零五网 全部参考答案 启东中学作业本 2025年启东中学作业本八年级英语上册译林版连云港专版 第134页解析答案
四、词语运用。
根据短文内容和首字母提示,在下文空格处填入适当的词使短文完整。
Penguins live together, but each pair has a little p 1 of ground of their own. When a penguin wants to w 2 through his neighbour's ground, he must ask for permission(许可). If he does not do that, he will h 3 to fight. Most of the time, penguins live in water. They eat shellfish and look after their children c 4.
All penguins are good parents—the male(雄性的) penguins are among the most dedicated fathers in the w 5. They swim in the dark Antarctic water. They choose their wives in the d 6. They can only hear them—not see them. Then the female penguins lay their eggs and will be away for about two m 7. The male penguins take care of the eggs. If the eggs get cold, there will be no chicks. The snow falls heavily and the wind blows strongly—sometimes at 150 kilometres an hour. There is no f 8. The male penguins don't m 9. The male penguins never fight—unless a penguin l 10 a chick alone. They then fight because they all want it. They are strange but wonderful birds.
1.
piece
2.
walk
3.
have
4.
carefully
5.
world

6.
dark
7.
months
8.
food
9.
move
10.
leaves

答案:1. piece 2. walk 3. have 4. carefully 5. world 6. dark 7. months 8. food 9. move 10. leaves
解析:
翻译:
四、词语运用。
根据短文内容和首字母提示,在下文空格处填入适当的词使短文完整。
企鹅群居,但每一对企鹅都有一小块属于自己的领地。当一只企鹅想要穿过邻居的领地时,它必须请求许可。如果它不这么做,它就得打架。大多数时候,企鹅生活在水里。它们吃贝类,并且细心地照顾它们的孩子。
所有的企鹅都是好父母——雄性企鹅是世界上最尽心尽力的父亲之一。它们在黑暗的南极水域里游泳。它们在黑暗中挑选妻子。它们只能听到它们(雌性企鹅)的声音——却看不到它们。然后雌性企鹅产下蛋,会离开大约两个月。雄性企鹅照看这些蛋。如果蛋变冷了,就不会有小企鹅(孵化出来)。雪下得很大,风刮得很猛——有时速度达到每小时150公里。没有食物。雄性企鹅不移动。雄性企鹅从不打架——除非有一只企鹅把一只小企鹅单独留下。然后它们会打架,因为它们都想要这只小企鹅。它们是奇怪但很奇妙的鸟类。
1. ____ 2. ____ 3. ____ 4. ____ 5. ____
6. ____ 7. ____ 8. ____ 9. ____ 10. ____
五、阅读理解。
Every year on October 4th, the world comes together for the well-being (康乐) of animals everywhere. This is World Animal Day.
Starting in 1931 in Florence, Italy, the yearly event has become a special chance for everyone who cares about animals to make a difference.
In the past ten years, China has done much to improve the well-being of domestic(驯养的) and wild animals. The protection of Asian elephants is a good example.
Asian elephants have become endangered because of people's hunting for their ivory(象牙). Asian elephants in China are mostly in Yunnan Province. These wild animals sometimes eat local farmers' crops. The government has been trying to create a more harmonious relationship between the local people and wildlife. For example, they make rules to stop the ivory trade.
With World Animal Day around the corner, we can all think of more ways to better protect our wild animal friends. Let's take action together!

(
B
)1. What does the underlined word "harmonious" in Paragraph 4 mean?
A. Serious.
B. Friendly.
C. Awful.
D. Nervous.
(
C
)2. Why have Asian elephants become endangered according to the passage?
A. Because people catch them for shows.
B. Because people hunt them to make medicine.
C. Because people hunt them for their ivory.
D. Because people keep them as pets.
(
A
)3. What's the writer's main purpose in writing this passage?
A. To ask people to better protect wild animals.
B. To ask people to protect local farmers' crops.
C. To tell people how to care about Asian elephants.
D. To tell people more about World Animal Day.
答案:1. B 【点拨】根据“The government has been trying to create a more harmonious relationship between the local people and wildlife.”可知,政府在努力让当地人和野生动物之间的关系更加和谐,harmonious 意思与 friendly 相近。故选 B。2. C 【点拨】根据“Asian elephants have become endangered because of people's hunting for their ivory(象牙).”可知,亚洲象濒危的原因是人们猎杀它们以获取象牙。故选 C。3. A 【点拨】通读全文可知,文章借助世界动物日以及亚洲象的现状,号召人们保护野生动物。故选 A。
解析:
翻译:
五、阅读理解。
每年的10月4日,全世界的人们都会为了世界各地动物的康乐而团结在一起。这一天就是世界动物日。
这项年度活动始于1931年的意大利佛罗伦萨,它为每一个关心动物的人提供了一个有所作为的特殊机会。
在过去的十年里,中国为改善驯养动物和野生动物的康乐状况做了很多工作。亚洲象的保护就是一个很好的例子。
由于人们为获取象牙而猎杀亚洲象,它们已经濒临灭绝。中国的亚洲象大多在云南省。这些野生动物有时会食用当地农民的庄稼。政府一直在努力在当地居民和野生动物之间建立一种更和谐的关系。例如,政府制定了禁止象牙贸易的规定。
随着世界动物日的临近,我们都可以想出更多更好的保护我们野生动物朋友的方法。让我们一起行动起来吧!
( )1. 第四段中划线单词“harmonious”是什么意思?
A. 严肃的。
B. 友好的。
C. 糟糕的。
D. 紧张的。
( )2. 根据文章,亚洲象为什么会濒临灭绝?
A. 因为人们捕捉它们用于表演。
B. 因为人们猎杀它们来制药。
C. 因为人们猎杀它们获取象牙。
D. 因为人们把它们当作宠物饲养。
( )3. 作者写这篇文章的主要目的是什么?
A. 呼吁人们更好地保护野生动物。
B. 呼吁人们保护当地农民的庄稼。
C. 告诉人们如何关爱亚洲象。
D. 告诉人们更多关于世界动物日的信息。
上一页 下一页