五、阅读短文,按要求答题。
One morning, Sun Simiao goes to a hill to look for herbs(药草). On the way, a tiger comes to him and opens its big mouth. Sun finds the tiger is very thin. "It must be ill," he thinks. He walks closer and finds the tiger's swollen throat(肿胀的喉咙). "There's a bone in your throat," Sun says to the tiger. "Don't worry. I'll help you."
Afraid of being eaten by the tiger, Sun puts a ring in the tiger's mouth to keep it open. He puts his hand into its mouth and takes the bone out. He also puts some herbs on the tiger's throat. Then, he takes out the ring and the tiger runs away.
Sun goes on walking. On the way, a tiger comes to him. It puts something in front of him, lowers its head many times and then walks away. Sun picks up that thing. It is a good herb. He looks at the tiger's back. It is the tiger he helped.
(A) 根据短文内容,判断正(T)误(F)。
(
(
(
(B) 回答下面的问题。
What can we learn from the story?
One morning, Sun Simiao goes to a hill to look for herbs(药草). On the way, a tiger comes to him and opens its big mouth. Sun finds the tiger is very thin. "It must be ill," he thinks. He walks closer and finds the tiger's swollen throat(肿胀的喉咙). "There's a bone in your throat," Sun says to the tiger. "Don't worry. I'll help you."
Afraid of being eaten by the tiger, Sun puts a ring in the tiger's mouth to keep it open. He puts his hand into its mouth and takes the bone out. He also puts some herbs on the tiger's throat. Then, he takes out the ring and the tiger runs away.
Sun goes on walking. On the way, a tiger comes to him. It puts something in front of him, lowers its head many times and then walks away. Sun picks up that thing. It is a good herb. He looks at the tiger's back. It is the tiger he helped.
(A) 根据短文内容,判断正(T)误(F)。
(
F
) 1. The tiger's throat becomes bigger because of the herbs.(
F
) 2. To stop the tiger from biting him, Sun puts a ring around its mouth.(
T
) 3. Maybe Sun is a very helpful and kind doctor.(B) 回答下面的问题。
What can we learn from the story?
We can learn that helping others is helping ourselves.
答案:(A)
1. F
2. F
3. T
(B)
We can learn that helping others is helping ourselves.
1. F
2. F
3. T
(B)
We can learn that helping others is helping ourselves.
解析:
翻译:
五、阅读短文,按要求答题。
一天早上,孙思邈去一座山上寻找药草。在路上,一只老虎向他走来,张开了它的大嘴。孙思邈发现这只老虎很瘦。“它一定是生病了,”他想。他走近一些,发现老虎的喉咙肿胀。“你的喉咙里有一根骨头,”孙思邈对老虎说。“别担心。我会帮你的。”
因为害怕被老虎吃掉,孙思邈在老虎嘴里放了一个环,让它的嘴保持张开。他把手伸进老虎的嘴里,取出了骨头。他还在老虎的喉咙上放了一些药草。然后,他取出了环,老虎跑开了。
孙思邈继续往前走。在路上,一只老虎向他走来。它把一样东西放在他面前,多次低下头,然后走开了。孙思邈捡起那样东西。那是一种很好的药草。他看着老虎的背影。那是他帮助过的老虎。
(A)根据短文内容,判断正(T)误(F)。
( )1. 老虎的喉咙因为药草而变大。
( )2. 为了防止老虎咬他,孙思邈在它的嘴周围放了一个环。
( )3. 也许孙思邈是一位非常乐于助人且善良的医生。
(B)回答下面的问题。
我们能从这个故事中学到什么?______
五、阅读短文,按要求答题。
一天早上,孙思邈去一座山上寻找药草。在路上,一只老虎向他走来,张开了它的大嘴。孙思邈发现这只老虎很瘦。“它一定是生病了,”他想。他走近一些,发现老虎的喉咙肿胀。“你的喉咙里有一根骨头,”孙思邈对老虎说。“别担心。我会帮你的。”
因为害怕被老虎吃掉,孙思邈在老虎嘴里放了一个环,让它的嘴保持张开。他把手伸进老虎的嘴里,取出了骨头。他还在老虎的喉咙上放了一些药草。然后,他取出了环,老虎跑开了。
孙思邈继续往前走。在路上,一只老虎向他走来。它把一样东西放在他面前,多次低下头,然后走开了。孙思邈捡起那样东西。那是一种很好的药草。他看着老虎的背影。那是他帮助过的老虎。
(A)根据短文内容,判断正(T)误(F)。
( )1. 老虎的喉咙因为药草而变大。
( )2. 为了防止老虎咬他,孙思邈在它的嘴周围放了一个环。
( )3. 也许孙思邈是一位非常乐于助人且善良的医生。
(B)回答下面的问题。
我们能从这个故事中学到什么?______