零五网 全部参考答案 听读空间答案 2025年英语听读空间八年级英语上册译林版加强版 第135页解析答案
请认真阅读下面的短文,根据语篇内容,在空白处填入图片对应的单词或括号内单词的正确形式,使短文通顺、连贯。
Seasons of the year
Spring is a beautiful season. The weather is often warm, but sometimes it is (1
windy
). In spring, children like to play on the grass and fly kites in the park. When they fall down carelessly, their faces are covered with mud. It makes them look a little (2)
funny
.
Summer starts after spring, around June. The high temperature always makes people feel (3)
sleepy
in the afternoon. There are a few storms with thunder and lightning in summer. When it is (4
rainy
), people should be careful with traffic.
When autumn comes, days are clear and (5
sunny
), and nights are cooler. The leaves turn brown and fall into piles upon the ground. People are very (6)
lucky
to enjoy the natural beauty of autumn.
Winter is the last season of the year. It is often cold and (7
snowy
). People are happy and (8)
noisy
to have snowball fights.
However, (9
foggy
) days sometimes occur(出现) in autumn and winter. Heavy fog is not (10)
healthy
for people, so it's important to wear masks when going outside.
答案:(1) windy
(2) funny
(3) sleepy
(4) rainy
(5) sunny
(6) lucky
(7) snowy
(8) noisy
(9) foggy
(10) healthy
解析:
翻译:
一年的季节
春天是一个美丽的季节。天气常常很温暖,但有时也会(1)。在春天,孩子们喜欢在草地上玩耍,还喜欢在公园里放风筝。当他们不小心摔倒时,脸上会沾满泥巴。这让他们看起来有点(2)______(有趣)。
夏天在春天之后来临,大约从六月开始。高温总是让人在下午感觉(3)______(困倦)。夏天会有几场伴有雷电的暴风雨。当下(4)的时候,人们在交通出行方面应该小心。
当秋天来临时,白天晴朗(5),夜晚则更凉爽。树叶变成棕色,纷纷落在地上,堆积成一堆堆。人们很(6)______(幸运)能欣赏到秋天的自然美景。
冬天是一年中的最后一个季节。天气常常寒冷且(7)。人们很高兴,也很(8)______(喧闹)地打雪仗。
然而,(9)天有时会在秋天和冬天出现。大雾对人们的健康不利,所以外出时戴口罩很重要。
“Spring is green with flowers and songs. Summer is hot and the days are long. Autumn is golden and farmers are busy. Winter is white and the year is gone.” You may have read this poem and almost everyone knows that all over the world spring is the season of new life: flowers bloom, baby animals are born and the weather becomes warmer. During this time of a year, people usually walk around with a spring(活力) in their steps and a feeling of fresh beginnings. However, for a fresh beginning it takes more than the bright colours and fresh air of spring. To us students, when spring comes, a new term is here again. We need to look at ourselves, set new goals and decide how to improve ourselves.
In England, people usually make New Year's resolutions(决定) on the first day of the year. We look at the past year and think about what we'd like to change or improve in our lives. These can be anything from improving one's health through exercise or giving up bad habits, to studying harder for better grades or trying to find a good work-life balance.
Luckily, we don't have to wait for the beginning of a new year to try and become better people. We can do this whenever we like. The milestone of a new term is just a good place to start.
Sometimes it's difficult to take the first step in achieving newly set goals, but an old saying is “to begin is to be halfway there”. I agree with this because meeting a new task or changing habits can seem daunting at first, but once we begin, they get easier.
The trick with deciding on a resolution for a new term is not to set unrealistic(不切实际的) goals. If we do this, it's easy to lose heart because the final goal seems so far away. Try to make many small goals that you want to reach on the way to your final goal. In this way, you can see your progress easily.
(
C
) 1. In paragraph 1, the writer wants to tell us that spring is a time ______.
A. for animals to have babies
B. to take a walk outdoors
C. to set goals for a fresh beginning
D. to enjoy fresh air and bright colours
(
A
) 2. According to paragraph 4, the writer agrees with “______”
A. Well begun is half done.
B. All roads lead to Rome.
C. Be swift to hear, slow to speak.
D. All that ends well is well.
(
D
) 3. What does the underlined word “daunting” in paragraph 4 mean?
