一、根据所听内容,圈出相应图片的序号,听两遍。

答案:1. B 2. A 3. B 4. A 5. A 6. A
二、从方框中选择合适的内容补全对话(其中有一个多余选项)。
A. I'm Liu Jiajia. B. Hello, Liu Jiajia. C. What's he?
D. Good afternoon. E. Who's he? F. Yes, I am.
G. You have a happy family. H. Is this your mother?
Zhang Hua: 1.
Liu Jiajia: Good afternoon. 2.
Zhang Hua: 3.
Liu Jiajia: Nice to meet you, Zhang Hua. Is this your family photo?
Zhang Hua: Yes. Look! This is me.
Liu Jiajia: How cool! 4.
Zhang Hua: He's my father.
Liu Jiajia: 5.
Zhang Hua: He's a doctor.
Liu Jiajia: Great! 6.
Zhang Hua: Yes. She's a teacher.
Liu Jiajia: 7.
三、根据短文内容填空,每空一词。

is a
3.
is a
4.
and
have
A. I'm Liu Jiajia. B. Hello, Liu Jiajia. C. What's he?
D. Good afternoon. E. Who's he? F. Yes, I am.
G. You have a happy family. H. Is this your mother?
Zhang Hua: 1.
D
Liu Jiajia: Good afternoon. 2.
A
Are you Zhang Hua?Zhang Hua: 3.
F
Liu Jiajia: Nice to meet you, Zhang Hua. Is this your family photo?
Zhang Hua: Yes. Look! This is me.
Liu Jiajia: How cool! 4.
E
Zhang Hua: He's my father.
Liu Jiajia: 5.
C
Zhang Hua: He's a doctor.
Liu Jiajia: Great! 6.
H
Zhang Hua: Yes. She's a teacher.
Liu Jiajia: 7.
G
三、根据短文内容填空,每空一词。
Look at the family photo.This is a happy family.
The grandfather and the grandmother are very old.They are nice.The father is a
doctor.He is 44 years old.The mother is a teacher.She is 40 years old.They have a
son(儿子)and two daughters(女儿).They are all students(学生).
1.We can see a
2.big/happy
family in the photo.doctor
.3.
teacher
.4.
three
children(孩子).(写英文数词)5.There are
seven
people(人)in the family.(写英文数词)答案:二、1. D 2. A 3. F 4. E 5. C 6. H 7. G
三、1. big/happy 2. doctor 3. teacher 4. three 5. seven
三、1. big/happy 2. doctor 3. teacher 4. three 5. seven
解析:
翻译:
### 二、从方框中选择合适的内容补全对话(其中有一个多余选项)。
A. 我是刘佳佳。
B. 你好,刘佳佳。
C. 他是做什么的?
D. 下午好。
E. 他是谁?
F. 是的,我是。
G. 你有一个幸福的家庭。
H. 这是你的妈妈吗?
张华:1. ______
刘佳佳:下午好。2. ______ 你是张华吗?
张华:3. ______
刘佳佳:很高兴见到你,张华。这是你的家庭照片吗?
张华:是的。看!这是我。
刘佳佳:真酷!4. ______
张华:他是我的爸爸。
刘佳佳:5. ______
张华:他是一名医生。
刘佳佳:太棒了!6. ______
张华:是的。她是一名教师。
刘佳佳:7. ______
### 三、根据短文内容填空,每空一词。
看这张家庭照片。这是一个幸福的家庭。
爷爷和奶奶年纪很大了。他们很和蔼。爸爸是一名医生。他44岁了。妈妈是一名教师。她40岁了。他们有一个儿子和两个女儿。他们都是学生。
1. 我们在照片里能看到一个______家庭。
2. 爸爸是一名______。
3. 妈妈是一名______。
4. 爸爸和妈妈有______个孩子。(写英文数词)
5. 这个家庭里有______个人。(写英文数词)
### 二、从方框中选择合适的内容补全对话(其中有一个多余选项)。
A. 我是刘佳佳。
B. 你好,刘佳佳。
C. 他是做什么的?
D. 下午好。
E. 他是谁?
F. 是的,我是。
G. 你有一个幸福的家庭。
H. 这是你的妈妈吗?
张华:1. ______
刘佳佳:下午好。2. ______ 你是张华吗?
张华:3. ______
刘佳佳:很高兴见到你,张华。这是你的家庭照片吗?
张华:是的。看!这是我。
刘佳佳:真酷!4. ______
张华:他是我的爸爸。
刘佳佳:5. ______
张华:他是一名医生。
刘佳佳:太棒了!6. ______
张华:是的。她是一名教师。
刘佳佳:7. ______
### 三、根据短文内容填空,每空一词。
看这张家庭照片。这是一个幸福的家庭。
爷爷和奶奶年纪很大了。他们很和蔼。爸爸是一名医生。他44岁了。妈妈是一名教师。她40岁了。他们有一个儿子和两个女儿。他们都是学生。
1. 我们在照片里能看到一个______家庭。
2. 爸爸是一名______。
3. 妈妈是一名______。
4. 爸爸和妈妈有______个孩子。(写英文数词)
5. 这个家庭里有______个人。(写英文数词)