A grasshopper(蚱蜢)sits on a hot summer day. He says,“What a fine day! I can make music and dance here. How happy I am!” He has a good time and then he meets a little ant(蚂蚁). The ant is taking corn(玉米)home.
The grasshopper says to the ant,“Hello,little ant. Why do you work so hard? Aren’t you tired?” The ant answers,“Yes. I’m tired. But I work hard to collect the food for winter. When it is cold,I can rest and play at home. You should get some food for the cold winter too. ” The grasshopper doesn’t do that. He plays and dances every day.
Winter comes soon. It is cold. The ant rests and plays in his house. He feels happy and warm.
One day,someone knocks at his door. He opens the door and sees the grasshopper. “Please help me,my friend,” the grasshopper says. “I’m very cold and hungry. I don’t have any food to eat. ” The ant lets the grasshopper in and gives him some food to eat.
阅读短文,判断正(T)误(F)。
(
(
(
(
(
The grasshopper says to the ant,“Hello,little ant. Why do you work so hard? Aren’t you tired?” The ant answers,“Yes. I’m tired. But I work hard to collect the food for winter. When it is cold,I can rest and play at home. You should get some food for the cold winter too. ” The grasshopper doesn’t do that. He plays and dances every day.
Winter comes soon. It is cold. The ant rests and plays in his house. He feels happy and warm.
One day,someone knocks at his door. He opens the door and sees the grasshopper. “Please help me,my friend,” the grasshopper says. “I’m very cold and hungry. I don’t have any food to eat. ” The ant lets the grasshopper in and gives him some food to eat.
阅读短文,判断正(T)误(F)。
(
F
)1. The grasshopper makes music and dances in spring.(
T
)2. The ant works hard in summer.(
T
)3. The ant helps the grasshopper in winter.(
F
)4. When winter comes,the grasshopper has some food.(
T
)5. The grasshopper is foolish(愚蠢的).答案:1. F 2. T 3. T 4. F 5. T
解析:
翻译:
一只蚱蜢在炎热的夏日里待着。它说:“多么美好的一天啊!我可以在这里奏乐、跳舞。我多么快乐呀!”它玩得很开心,然后它遇到了一只小蚂蚁。那只蚂蚁正在把玉米搬回家。
蚱蜢对蚂蚁说:“你好,小蚂蚁。你为什么这么努力工作呀?你不累吗?”蚂蚁回答:“是的,我很累。但我努力工作是为了收集过冬的食物。当天气寒冷的时候,我就可以在家里休息、玩耍了。你也应该为寒冷的冬天准备一些食物。”蚱蜢没有那样做。它每天都玩耍、跳舞。
冬天很快就来了。天气很冷。蚂蚁在它的房子里休息、玩耍。它感到快乐又温暖。
有一天,有人敲它的门。它打开门,看到了蚱蜢。“请帮帮我,我的朋友,”蚱蜢说,“我又冷又饿。我没有任何食物可以吃了。”蚂蚁让蚱蜢进来,还给了它一些食物吃。
阅读短文,判断正(T)误(F)。
( )1. 蚱蜢在春天奏乐、跳舞。
( )2. 蚂蚁在夏天努力工作。
( )3. 蚂蚁在冬天帮助了蚱蜢。
( )4. 冬天来的时候,蚱蜢有一些食物。
( )5. 蚱蜢很愚蠢。
一只蚱蜢在炎热的夏日里待着。它说:“多么美好的一天啊!我可以在这里奏乐、跳舞。我多么快乐呀!”它玩得很开心,然后它遇到了一只小蚂蚁。那只蚂蚁正在把玉米搬回家。
蚱蜢对蚂蚁说:“你好,小蚂蚁。你为什么这么努力工作呀?你不累吗?”蚂蚁回答:“是的,我很累。但我努力工作是为了收集过冬的食物。当天气寒冷的时候,我就可以在家里休息、玩耍了。你也应该为寒冷的冬天准备一些食物。”蚱蜢没有那样做。它每天都玩耍、跳舞。
冬天很快就来了。天气很冷。蚂蚁在它的房子里休息、玩耍。它感到快乐又温暖。
有一天,有人敲它的门。它打开门,看到了蚱蜢。“请帮帮我,我的朋友,”蚱蜢说,“我又冷又饿。我没有任何食物可以吃了。”蚂蚁让蚱蜢进来,还给了它一些食物吃。
阅读短文,判断正(T)误(F)。
( )1. 蚱蜢在春天奏乐、跳舞。
( )2. 蚂蚁在夏天努力工作。
( )3. 蚂蚁在冬天帮助了蚱蜢。
( )4. 冬天来的时候,蚱蜢有一些食物。
( )5. 蚱蜢很愚蠢。