiful "castles". If there is anything that needs fixing around their houses, such as painting the walls or putting in a new shower, they will do the jobs themselves. They share DIY experience with their friends. More and more people have found the joy of DIY. Sometimes people also DIY for saving money.
With the economic downturn (衰退) at present, many people don't have enough money to buy a big house. They are looking at how they can make their houses better without spending a lot of money. It is not surprising that DIY is so popular.
DIY can be difficult. There is a huge market for DIY furniture which people need to get together themselves with a few basic tools. However, people often find it not easy to build a piece of furniture because they can't understand the instructions. Sometimes the instructions are easy and clear, but the furniture itself is difficult to build. One thing for sure is that, though most DIY jobs are started with the best intentions (意图), many of them may not get finished. DIY can also be dangerous. For example, anything electrical (用电的) should be done by a professional (专业的) worker. Unluckily, many people don't care about this and put themselves in danger. It is reported that in just one year over 230,000 people were hurt while doing DIY in the UK, including 41,000 who fell off ladders.
Therefore, DIY can bring us fun and help us save money, but it is not always as easy as it is thought to be if we bite off more than we can chew. Maybe companies should make things that are easier and safer for us to DIY.
(
A. the radio B. TV C. the internet D. the map
(
A. Making their homes beautiful. B. Visiting their friends.
C. Travelling around the world. D. Making a lot of money.
(
A. Many stores sell DIY things.
B. DIY can bring them fun.
C. TV programmes teach them to do DIY.
D. All DIY things are cheap.
(
A. DIY can't save any money.
B. It is always difficult to do DIY.
C. We should be careful while doing DIY.
D. It is very safe for us to do DIY.
(
A. we can eat everything we like
B. we should do something too difficult
C. we do something that is too difficult
D. we eat too much food that is not safe
English people like DIY. There is a saying in the UK, "An Englishman's home is his castle." Many people spend their holidays making their homes beautiful "castles". If there is anything that needs fixing around their houses, such as painting the walls or putting in a new shower, they will do the jobs themselves. They share DIY experience with their friends. More and more people have found the joy of DIY. Sometimes people also DIY for saving money.
With the economic downturn (衰退) at present, many people don't have enough money to buy a big house. They are looking at how they can make their houses better without spending a lot of money. It is not surprising that DIY is so popular.
DIY can be difficult. There is a huge market for DIY furniture which people need to get together themselves with a few basic tools. However, people often find it not easy to build a piece of furniture because they can't understand the instructions. Sometimes the instructions are easy and clear, but the furniture itself is difficult to build. One thing for sure is that, though most DIY jobs are started with the best intentions (意图), many of them may not get finished. DIY can also be dangerous. For example, anything electrical (用电的) should be done by a professional (专业的) worker. Unluckily, many people don't care about this and put themselves in danger. It is reported that in just one year over 230,000 people were hurt while doing DIY in the UK, including 41,000 who fell off ladders.
Therefore, DIY can bring us fun and help us save money, but it is not always as easy as it is thought to be if we bite off more than we can chew. Maybe companies should make things that are easier and safer for us to DIY.
(
B
) 1. British people can often enjoy programmes about DIY on ______.A. the radio B. TV C. the internet D. the map
(
A
) 2. How do many English people spend their holidays according to the passage?A. Making their homes beautiful. B. Visiting their friends.
C. Travelling around the world. D. Making a lot of money.
(
B
) 3. Why do English people like DIY?A. Many stores sell DIY things.
B. DIY can bring them fun.
C. TV programmes teach them to do DIY.
D. All DIY things are cheap.
(
C
) 4. What can we learn from the passage?A. DIY can't save any money.
