"Other countries have a climate, but in England we have weather," Englishmen often say. They believe that what happens in England is not the same as what happens in other places. Any foreigner staying in the country for some days will be sure of the truth of the words.
Only in England, it is said, one can go through four seasons in one day. The day may begin as a gentle spring morning. An hour or so later black clouds may appear and it may rain heavily. At noon it may become winter and the temperature may drop by eight or more degrees. And then in the late afternoon the sky will clear up, and the sun will begin to shine, and for an hour or two before darkness falls, it will be summer.
In England, one can go through almost every kind of weather except the best or the worst. Some foreigners seem to think that the country is covered by fog for ten months of the year, but this is not true. We never know when the different kinds of weather will occur. Not only we get a few different kinds of weather in one day, but also we may get winter weather in summer and summer weather in winter.
(
A. The weather in England never changes.
B. In England there's only one season in a year.
C. In England the weather is always changeable.
D. In England people like their weather very much.
(
A. Winter there is the coldest in the world.
B. It does not have four seasons as other countries do.
C. You may experience different types of weather in one day.
D. You can experience four seasons every day throughout the year.
(
A. We may get winter weather in summer.
B. There is no extreme (极端的) weather in England.
C. Different kinds of weather may happen suddenly.
D. For ten months of the year England is covered by fog.
(
A. What is weather?
B. What do Englishmen like?
C. What is the weather like in England?
D. What's the difference between climate and weather?
Only in England, it is said, one can go through four seasons in one day. The day may begin as a gentle spring morning. An hour or so later black clouds may appear and it may rain heavily. At noon it may become winter and the temperature may drop by eight or more degrees. And then in the late afternoon the sky will clear up, and the sun will begin to shine, and for an hour or two before darkness falls, it will be summer.
In England, one can go through almost every kind of weather except the best or the worst. Some foreigners seem to think that the country is covered by fog for ten months of the year, but this is not true. We never know when the different kinds of weather will occur. Not only we get a few different kinds of weather in one day, but also we may get winter weather in summer and summer weather in winter.
(
C
) 1. What does the underlined sentence in paragraph 1 mean?A. The weather in England never changes.
B. In England there's only one season in a year.
C. In England the weather is always changeable.
D. In England people like their weather very much.
(
C
) 2. What's the special feature of the weather in England?A. Winter there is the coldest in the world.
B. It does not have four seasons as other countries do.
C. You may experience different types of weather in one day.
D. You can experience four seasons every day throughout the year.
(
D
) 3. Which of the following is NOT true according to the passage?A. We may get winter weather in summer.
