四、词语运用。
根据短文内容和首字母提示,在下文空格处填入适当的词使短文完整。
A hurricane(飓风) is a huge storm that forms over warm ocean water. Hurricanes have w 1 that move in a circle. Hurricane winds are very powerful, and can move at s 2 from 120 km/h to over 250 km/h.
The centre of the hurricane wind is called the eye. Winds in the eye are not very strong. Around the eye is an area c 3 the eyewall. The wall is where winds are the s 4 and the rain is the heaviest.
Strong winds and heavy rain can do a lot of damage when a hurricane moves over land.
Hurricane winds can be strong enough to break windows into p 5. The winds can even knock over tall trees, w 6 might fall on buildings or cars. Strong winds can pick up objects and send them i 7 the air, causing damage.
Heavy rain from a hurricane can cause floods in areas that are not close to a coast. The flood water can be very deep. It sometimes r 8 almost up to the top of houses. Water goes into the houses q 9 and does a lot of damage. Wooden structures might not be safe after a flood.
Although there is no way to prevent a hurricane, you can get p 10 for it.
1.
6.
根据短文内容和首字母提示,在下文空格处填入适当的词使短文完整。
A hurricane(飓风) is a huge storm that forms over warm ocean water. Hurricanes have w 1 that move in a circle. Hurricane winds are very powerful, and can move at s 2 from 120 km/h to over 250 km/h.
The centre of the hurricane wind is called the eye. Winds in the eye are not very strong. Around the eye is an area c 3 the eyewall. The wall is where winds are the s 4 and the rain is the heaviest.
Strong winds and heavy rain can do a lot of damage when a hurricane moves over land.
Hurricane winds can be strong enough to break windows into p 5. The winds can even knock over tall trees, w 6 might fall on buildings or cars. Strong winds can pick up objects and send them i 7 the air, causing damage.
Heavy rain from a hurricane can cause floods in areas that are not close to a coast. The flood water can be very deep. It sometimes r 8 almost up to the top of houses. Water goes into the houses q 9 and does a lot of damage. Wooden structures might not be safe after a flood.
Although there is no way to prevent a hurricane, you can get p 10 for it.
1.
winds
 2. speeds
 3. called
 4. strongest
 5. pieces
6.
which
 7. into
 8. reaches
 9. quickly
 10. prepared
答案:1. winds 2. speeds 3. called 4. strongest 5. pieces 6. which 7. into 8. reaches 9. quickly 10. prepared
解析:
翻译:
四、词语运用。
根据短文内容和首字母提示,在下文空格处填入适当的词使短文完整。
飓风是在温暖的海洋水面上形成的一场巨大的风暴。飓风有呈环形移动的风。飓风的风力非常强劲,速度可达每小时120千米到250多千米。
飓风风眼的中心被称为风眼。风眼处的风不是很强。风眼周围是一个被称为风眼墙的区域。风眼墙是风力最强、降雨最大的地方。
当飓风在陆地上移动时,强风和暴雨会造成很大的破坏。
飓风的风力强到足以把窗户打碎成碎片。风甚至能吹倒高大的树木,这些树木可能会倒在建筑物或汽车上。强风会卷起物体并把它们抛向空中,造成破坏。
飓风带来的暴雨会在离海岸较远的地区引发洪水。洪水的水位会非常深。有时水位几乎会涨到房屋的顶部。水会迅速涌入房屋,造成很大的破坏。洪水过后,木质结构可能就不安全了。
虽然没有办法阻止飓风,但你可以为此做好准备。
1. ______ 2. ______ 3. ______ 4. ______ 5. ______
6. ______ 7. ______ 8. ______ 9. ______ 10. ______
四、词语运用。
根据短文内容和首字母提示,在下文空格处填入适当的词使短文完整。
飓风是在温暖的海洋水面上形成的一场巨大的风暴。飓风有呈环形移动的风。飓风的风力非常强劲,速度可达每小时120千米到250多千米。
飓风风眼的中心被称为风眼。风眼处的风不是很强。风眼周围是一个被称为风眼墙的区域。风眼墙是风力最强、降雨最大的地方。
当飓风在陆地上移动时,强风和暴雨会造成很大的破坏。
飓风的风力强到足以把窗户打碎成碎片。风甚至能吹倒高大的树木,这些树木可能会倒在建筑物或汽车上。强风会卷起物体并把它们抛向空中,造成破坏。
飓风带来的暴雨会在离海岸较远的地区引发洪水。洪水的水位会非常深。有时水位几乎会涨到房屋的顶部。水会迅速涌入房屋,造成很大的破坏。洪水过后,木质结构可能就不安全了。
