A
Dear humans,
It's the first time that I have written to you, my children.
I used to send you many messages. But you always overlooked them. So I wanted to write you a letter.
In the very beginning, let me tell you more about our family. Dear humans, besides you, I have many other children. Some swim in water, and some live in ice-covered places. Some are as small as your fingernails, such as bugs, and some are as big as cars. They might be very close to you, or even live in your house. But there are others that you may never meet.

You bring them home to be your pets, friends and helpers. You put them in zoos. You kill them for their meat and fur. And you even kill them for fun. They bring you money and happiness, but they also bring illness and death.
I hope you can remember that wild animals are not your food or clothes. They are not killers either.
Humans, you are clever and hard-working. You have colourful cultures and advanced technologies. You can decide where you go.
But you don't respect me. You change my weather; my lands, my rivers... you ask for so much of me, more than what I can give you. I'm worried that one day you will be lonely.
So, humans, grow up to be more responsible.
Yours,
Mother Earth
词汇
overlook /əʊvə'luk/ v. 忽略,未注意到 fingernail /'fɪŋgəneɪl/ n. 手指甲
advanced /əd'va:nst/ adj. 先进的
句型
1. You ask for so much of me, more than what I can give you. 你向我要得太多了,超出了我能够给你的。
2. I'm worried that one day you will be lonely. 我很担心有一天你会孤单。
lonely 是主观上的孤独,常常含有负面的情绪。alone 是客观上的孤独,强调独自一人的状态。
⇒ She has lived alone since she graduated, but she doesn't feel lonely.
理解
1. Why did Mother Earth write the letter to humans?
2. What should we do in daily life if we want to be more responsible?
Dear humans,
It's the first time that I have written to you, my children.
I used to send you many messages. But you always overlooked them. So I wanted to write you a letter.
In the very beginning, let me tell you more about our family. Dear humans, besides you, I have many other children. Some swim in water, and some live in ice-covered places. Some are as small as your fingernails, such as bugs, and some are as big as cars. They might be very close to you, or even live in your house. But there are others that you may never meet.

You bring them home to be your pets, friends and helpers. You put them in zoos. You kill them for their meat and fur. And you even kill them for fun. They bring you money and happiness, but they also bring illness and death.
I hope you can remember that wild animals are not your food or clothes. They are not killers either.
Humans, you are clever and hard-working. You have colourful cultures and advanced technologies. You can decide where you go.
But you don't respect me. You change my weather; my lands, my rivers... you ask for so much of me, more than what I can give you. I'm worried that one day you will be lonely.
So, humans, grow up to be more responsible.
Yours,
Mother Earth
词汇
overlook /əʊvə'luk/ v. 忽略,未注意到 fingernail /'fɪŋgəneɪl/ n. 手指甲
advanced /əd'va:nst/ adj. 先进的
句型
1. You ask for so much of me, more than what I can give you. 你向我要得太多了,超出了我能够给你的。
2. I'm worried that one day you will be lonely. 我很担心有一天你会孤单。
lonely 是主观上的孤独,常常含有负面的情绪。alone 是客观上的孤独,强调独自一人的状态。
⇒ She has lived alone since she graduated, but she doesn't feel lonely.
理解
1. Why did Mother Earth write the letter to humans?
Because she wanted to tell humans that they don't respect her and should be more responsible. She hopes humans can remember that wild animals are not their food or clothes, and they are not killers either.
2. What should we do in daily life if we want to be more responsible?
We should respect and protect wild animals, not kill them for meat, fur or fun. We should also protect the natural environment, not change the weather, lands, rivers, etc. excessively. We should live in harmony with nature and be responsible for our actions.
答案:【解析】:
这是一道英语阅读理解题,主要考查学生对文章内容的理解和分析能力。题目包括两个问题,第一个问题是询问地球母亲给人类写信的原因,这需要从文章中提取关键信息来回答;第二个问题是询问如果想要变得更有责任感,我们在日常生活中应该怎么做,这需要结合文章内容和自己的生活实际来回答。
对于第一个问题,我们可以从文章中找到地球母亲写信的初衷,即她之前发送的信息总是被人类忽略,所以她选择写信来传达她的想法。
对于第二个问题,我们需要结合文章内容和自己的生活实际,思考如何在日常生活中做到更有责任感,比如尊重和保护野生动物,不随意破坏自然环境等。
【答案】:
1. Because she wanted to tell humans that they don't respect her and should be more responsible. She hopes humans can remember that wild animals are not their food or clothes, and they are not killers either.
2. We should respect and protect wild animals, not kill them for meat, fur or fun. We should also protect the natural environment, not change the weather, lands, rivers, etc. excessively. We should live in harmony with nature and be responsible for our actions.
这是一道英语阅读理解题,主要考查学生对文章内容的理解和分析能力。题目包括两个问题,第一个问题是询问地球母亲给人类写信的原因,这需要从文章中提取关键信息来回答;第二个问题是询问如果想要变得更有责任感,我们在日常生活中应该怎么做,这需要结合文章内容和自己的生活实际来回答。
对于第一个问题,我们可以从文章中找到地球母亲写信的初衷,即她之前发送的信息总是被人类忽略,所以她选择写信来传达她的想法。
对于第二个问题,我们需要结合文章内容和自己的生活实际,思考如何在日常生活中做到更有责任感,比如尊重和保护野生动物,不随意破坏自然环境等。
【答案】:
1. Because she wanted to tell humans that they don't respect her and should be more responsible. She hopes humans can remember that wild animals are not their food or clothes, and they are not killers either.
2. We should respect and protect wild animals, not kill them for meat, fur or fun. We should also protect the natural environment, not change the weather, lands, rivers, etc. excessively. We should live in harmony with nature and be responsible for our actions.