B. It is always difficult to do DIY.
C. We should be careful while doing DIY.
D. It is very safe for us to do DIY.
(
C
) 5. The underlined part "we bite off more than we can chew" in the last paragraph means ______.A. we can eat everything we like
B. we should do something too difficult
C. we do something that is too difficult
D. we eat too much food that is not safe
答案:【解析】:
这是一篇英语阅读理解题,主要考查学生对文章内容的理解和分析能力。题目给出了一个关于DIY(自己动手做)的短文,并附带了几个问题。学生需要通过阅读短文,理解文章的主旨大意,然后根据文章内容选择正确的答案。
1. 第一个问题问的是英国人经常可以在哪里看到关于DIY的节目,这需要学生从文章中找到与DIY节目播放平台相关的信息。
2. 第二个问题问的是许多英国人如何度过他们的假期,这需要学生理解文章中关于英国人假期活动的描述。
3. 第三个问题问的是为什么英国人喜欢DIY,这需要学生从文章中找出英国人喜欢DIY的原因。
4. 第四个问题问的是我们可以从文章中学到什么,这需要学生对文章的主旨大意有深入的理解。
5. 第五个问题问的是最后一段中划线部分的意思,这需要学生理解文章中的比喻,并将其转化为易于理解的表述。
【答案】:
1. B
根据文章中的“TV programmes show people how to DIY.”可知,英国人经常可以在电视上看到关于DIY的节目,因此答案为B。
2. A
根据文章中的“Many people spend their holidays making their homes beautiful 'castles'.”可知,许多英国人通过装饰他们的家来度过假期,因此答案为A。
3. B
文章中提到“More and more people have found the joy of DIY.”,说明英国人喜欢DIY是因为它能带来乐趣,因此答案为B。虽然A和C选项也在文章中提到,但它们并不是英国人喜欢DIY的直接原因,而是DIY在英国的流行情况。D选项则未在文章中提及。
4. C
文章中提到DIY有时会很危险,例如涉及电气的部分应由专业人员完成,但许多人并不在意这一点,从而将自己置于危险之中。因此,我们应该在做DIY时小心谨慎,答案为C。
5. C
最后一段中的“we bite off more than we can chew”是一个比喻,意思是“我们做了太难的事情”。根据文章的描述,DIY有时并不像想象的那么容易,如果做了超出自己能力范围的事情,就可能会遇到困难。因此答案为C。
这是一篇英语阅读理解题,主要考查学生对文章内容的理解和分析能力。题目给出了一个关于DIY(自己动手做)的短文,并附带了几个问题。学生需要通过阅读短文,理解文章的主旨大意,然后根据文章内容选择正确的答案。
1. 第一个问题问的是英国人经常可以在哪里看到关于DIY的节目,这需要学生从文章中找到与DIY节目播放平台相关的信息。
2. 第二个问题问的是许多英国人如何度过他们的假期,这需要学生理解文章中关于英国人假期活动的描述。
3. 第三个问题问的是为什么英国人喜欢DIY,这需要学生从文章中找出英国人喜欢DIY的原因。
4. 第四个问题问的是我们可以从文章中学到什么,这需要学生对文章的主旨大意有深入的理解。
5. 第五个问题问的是最后一段中划线部分的意思,这需要学生理解文章中的比喻,并将其转化为易于理解的表述。
【答案】:
1. B
根据文章中的“TV programmes show people how to DIY.”可知,英国人经常可以在电视上看到关于DIY的节目,因此答案为B。
2. A
根据文章中的“Many people spend their holidays making their homes beautiful 'castles'.”可知,许多英国人通过装饰他们的家来度过假期,因此答案为A。
3. B
文章中提到“More and more people have found the joy of DIY.”,说明英国人喜欢DIY是因为它能带来乐趣,因此答案为B。虽然A和C选项也在文章中提到,但它们并不是英国人喜欢DIY的直接原因,而是DIY在英国的流行情况。D选项则未在文章中提及。
4. C
文章中提到DIY有时会很危险,例如涉及电气的部分应由专业人员完成,但许多人并不在意这一点,从而将自己置于危险之中。因此,我们应该在做DIY时小心谨慎,答案为C。
5. C
最后一段中的“we bite off more than we can chew”是一个比喻,意思是“我们做了太难的事情”。根据文章的描述,DIY有时并不像想象的那么容易,如果做了超出自己能力范围的事情,就可能会遇到困难。因此答案为C。
解析:
翻译:
DIY,意思是“自己动手做”,在英国很受欢迎。很多商店和超市都出售DIY用品。电视节目会向人们展示如何进行DIY。
英国人喜欢自己动手做。英国有句谚语:“英国人的家就是他的城堡。”很多人会利用假期把自己的家打造成漂亮的“城堡”。如果他们的房子周围有任何需要修理的地方,比如粉刷墙壁或者安装新的淋浴器,他们会自己动手做这些工作。他们会和朋友分享DIY的经验。越来越多的人发现了DIY的乐趣。有时候人们自己动手做也是为了省钱。
由于目前经济衰退,很多人没有足够的钱买大房子。他们在考虑如何在不花很多钱的情况下把自己的房子变得更好。DIY如此受欢迎也就不足为奇了。
DIY可能会很困难。DIY家具市场很大,人们需要用一些基本工具自己把家具组装起来。然而,人们经常发现组装一件家具并不容易,因为他们看不懂说明书。有时候说明书简单明了,但家具本身却很难组装。可以肯定的一点是,尽管大多数DIY工作都是怀着最好的意图开始的,但其中很多可能都无法完成。DIY也可能很危险。例如,任何与电有关的工作都应该由专业人员来做。不幸的是,很多人不在乎这一点,把自己置于危险之中。据报道,在英国,仅一年就有超过23万人在做DIY时受伤,其中包括4.1万人从梯子上摔下来。
因此,DIY能给我们带来乐趣,还能帮我们省钱,但如果我们做超出自己能力范围的事情,它并不总是像我们想象的那么容易。也许公司应该制造出对我们来说更容易、更安全的DIY用品。
( )1. 英国人经常可以在______上观看关于DIY的节目。
A. 收音机 B. 电视 C. 互联网 D. 地图
( )2. 根据文章,很多英国人是如何度过他们的假期的?