B. There is no extreme (极端的) weather in England.
C. Different kinds of weather may happen suddenly.
D. For ten months of the year England is covered by fog.
(
C
) 4. What question may the passage answer?A. What is weather?
B. What do Englishmen like?
C. What is the weather like in England?
D. What's the difference between climate and weather?
答案:【解析】:
这是一道英语阅读理解题,主要考查学生对文章细节的理解能力以及推理判断能力。题目给出了一个关于英国天气的阅读材料,并附带了四个问题,每个问题都有四个选项。
1. 第一题是理解划线句子的含义,需要通过对文章第一段的理解,推断出“Other countries have a climate, but in England we have weather”这句话所表达的意思,即英国的天气多变。
2. 第二题是询问英国天气的特点,需要在文章中找到描述英国天气特点的句子,然后对比选项,找出正确答案。
3. 第三题是判断哪个选项是不正确的,需要仔细阅读文章,找出与文章内容不符的选项。
4. 第四题是询问文章可能回答的问题,需要根据文章的主旨和内容,判断哪个问题最符合文章的主题。
【答案】:
1. C。根据文章第一段的描述,“Other countries have a climate, but in England we have weather”这句话表达了英国天气的多变性,因此选项C“在英国,天气总是多变的”是正确的。
2. C。文章第二段明确提到“Only in England, it is said, one can go through four seasons in one day”,说明在英国一天之内可能经历多种天气,因此选项C“你在一天之内可能经历不同类型的天气”是正确的。
3. D。文章第三段提到“Some foreigners seem to think that the country is covered by fog for ten months of the year, but this is not true”,说明选项D“一年中有十个月英国被大雾覆盖”是不正确的。
4. C。文章主要描述了英国的天气特点,因此最符合文章主题的问题是“英国的天气是怎样的?”,因此选项C是正确的。
这是一道英语阅读理解题,主要考查学生对文章细节的理解能力以及推理判断能力。题目给出了一个关于英国天气的阅读材料,并附带了四个问题,每个问题都有四个选项。
1. 第一题是理解划线句子的含义,需要通过对文章第一段的理解,推断出“Other countries have a climate, but in England we have weather”这句话所表达的意思,即英国的天气多变。
2. 第二题是询问英国天气的特点,需要在文章中找到描述英国天气特点的句子,然后对比选项,找出正确答案。
3. 第三题是判断哪个选项是不正确的,需要仔细阅读文章,找出与文章内容不符的选项。
4. 第四题是询问文章可能回答的问题,需要根据文章的主旨和内容,判断哪个问题最符合文章的主题。
【答案】:
1. C。根据文章第一段的描述,“Other countries have a climate, but in England we have weather”这句话表达了英国天气的多变性,因此选项C“在英国,天气总是多变的”是正确的。
2. C。文章第二段明确提到“Only in England, it is said, one can go through four seasons in one day”,说明在英国一天之内可能经历多种天气,因此选项C“你在一天之内可能经历不同类型的天气”是正确的。
3. D。文章第三段提到“Some foreigners seem to think that the country is covered by fog for ten months of the year, but this is not true”,说明选项D“一年中有十个月英国被大雾覆盖”是不正确的。
4. C。文章主要描述了英国的天气特点,因此最符合文章主题的问题是“英国的天气是怎样的?”,因此选项C是正确的。
解析:
翻译:
“其他国家有气候,但在英国我们有天气。”英国人常这么说。他们认为英国发生的情况和其他地方不一样。任何在这个国家待几天的外国人都会确信这句话的真实性。
据说,只有在英国,人们一天内可以经历四个季节。一天可能从一个温和的春天的早晨开始。大约一个小时后,乌云可能出现,然后会下大雨。中午可能会变成冬天,气温可能会下降八度或更多。然后在傍晚时分,天空会放晴,太阳会开始照耀,在夜幕降临前的一两个小时,又会是夏天。
在英国,人们几乎可以经历各种各样的天气,除了最好的或最坏的。一些外国人似乎认为这个国家一年中有十个月都被雾笼罩,但这不是真的。我们永远不知道不同类型的天气会在什么时候出现。我们不仅在一天内会遇到几种不同的天气,而且在夏天可能会遇到冬天的天气,在冬天可能会遇到夏天的天气。
( )1. 第一段中划线的句子是什么意思?
A. 英国的天气从不变化。
B. 在英国一年只有一个季节。
C. 在英国天气总是多变的。
D. 在英国人们非常喜欢他们的天气。
( )2. 英国天气的特点是什么?
A. 那里的冬天是世界上最冷的。
B. 它不像其他国家那样有四个季节。
C. 你可能在一天内经历不同类型的天气。
D. 一年中你每天都能经历四个季节。
( )3. 根据文章,下列哪项是不正确的?
A. 我们在夏天可能会遇到冬天的天气。
B. 英国没有极端天气。
C. 不同类型的天气可能会突然出现。
D. 一年中有十个月英国被雾笼罩。
( )4. 这篇文章可能回答什么问题?
A. 天气是什么?
B. 英国人喜欢什么?
C. 英国的天气怎么样?
D. 气候和天气之间的区别是什么?
“其他国家有气候,但在英国我们有天气。”英国人常这么说。他们认为英国发生的情况和其他地方不一样。任何在这个国家待几天的外国人都会确信这句话的真实性。
据说,只有在英国,人们一天内可以经历四个季节。一天可能从一个温和的春天的早晨开始。大约一个小时后,乌云可能出现,然后会下大雨。中午可能会变成冬天,气温可能会下降八度或更多。然后在傍晚时分,天空会放晴,太阳会开始照耀,在夜幕降临前的一两个小时,又会是夏天。
在英国,人们几乎可以经历各种各样的天气,除了最好的或最坏的。一些外国人似乎认为这个国家一年中有十个月都被雾笼罩,但这不是真的。我们永远不知道不同类型的天气会在什么时候出现。我们不仅在一天内会遇到几种不同的天气,而且在夏天可能会遇到冬天的天气,在冬天可能会遇到夏天的天气。
( )1. 第一段中划线的句子是什么意思?
A. 英国的天气从不变化。
B. 在英国一年只有一个季节。
C. 在英国天气总是多变的。
D. 在英国人们非常喜欢他们的天气。
( )2. 英国天气的特点是什么?
A. 那里的冬天是世界上最冷的。
B. 它不像其他国家那样有四个季节。
C. 你可能在一天内经历不同类型的天气。
D. 一年中你每天都能经历四个季节。
( )3. 根据文章,下列哪项是不正确的?
A. 我们在夏天可能会遇到冬天的天气。
B. 英国没有极端天气。
C. 不同类型的天气可能会突然出现。
D. 一年中有十个月英国被雾笼罩。
( )4. 这篇文章可能回答什么问题?
A. 天气是什么?
B. 英国人喜欢什么?
C. 英国的天气怎么样?
D. 气候和天气之间的区别是什么?