虽然没有办法阻止飓风,但你可以为此做好准备。
1. ______ 2. ______ 3. ______ 4. ______ 5. ______
6. ______ 7. ______ 8. ______ 9. ______ 10. ______
五、阅读理解。
One Saturday, Maria and I had a 30-mile bike ride. It seemed perfect. We started at 7 a. m. in beautiful spring weather. At 10:30 a. m., when we stopped for a rest, we both felt wonderful. And then a brisk wind came. That was when our perfect day began to change.
By noon, we knew a serious thunderstorm was blowing our way. Dark clouds rolled up across the sky. There was no way to stay out of the storm. We would have to wait it out, but where?
Then things went from bad to worse. The temperature dropped suddenly. I looked up and saw the sky now turned dark green. Trees and crops were bent over by the wind. No animals were in sight.
Then a blue car stopped beside our bikes. The driver shouted, “Get in!” She looked frightened, and so did we. We did as she said. That was when the hail(冰雹) started. Ice, the size of golf balls, hit the windows of the car.
She drove fast to the north. Maria and I looked back at the black sky. Maria screamed, “Tornado(龙卷风)!” It was so close that I could see trees, doors, and all kinds of other things that this monster swallowed(吞).
My heart moved up to my throat and was beating so hard. I thought it would jump out of my body. I had never been so frightened. We would never run faster than the tornado! The driver turned to us and said calmly, “There’s an overpass(立交桥) ahead. We’ll stay under it for protection.”
When we parked, we jumped out of the car and ran to the wall of the overpass. Before I could count to 20, there came a loud noise. It sounded like a train passing overhead. Then, suddenly, it was over. We had made it.
Soon we were all laughing with relief(轻松). We were shaken but excited. What a story I would have to tell at school!
(
A. He rested at home.
B. He played outside.
C. He rode a bike.
D. He drove a car.
(
A. Dark clouds rolled up.
B. The hail came suddenly.
C. The temperature dropped.
D. Animals ran out of sight.
(
①The woman drove to the overpass. ②Maria and I had a bike ride.
③A thunderstorm was blowing our way. ④Ice hit the windows of the car.
⑤We got into a woman’s car.
A. ②③①④⑤
B. ②③⑤④①
C. ③①②⑤④
D. ③②①④⑤
(
A. Tired and nervous.
B. Afraid but excited.
C. Worried but lucky.
D. Sad and surprised.
One Saturday, Maria and I had a 30-mile bike ride. It seemed perfect. We started at 7 a. m. in beautiful spring weather. At 10:30 a. m., when we stopped for a rest, we both felt wonderful. And then a brisk wind came. That was when our perfect day began to change.
By noon, we knew a serious thunderstorm was blowing our way. Dark clouds rolled up across the sky. There was no way to stay out of the storm. We would have to wait it out, but where?
Then things went from bad to worse. The temperature dropped suddenly. I looked up and saw the sky now turned dark green. Trees and crops were bent over by the wind. No animals were in sight.
Then a blue car stopped beside our bikes. The driver shouted, “Get in!” She looked frightened, and so did we. We did as she said. That was when the hail(冰雹) started. Ice, the size of golf balls, hit the windows of the car.