A. 把他们的家变得漂亮。 B. 拜访他们的朋友。
C. 环游世界。 D. 赚很多钱。
( )3. 英国人为什么喜欢DIY?
A. 很多商店出售DIY用品。
B. DIY能给他们带来乐趣。
C. 电视节目教他们做DIY。
D. 所有的DIY用品都很便宜。
( )4. 我们从文章中能了解到什么?
A. DIY不能省任何钱。
B. 做DIY总是很困难。
C. 我们在做DIY的时候应该小心。
D. 我们做DIY是非常安全的。
( )5. 最后一段中划线部分“we bite off more than we can chew”的意思是______。
A. 我们可以吃任何我们喜欢的东西
B. 我们应该做太难的事情
C. 我们做了太难的事情
D. 我们吃了太多不安全的食物
DIY,意思是“自己动手做”,在英国很受欢迎。很多商店和超市都出售DIY用品。电视节目会向人们展示如何进行DIY。
英国人喜欢自己动手做。英国有句谚语:“英国人的家就是他的城堡。”很多人会利用假期把自己的家打造成漂亮的“城堡”。如果他们的房子周围有任何需要修理的地方,比如粉刷墙壁或者安装新的淋浴器,他们会自己动手做这些工作。他们会和朋友分享DIY的经验。越来越多的人发现了DIY的乐趣。有时候人们自己动手做也是为了省钱。
由于目前经济衰退,很多人没有足够的钱买大房子。他们在考虑如何在不花很多钱的情况下把自己的房子变得更好。DIY如此受欢迎也就不足为奇了。
DIY可能会很困难。DIY家具市场很大,人们需要用一些基本工具自己把家具组装起来。然而,人们经常发现组装一件家具并不容易,因为他们看不懂说明书。有时候说明书简单明了,但家具本身却很难组装。可以肯定的一点是,尽管大多数DIY工作都是怀着最好的意图开始的,但其中很多可能都无法完成。DIY也可能很危险。例如,任何与电有关的工作都应该由专业人员来做。不幸的是,很多人不在乎这一点,把自己置于危险之中。据报道,在英国,仅一年就有超过23万人在做DIY时受伤,其中包括4.1万人从梯子上摔下来。
因此,DIY能给我们带来乐趣,还能帮我们省钱,但如果我们做超出自己能力范围的事情,它并不总是像我们想象的那么容易。也许公司应该制造出对我们来说更容易、更安全的DIY用品。
( )1. 英国人经常可以在______上观看关于DIY的节目。
A. 收音机 B. 电视 C. 互联网 D. 地图
( )2. 根据文章,很多英国人是如何度过他们的假期的?
A. 把他们的家变得漂亮。 B. 拜访他们的朋友。
C. 环游世界。 D. 赚很多钱。
( )3. 英国人为什么喜欢DIY?
A. 很多商店出售DIY用品。
B. DIY能给他们带来乐趣。
C. 电视节目教他们做DIY。
D. 所有的DIY用品都很便宜。
( )4. 我们从文章中能了解到什么?
A. DIY不能省任何钱。
B. 做DIY总是很困难。
C. 我们在做DIY的时候应该小心。
D. 我们做DIY是非常安全的。
( )5. 最后一段中划线部分“we bite off more than we can chew”的意思是______。
A. 我们可以吃任何我们喜欢的东西
B. 我们应该做太难的事情
C. 我们做了太难的事情
D. 我们吃了太多不安全的食物