A: Lily, who do you talk with on the Internet?
B: I talk with my cousin Carol. 1.
A: What do you talk about?
B: 2.
A: Wow, that's great! Where are you going?
B: We are going to Suzhou. 3.
A: I like Suzhou very much, too. 4.
B: Sure! I think we can have great fun.
A: It's great. 5.
B: I talk with my cousin Carol. 1.
B
A: What do you talk about?
B: 2.
E
We talk about the trip.A: Wow, that's great! Where are you going?
B: We are going to Suzhou. 3.
C
A: I like Suzhou very much, too. 4.
A
Can I go with you?B: Sure! I think we can have great fun.
A: It's great. 5.
D
答案:1. B 2. E 3. C 4. A 5. D
(
(
(
(
(
×
)1. Jim is eleven.(
×
)2. Jim's grandmother has a headache.(
×
)3. Jim's parents need to see the doctor.(
√
)4. Jim's mother is a teacher.(
√
)5. Jim's father is a driver.答案:1. ×
解析:文中明确提到 “Jim is fourteen”,并非 11 岁。
2. ×
解析:文中指出 “His grandmother... has a cold”,是感冒而非头痛。
3. ×
解析:需要看医生的是 Jim 的奶奶,并非他的父母。
4. √
解析:文中提到 “His mother is a teacher”,与题目描述一致。
5. √
解析:文中说明 “His father is a driver”,与题目描述一致。
(二)
Wu Dong has a good friend. His name is Peter. He is from the US. Wu Dong and Peter are classmates. They go to school five days a week. They stay at home on Saturdays and Sundays. Peter likes China and Chinese food. He likes rice cakes very much. He often eats them. At school they play table tennis after class.
Wu Dong and Peter like making things. Now they are making a model plane. They like flying model planes on Sunday morning. Peter speaks English and a little Chinese. Wu Dong speaks Chinese and a little English. They teach each other.
根据短文内容判断正误,正确的打“√”,错误的打“×”。
( )1. Wu Dong has an American friend.
( )2. They go to school from Monday to Friday.
( )3. They often fly model planes after class.
( )4. Wu Dong teaches Peter English and Peter teaches Wu Dong Chinese.
( )5. Peter often eats rice cakes because he likes eating them.
Wu Dong has a good friend. His name is Peter. He is from the US. Wu Dong and Peter are classmates. They go to school five days a week. They stay at home on Saturdays and Sundays. Peter likes China and Chinese food. He likes rice cakes very much. He often eats them. At school they play table tennis after class.
Wu Dong and Peter like making things. Now they are making a model plane. They like flying model planes on Sunday morning. Peter speaks English and a little Chinese. Wu Dong speaks Chinese and a little English. They teach each other.
根据短文内容判断正误,正确的打“√”,错误的打“×”。
( )1. Wu Dong has an American friend.
( )2. They go to school from Monday to Friday.
( )3. They often fly model planes after class.
( )4. Wu Dong teaches Peter English and Peter teaches Wu Dong Chinese.
( )5. Peter often eats rice cakes because he likes eating them.
答案:1.√
解析:文中提到 “His name is Peter. He is from the US”,Peter 是美国人,因此 Wu Dong 有一个美国朋友。
解析:文中提到 “His name is Peter. He is from the US”,Peter 是美国人,因此 Wu Dong 有一个美国朋友。
2. √
解析:文中说明 “They go to school five days a week. They stay at home on Saturdays and Sundays”,可知上学时间是周一到周五。
3. ×
解析:文中指出 “At school they play table tennis after class”,课后他们打乒乓球,而非放飞模型飞机;放飞模型飞机是在周日上午。
4. ×
解析:文中提到 “Peter speaks English and a little Chinese. Wu Dong speaks Chinese and a little English. They teach each other”,实际是 Peter 教 Wu Dong 英语,Wu Dong 教 Peter 中文,与题目描述相反。
5. √
解析:文中明确 “Peter likes... rice cakes very much. He often eats them”,说明他常吃米糕是因为喜欢。