She drove fast to the north. Maria and I looked back at the black sky. Maria screamed, “Tornado(龙卷风)!” It was so close that I could see trees, doors, and all kinds of other things that this monster swallowed(吞).
My heart moved up to my throat and was beating so hard. I thought it would jump out of my body. I had never been so frightened. We would never run faster than the tornado! The driver turned to us and said calmly, “There’s an overpass(立交桥) ahead. We’ll stay under it for protection.”
When we parked, we jumped out of the car and ran to the wall of the overpass. Before I could count to 20, there came a loud noise. It sounded like a train passing overhead. Then, suddenly, it was over. We had made it.
Soon we were all laughing with relief(轻松). We were shaken but excited. What a story I would have to tell at school!
(
C
)1. What did the writer do on the day of the tornado?A. He rested at home.
B. He played outside.
C. He rode a bike.
D. He drove a car.
(
A
)2. What happened first when the tornado began?A. Dark clouds rolled up.
B. The hail came suddenly.
C. The temperature dropped.
D. Animals ran out of sight.
(
B
)3. What is the right order of the story?①The woman drove to the overpass. ②Maria and I had a bike ride.
③A thunderstorm was blowing our way. ④Ice hit the windows of the car.
⑤We got into a woman’s car.
A. ②③①④⑤
B. ②③⑤④①
C. ③①②⑤④
D. ③②①④⑤
(
B
)4. How did they feel when it was all over?A. Tired and nervous.
B. Afraid but excited.
C. Worried but lucky.
D. Sad and surprised.
答案:1. C 【点拨】根据“One Saturday,Maria and I had a 30-mile bike ride.”可知,龙卷风当天,作者去骑自行车了。故选C。 2. A 【点拨】根据“By noon,we knew a serious thunderstorm was blowing our way. Dark clouds rolled up across the sky.”可知,龙卷风刚开始时,乌云席卷。故选A。 3. B 【点拨】本文按照时间顺序书写,根据第一段中“One Saturday,Maria and I had a 30-mile bike ride.”可知,作者和玛丽亚开始自行车之旅,即②;根据第二段中“By noon,we knew a serious thunderstorm was blowing our way.”可知,中午时,暴风雨即将袭来,即③;根据第四段中“Then a blue car stopped beside our bikes. The driver shouted,‘Get in!’ She looked frightened,and so did we. We did as she said.”可知,作者和玛丽亚上了一辆车,即⑤;根据“Ice,the size of golf balls,hit the windows of the car.”可知,上车之后,冰雹开始拍打车窗,即④;根据第六段中“There's an overpass(立交桥)ahead. We'll stay under it for protection.”及第七段第一句可知,他们开到了立交桥下,即①。故事发展的正确顺序是②③⑤④①。故选B。 4. B 【点拨】根据“Soon we were all laughing with relief(轻松). We were shaken but excited.”可知,他们安全以后,感到既恐惧又兴奋。故选B。
解析:
翻译:
五、阅读理解。
一个星期六,玛丽亚和我进行了一次30英里的自行车骑行。一切似乎都很完美。我们在早上7点出发,那时是美丽的春天。上午10点30分,当我们停下来休息时,我们都感觉很棒。然后一阵疾风刮了过来。从那时起,我们完美的一天开始发生变化。
到中午的时候,我们知道一场严重的雷雨正朝我们袭来。乌云在天空中翻滚。我们无法避开这场暴风雨。我们必须等它过去,但要在哪里等呢?
