(
A.in
B.to
C.at
D.on
D
)7.Children can get many presents ______ Children’s Day.A.in
B.to
C.at
D.on
答案:D
(
A.you
B.yourself
C.your
D.yours
C
)8.Who helps you with ______ English?A.you
B.yourself
C.your
D.yours
答案:C
(
A.the;the
B./;the
C.the;/
D./;/
B
)9.Let’s play ______ basketball and play ______ piano.A.the;the
B./;the
C.the;/
D./;/
答案:B
(
A.driver;drives
B.drive;driver
C.driver;drive
D.driver;is driving
A
)10.My father is a ______. He ______ well.A.driver;drives
B.drive;driver
C.driver;drive
D.driver;is driving
答案:A
1. — What
— He often
2. —
3. She always
4. On Christmas
5.
does
Billy do
in winter?— He often
goes skating
or makes
snowmen.2. —
When
do you open
your card(s)
? — Tomorrow
.3. She always
plays
the piano first
, and then watches
TV on Sunday.4. On Christmas
Eve
, children put
a stocking
on the beds and wait
for presents
.5.
People
often sing songs
when they are very happy
.答案:1. does,do,goes skating,makes 2. When,open,card(s),Tomorrow 3. plays,piano first,watches 4. Eve,children put,stocking,wait,presents 5. People,sing songs,happy
( )1. On Christmas Day,children say “Merry Christmas!” to their parents.
( )2. Children’s presents are on their beds.
( )3. Only children can get presents on Christmas Day.
( )4. Some people don’t like presents.
( )5. It’s better to give than to receive.
根据短文内容选择正确的选项。
( ) 6. Christmas Day always begins ______.
A. in the morning B. in the afternoon C. at night D. on New Year’s Day
( )7. Children ______ on Christmas Day.
A. wake up late B. wake up very early C. go to bed late D. go to bed early
( )8. Children get up early on Christmas Day because ______.
A. they want to open their presents B. they want to play with snow C. they don’t want to be late for school D. they will be on vacation
( )9. Christmas Day is ______.
A. New Year’s Eve B. New Year’s Day C. on 24th December D. on 25th December
( )10. People ______ on Christmas Day.
A. talk to each other B. give presents to each other C. get together D. go out to play
( )2. Children’s presents are on their beds.
( )3. Only children can get presents on Christmas Day.
( )4. Some people don’t like presents.
( )5. It’s better to give than to receive.
根据短文内容选择正确的选项。
( ) 6. Christmas Day always begins ______.
A. in the morning B. in the afternoon C. at night D. on New Year’s Day
( )7. Children ______ on Christmas Day.
A. wake up late B. wake up very early C. go to bed late D. go to bed early
( )8. Children get up early on Christmas Day because ______.
A. they want to open their presents B. they want to play with snow C. they don’t want to be late for school D. they will be on vacation
( )9. Christmas Day is ______.
A. New Year’s Eve B. New Year’s Day C. on 24th December D. on 25th December
( )10. People ______ on Christmas Day.
A. talk to each other B. give presents to each other C. get together D. go out to play
答案:1.√
解析:短文中提到 “Then they wake up their parents, saying ‘Merry Christmas!’”,符合描述。
2.×
解析:短文说明礼物是在 “stockings(长袜)” 里,并非在床上。
3.×
解析:短文提到 “people began to give presents to each other at Christmas”,说明不是只有孩子能收到礼物。
4.×
解析:短文中明确 “Everyone likes presents”,不存在不喜欢礼物的人。
5.√
解析:短文结尾直接提到 “it's better to give than to receive”。
6.A(in the morning)
解析:短文首句 “Christmas Day always begins before breakfast”,早餐属于早晨时段。
7.B(wake up very early)
解析:短文中明确 “The children wake up very early”。
8.A(they want to open their presents)
解析:短文提到孩子早起是 “can't wait to open the presents”。
9.D(on 25th December)
解析:结合常识,圣诞节是 12 月 25 日(短文中虽未直接说明,但属于节日固定日期)。
10.B(give presents to each other)
解析:短文中提到 “Many many years ago, people began to give presents to each other... Today people still do the same thing”。