零五网 全部参考答案 听读空间答案 2025年英语听读空间八年级英语上册译林版加强版 第147页解析答案
请认真阅读下面的短文,根据语篇内容,在空白处填入括号内单词的正确形式,使短文通顺、连贯。
Many people hear about the Amazon rainforest, one of the most important natural treasures on earth. When you look at it, you might think it's just a large area of trees. However, it is (1)
actually
(actual) home to millions of species. Now, the rainforest is facing serious threats. Trees are cut down due to various human activities, and the forest is disappearing (2)
slowly
(slow). Moreover, climate change is (3)
greatly
(great) influencing the forest's ecosystem. The rising temperature makes the environment less (4)
friendly
(friend) to many wild animals. (5)
Luckily
(lucky), more and more researchers are working on the rainforest protection. They work (6)
hard
(hard) to develop methods for saving this precious ecosystem.
答案:【解析】:
这是一道英语填空题,主要考查词汇在语篇中的正确形式运用。对于每个空白处,我们需要根据上下文和语法规则来确定括号内单词的正确形式。
1. 对于第一个空,需要用一个副词来修饰“home to millions of species”,所以“actual”需要变为副词形式。
2. 第二个空描述的是森林消失的速度,需要用副词修饰动词“disappearing”。
3. 第三个空修饰动词“influencing”,需要用副词形式。
4. 第四个空描述的是环境对野生动物的友好程度,需要用形容词形式。
5. 第五个空需要用副词来修饰整个句子,表示幸运的是。
6. 第六个空描述的是研究人员工作的努力程度,需要用副词修饰动词“work”。
【答案】:
(1) actually
(2) slowly
(3) greatly
(4) friendly
(5) Luckily
(6) hard
解析:
翻译:
请认真阅读下面的短文,根据语篇内容,在空白处填入括号内单词的正确形式,使短文通顺、连贯。
许多人都听说过亚马孙雨林,它是地球上最重要的自然珍宝之一。当你看它的时候,你可能会认为它只是一大片树林。然而,它实际上是数百万物种的家园。现在,这片雨林正面临着严重的威胁。由于各种人类活动,树木被砍伐,森林正在慢慢消失。此外,气候变化正极大地影响着森林的生态系统。不断上升的气温使环境对许多野生动物变得不那么友好。幸运的是,越来越多的研究人员正在致力于雨林保护工作。他们努力工作,以开发拯救这一珍贵生态系统的方法。
Are you attracted to faraway places? Do you prefer to vacation away from other tourists? Are you careful to take only memories and to leave only footprints (足迹)? If you answered yes to more than one of these questions, you just might be an ecotourist.
Ecotourists are people who want to experience the real natural world and leave it that way when they return home. It started in the 1990s and ecotourism is now growing
three times faster than the tourism industry. The Ecuador's Amazon Basin (盆地) is helpful to that development, and it gives a view of what ecotourism looks like.
At the Ecolodge, a small group of cottages sits Kapawi Ecolodge in the middle of the Achuar people's reserve and is only reached by air. From here, visitors can explore parts of the Amazon rainforest seen by few outsiders. Local guides explain how the forest is like their supermarket, where they find food, clothing, medicine and tools. As a result, tourists learn to enjoy the local culture as well as the natural environment.
The owners of Kapawi pay monthly rent to the Achuar people, but they also train the community to run and manage the cottages. They have agreed on a plan to turn the operation over to the Achuar completely. The owners are working to make ecotourism benefit the local people.
You probably won't start your own ecocottage, but you can be an ecotourist if you follow these guidelines: protect the environment, support local businesses, and respect the local customs and traditions.
The world is full of attractive places to visit. As an ecotourist, you can enjoy them yourself and make sure that they remain beautiful for future generations as well.
(
A
) 1. What do we know about ecotourists?
A. Their travel has little bad effect on the natural world.
B. They travel to the places without any public transportation.
C. They like places with amazing and special adventures better.
D. Their travel is mainly for getting away from the modern civilization.
(
C
) 2. Why are local guides needed according to paragraph 3?
A. To give an example of career.
B. To explain how to live in the rainforest.
C. To show the importance of natural resources.
D. To attract more outsiders to live there.
(
A
) 3. What can you do to be an ecotourist?
A. Respect local customs.
B. Buy food from other parts.
C. Take an adventure in the faraway places.
D. Travel by air or on foot.
(
D
) 4. Where can you read this text?