A. Changeable.
B. Realistic.
C. Important.
D. Difficult.
(
B
) 4. What does the writer want to tell us in the last paragraph?
A. If you see no progress, you'll be sad.
B. Your goals should be realistic and small.
C. Whatever happens, stick to your dreams.
D. Never lose heart when meeting with difficulties.
答案:【解析】:
这是一篇英语阅读理解题,主要考查学生对文章内容的理解和推理能力。题目给出了四个段落,每个段落后都有相应的问题,需要从段落中找出相关信息进行回答。
1. 第一题问的是第一段中作者想要告诉我们春天是一个怎样的时间。通过阅读第一段,我们可以发现作者在描述春天的同时,也提到了学生们在春天需要设定新目标,决定如何提高自己,因此答案选C,即春天是设定新目标,开始新鲜事物的时间。
2. 第二题问的是根据第四段,作者同意哪句话。第四段中明确提到了“an old saying is ‘to begin is to be halfway there’”,意思是“开始就是成功的一半”,与选项A“Well begun is half done.”意思相符,因此答案选A。
3. 第三题问的是第四段中划线单词“daunting”的意思。通过上下文可以推断,刚开始面对新任务或改变习惯时可能会感到困难,但一旦开始,就会变得容易,因此“daunting”的意思是“困难的”,答案选D。
4. 第四题问的是最后一段作者想要告诉我们什么。最后一段主要讲了设定新学期目标时不要设定不切实际的目标,而是要设定容易实现的小目标,这样可以更容易看到自己的进步,因此答案选B,即你的目标应该是现实的和小的。
【答案】:
1. C
2. A
3. D
4. B
解析:
翻译:
“春天是绿色的,充满了鲜花和歌声。夏天炎热,白昼漫长。秋天金黄,农民忙碌。冬天洁白,一年将尽。”你可能读过这首诗,几乎每个人都知道,在世界各地,春天都是新生命的季节:鲜花绽放,幼崽出生,天气变得温暖。在一年中的这个时候,人们通常步履轻快地四处走动,有一种全新开始的感觉。然而,要全新开始,需要的不仅仅是春天鲜艳的色彩和清新的空气。对我们学生来说,春天来临时,新学期又到了。我们需要审视自己,设定新目标,并决定如何提升自己。
在英国,人们通常在一年的第一天制定新年计划。我们回顾过去的一年,思考我们希望在生活中改变或改进的地方。这些可以是任何事情,从通过锻炼改善健康或改掉坏习惯,到为取得更好的成绩而更加努力学习,或者努力在工作和生活之间找到平衡。
幸运的是,我们不必等到新年伊始才努力成为更好的人。我们可以在任何我们想的时候这样做。新学期的里程碑只是一个很好的开始点。
有时,在实现新设定的目标时迈出第一步是困难的,但有一句古老的谚语是“好的开始是成功的一半”。我同意这一点,因为面对一项新任务或改变习惯一开始可能看起来很困难,但一旦我们开始,就会变得容易起来。
为新学期决定一个计划的诀窍是不要设定不切实际的目标。如果我们这样做,很容易失去信心,因为最终目标似乎遥不可及。试着在实现最终目标的过程中设定许多你想要达到的小目标。这样,你就可以很容易地看到自己的进步。
( )1. 在第一段中,作者想告诉我们春天是______的时节。
A. 动物生育幼崽
B. 到户外散步
C. 为全新开始设定目标
D. 享受清新空气和鲜艳色彩
( )2. 根据第四段,作者同意“______”。
A. 好的开始是成功的一半。
B. 条条大路通罗马。
C. 多听少说。
D. 结局好的一切都好。
( )3. 第四段中划线单词“daunting”是什么意思?
A. 易变的。
B. 现实的。
C. 重要的。
D. 困难的。
( )4. 作者在最后一段想告诉我们什么?
A. 如果你看不到进步,你会难过。
B. 你的目标应该现实且小。
C. 无论发生什么,坚持你的梦想。
D. 遇到困难时永远不要灰心。
上一页 下一页