一、根据中文提示填空。
1. The dress
2. I get up
3. We can see some pretty
4. We always go
5.
1. The dress
looks
(看起来)so nice. I like it.2. I get up
early
(早早地)every morning.3. We can see some pretty
things
(东西)in the shop.4. We always go
shopping
(购物)at weekends.5.
Next
(接着),we ______put
(放)the books into the boxes.答案:1. looks 解析:主语 The dress 为单数,故谓语动词look 应用第三人称单数形式 looks。2. early 3. things 4. shopping 5. Next; put
解析:
翻译:
一、根据中文提示填空。
1. 这条连衣裙______(看起来)如此漂亮。我喜欢它。
2. 我每天早上______(早早地)起床。
3. 我们能在商店里看到一些漂亮的______(东西)。
4. 我们总是在周末去______(购物)。
5. ______(接着),我们______(放)书到箱子里。
一、根据中文提示填空。
1. 这条连衣裙______(看起来)如此漂亮。我喜欢它。
2. 我每天早上______(早早地)起床。
3. 我们能在商店里看到一些漂亮的______(东西)。
4. 我们总是在周末去______(购物)。
5. ______(接着),我们______(放)书到箱子里。
二、(苏州吴中区改编)阅读短文,完成任务。
Christmas Day
It's Christmas Day. Helen and her family are at home. Helen sings a Christmas song. Helen's father cleans the living room. Helen's brother draws a picture of Father Christmas. Helen's mother cooks nice food. They have a big Christmas dinner. There is a turkey, pudding, and other delicious food on the table. Beside the sofa, there is a Christmas tree. There are many pretty things on the tree and some presents under the tree. Helen sees a big green box. There is a message on the box. It says "To Helen". It must be her present. So she opens it and there is a cute dog in the box! She jumps up and she's the happiest person in the world!
(一)根据短文内容,判断正(T)误(F)。
(
(
(
(
(
(二)根据短文内容,回答问题。
1. Who cleans the living room?
2. What does Helen's mother do?
3. What food is on the table?
4. Where are the presents?
5. What's in the big green box?
Christmas Day
It's Christmas Day. Helen and her family are at home. Helen sings a Christmas song. Helen's father cleans the living room. Helen's brother draws a picture of Father Christmas. Helen's mother cooks nice food. They have a big Christmas dinner. There is a turkey, pudding, and other delicious food on the table. Beside the sofa, there is a Christmas tree. There are many pretty things on the tree and some presents under the tree. Helen sees a big green box. There is a message on the box. It says "To Helen". It must be her present. So she opens it and there is a cute dog in the box! She jumps up and she's the happiest person in the world!
(一)根据短文内容,判断正(T)误(F)。
(
F
)1. Helen's brother draws a picture of his father.(
F
)2. Helen and her family have a big Christmas lunch.(
F
)3. There is a Christmas tree beside the table.(
T
)4. The big green box is for Helen.(
T
)5. Helen is very happy.(二)根据短文内容,回答问题。
1. Who cleans the living room?
Helen's father.
2. What does Helen's mother do?
She cooks nice food.
3. What food is on the table?
There's a turkey, pudding, and other delicious food.
4. Where are the presents?
They are under the tree.
5. What's in the big green box?
There is a cute dog.
答案:(一)1. F 2. F 3. F 4. T 5. T(二)1. Helen's father. 2. She cooks nice food.3. There's a turkey, pudding, and other delicious food.4. They are under the tree. 5. There is a cute dog.
解析:
翻译:
### 二、(苏州吴中区改编)阅读短文,完成任务。
#### 圣诞节
今天是圣诞节。海伦和她的家人在家。海伦唱了一首圣诞歌。海伦的爸爸打扫客厅。海伦的哥哥画了一幅圣诞老人的画。海伦的妈妈做了美味的食物。他们吃了一顿丰盛的圣诞晚餐。桌子上有一只火鸡、布丁和其他美味的食物。沙发旁边有一棵圣诞树。树上有许多漂亮的东西,树下有一些礼物。海伦看到一个绿色的大盒子。盒子上有一条留言。上面写着“给海伦”。这一定是她的礼物。于是她打开盒子,里面有一只可爱的小狗!她跳了起来,她是世界上最幸福的人!
#### (一)根据短文内容,判断正(T)误(F)。
( )1. 海伦的哥哥画了一幅他爸爸的画。
( )2. 海伦和她的家人吃了一顿丰盛的圣诞午餐。
( )3. 桌子旁边有一棵圣诞树。
( )4. 这个绿色的大盒子是给海伦的。
( )5. 海伦非常开心。
#### (二)根据短文内容,回答问题。
1. 谁打扫客厅?______
2. 海伦的妈妈做了什么?______
3. 桌子上有什么食物?______
4. 礼物在哪里?______
5. 绿色的大盒子里有什么?______
### 二、(苏州吴中区改编)阅读短文,完成任务。
#### 圣诞节
今天是圣诞节。海伦和她的家人在家。海伦唱了一首圣诞歌。海伦的爸爸打扫客厅。海伦的哥哥画了一幅圣诞老人的画。海伦的妈妈做了美味的食物。他们吃了一顿丰盛的圣诞晚餐。桌子上有一只火鸡、布丁和其他美味的食物。沙发旁边有一棵圣诞树。树上有许多漂亮的东西,树下有一些礼物。海伦看到一个绿色的大盒子。盒子上有一条留言。上面写着“给海伦”。这一定是她的礼物。于是她打开盒子,里面有一只可爱的小狗!她跳了起来,她是世界上最幸福的人!
#### (一)根据短文内容,判断正(T)误(F)。
( )1. 海伦的哥哥画了一幅他爸爸的画。
( )2. 海伦和她的家人吃了一顿丰盛的圣诞午餐。
( )3. 桌子旁边有一棵圣诞树。
( )4. 这个绿色的大盒子是给海伦的。
( )5. 海伦非常开心。
#### (二)根据短文内容,回答问题。
1. 谁打扫客厅?______
2. 海伦的妈妈做了什么?______
3. 桌子上有什么食物?______
4. 礼物在哪里?______
5. 绿色的大盒子里有什么?______