A. In a science book.
B. In a storybook.
C. In a textbook.
D. In a newspaper.
答案:【解析】:
这是一道英语阅读理解题,主要考查学生对于文章内容的理解和分析能力,需要从文章中获取信息并对比选项,找出正确答案。文章主要介绍了生态旅游和生态旅游者的概念,以及如何成为一个生态旅游者。文章后附有四个问题,需要根据文章内容来回答。
对于第一个问题,需要理解生态旅游者的定义和特征,从文章中找出相关信息,并与选项进行对比。
第二个问题需要理解第三段中提到的当地导游的作用,从文中找到相关信息并进行分析。
第三个问题需要理解如何成为一个生态旅游者,需要从文章中提取出相关指南,并与选项进行对比。
最后一个问题是关于文章来源的问题,需要根据文章内容和风格判断其可能的出处。
【答案】:
1. A
根据文章第一段的描述,“Ecotourists are people who want to experience the real natural world and leave it that way when they return home.”(生态旅游者是那些想体验真实的自然世界,并在回家时保持原样的人。)因此,生态旅游者的旅行对自然世界的影响很小,选项A正确。
2. C
第三段中提到,“Local guides explain how the forest is like their supermarket, where they find food, clothing, medicine and tools.”(当地导游解释森林如何像他们的超市,在那里他们找到食物、衣服、药品和工具。)这说明当地导游的作用是展示自然资源的重要性,因此选项C正确。
3. A
根据文章最后一段的描述,“You can be an ecotourist if you follow these guidelines: protect the environment, support local businesses, and respect the local customs and traditions.”(如果你遵循这些指导原则,你可以成为一个生态旅游者:保护环境,支持当地企业,尊重当地的习俗和传统。)因此,尊重当地习俗是成为一个生态旅游者的必要条件,选项A正确。
4. D
文章主要介绍了生态旅游和生态旅游者的概念,以及如何成为一个生态旅游者,这种题材更符合新闻报道或杂志文章的风格,因此可以推断这篇文章可能来自报纸,选项D正确。
解析:
翻译:
你会被遥远的地方吸引吗?你更喜欢在远离其他游客的地方度假吗?你会注意只带走回忆、只留下足迹吗?如果这些问题中你有不止一个回答是肯定的,那你就有可能是一名生态游客。
生态游客是那些想要体验真实自然世界,并且在回家时让自然世界保持原样的人。生态旅游始于20世纪90年代,现在其发展速度是整个旅游业的三倍。厄瓜多尔的亚马逊盆地对这一发展起到了推动作用,它让人们看到了生态旅游的样子。
在卡帕维生态旅馆,一小群村舍坐落在阿丘亚人的保护区中间,并且只能通过飞机到达。从这里,游客可以探索亚马逊雨林中很少有外人见过的部分。当地导游会解释森林如何像他们的超市一样,在那里他们能找到食物、衣服、药品和工具。因此,游客既能欣赏当地文化,也能欣赏自然环境。
卡帕维的所有者每月向阿丘亚人支付租金,但他们也培训社区人员来运营和管理这些村舍。他们已经达成了一项计划,要把运营完全转交给阿丘亚人。所有者们正努力让生态旅游使当地人民受益。
你可能不会开办自己的生态村舍,但如果你遵循以下准则,你就可以成为一名生态游客:保护环境、支持当地企业、尊重当地风俗和传统。
世界上有很多吸引人的地方可供游览。作为一名生态游客,你可以自己欣赏它们,并且确保它们能为后代保持美丽。
( )1. 关于生态游客,我们了解到什么?
A. 他们的旅行对自然世界几乎没有不良影响。
B. 他们去的地方没有任何公共交通工具。
C. 他们更喜欢有惊人且特别冒险的地方。
D. 他们的旅行主要是为了远离现代文明。
( )2. 根据第三段,为什么需要当地导游?
A. 为了举一个职业的例子。
B. 为了解释如何在雨林中生活。
C. 为了展示自然资源的重要性。
D. 为了吸引更多外人住在那里。
( )3. 你可以做什么来成为一名生态游客?
A. 尊重当地风俗。
B. 从其他地方购买食物。
C. 在遥远的地方进行冒险。
D. 乘飞机或步行旅行。
( )4. 你可以在哪里读到这篇文章?
A. 在一本科学书中。
B. 在一本故事书中。
C. 在一本教科书中。
D. 在一份报纸上。
上一页 下一页