零五网 全部参考答案 听读空间答案 2025年英语听读空间八年级英语上册译林版加强版 第200页解析答案
B
Cindy held her grandmother's hand as they walked through the park. "Grandma, this is my favourite time of year. I love spring."

"Why do you love spring, Cindy?" Grandma asked.
"I love the beautiful flowers, baby birds, bees and the sunshine," Cindy answered.
"Isn't it nice that we have different seasons? What if it is always winter? What if it stays the same all year long?" Grandma said.
"I wouldn't like that. I don't want to have snow on the ground all year long. I don't want to have autumn leaves all the time either. I like it when the seasons are different. If it was winter all the time, we'd never have butterflies. We can only see them in spring," Cindy replied.
"Can you see those two butterflies flying about in the flowers?" Grandma asked.
"Of course, I can see them," Cindy smiled.
"Even the butterflies are different. One has blue wings, and the other has orange wings, but they are both butterflies," Grandma explained.
"Can we have our picnic now? I'd like to sit under the tree. Look, there are the birds and butterflies from the tree," Cindy said.
"OK. We'll stop right here. I'm also a little hungry. We can see the pool from here too. Look at the fish swimming about. Some are orange and some are white. They are diverse. That's what makes everything unusual and beautiful. Nothing is the same," Grandma said.
词汇
diverse /daɪ'v3:s/ adj. 不同的,相异的,多种多样的
句型
1. What if it is always winter? What if it stays the same all year long? 如果一直是冬天会怎么样呢? 如果一年到头都一样会怎么样呢?
"What if...?"表示假设,意思是“要是……会怎么样呢?”。
2. That's what makes everything unusual and beautiful. 是它们使得万物不寻常且美丽。
理解
1. What did Cindy and Grandma come to the park for?
They came to the park for a walk and a picnic.

2. How do you like the four seasons?
I like the four seasons because each season has its own unique beauty and characteristics, just like Cindy said, the diversity of seasons makes everything unusual and beautiful.

答案:【解析】:
这是一道英语阅读理解题,主要考查学生对文章细节的理解能力。题目来源是英语八年级译林版上册Unit 6 Seasons。对于第一个问题“What did Cindy and Grandma come to the park for?”,需要从文中找到Cindy和奶奶来公园的目的相关内容;对于第二个问题“How do you like the four seasons?”,需要结合文中Cindy对四季的看法以及奶奶的引导来回答自己对四季的喜好。
【答案】:
1. They came to the park for a walk and a picnic.
2. I like the four seasons because each season has its own unique beauty and characteristics, just like Cindy said, the diversity of seasons makes everything unusual and beautiful.
上一页 下一页