然后情况变得更糟了。气温突然下降。我抬头一看,发现天空现在变成了深绿色。树木和庄稼被风吹弯了腰。看不到任何动物。
然后一辆蓝色的汽车停在我们的自行车旁边。司机喊道:“上车!”她看起来很害怕,我们也一样。我们照她说的做了。就在那时,冰雹开始下了。像高尔夫球大小的冰粒砸在汽车的窗户上。
她快速向北行驶。玛丽亚和我回头看着那片黑色的天空。玛丽亚尖叫道:“龙卷风!”它离我们如此之近,我能看到树木、门和各种各样的其他东西都被这个怪物吞噬了。
我的心提到了嗓子眼,跳得如此之快。我觉得它会跳出我的身体。我从来没有这么害怕过。我们永远跑不过龙卷风!司机转向我们,平静地说:“前面有一座立交桥。我们会待在它下面以求保护。”
当我们停车后,我们跳出汽车,跑到立交桥的墙边。我还没数到20,就传来一声巨响。听起来就像一列火车从头顶驶过。然后,突然,一切都结束了。我们成功了。
很快,我们都如释重负地笑了起来。我们受到了惊吓,但也很兴奋。我在学校可有故事讲了!
( )1. 龙卷风来的那天作者做了什么?
A. 他在家休息。
B. 他在外面玩耍。
C. 他骑自行车。
D. 他开车。
( )2. 龙卷风开始时首先发生了什么?
A. 乌云翻滚。
B. 冰雹突然落下。
C. 气温下降。
D. 动物消失在视线中。
( )3. 这个故事的正确顺序是什么?
①这位女士开车前往立交桥。②玛丽亚和我进行自行车骑行。
③一场雷雨正朝我们袭来。④冰粒砸在汽车窗户上。
⑤我们上了一位女士的车。
A. ②③①④⑤
B. ②③⑤④①
C. ③①②⑤④
D. ③②①④⑤
( )4. 一切结束后他们感觉如何?
A. 疲惫且紧张。
B. 害怕但兴奋。
C. 担忧但幸运。
D. 悲伤且惊讶。
五、阅读理解。
一个星期六,玛丽亚和我进行了一次30英里的自行车骑行。一切似乎都很完美。我们在早上7点出发,那时是美丽的春天。上午10点30分,当我们停下来休息时,我们都感觉很棒。然后一阵疾风刮了过来。从那时起,我们完美的一天开始发生变化。
到中午的时候,我们知道一场严重的雷雨正朝我们袭来。乌云在天空中翻滚。我们无法避开这场暴风雨。我们必须等它过去,但要在哪里等呢?
然后情况变得更糟了。气温突然下降。我抬头一看,发现天空现在变成了深绿色。树木和庄稼被风吹弯了腰。看不到任何动物。
然后一辆蓝色的汽车停在我们的自行车旁边。司机喊道:“上车!”她看起来很害怕,我们也一样。我们照她说的做了。就在那时,冰雹开始下了。像高尔夫球大小的冰粒砸在汽车的窗户上。
她快速向北行驶。玛丽亚和我回头看着那片黑色的天空。玛丽亚尖叫道:“龙卷风!”它离我们如此之近,我能看到树木、门和各种各样的其他东西都被这个怪物吞噬了。
我的心提到了嗓子眼,跳得如此之快。我觉得它会跳出我的身体。我从来没有这么害怕过。我们永远跑不过龙卷风!司机转向我们,平静地说:“前面有一座立交桥。我们会待在它下面以求保护。”
当我们停车后,我们跳出汽车,跑到立交桥的墙边。我还没数到20,就传来一声巨响。听起来就像一列火车从头顶驶过。然后,突然,一切都结束了。我们成功了。
很快,我们都如释重负地笑了起来。我们受到了惊吓,但也很兴奋。我在学校可有故事讲了!
( )1. 龙卷风来的那天作者做了什么?
A. 他在家休息。
B. 他在外面玩耍。
C. 他骑自行车。
D. 他开车。
( )2. 龙卷风开始时首先发生了什么?
A. 乌云翻滚。
B. 冰雹突然落下。
C. 气温下降。
D. 动物消失在视线中。
( )3. 这个故事的正确顺序是什么?
①这位女士开车前往立交桥。②玛丽亚和我进行自行车骑行。
③一场雷雨正朝我们袭来。④冰粒砸在汽车窗户上。
⑤我们上了一位女士的车。
A. ②③①④⑤
B. ②③⑤④①
C. ③①②⑤④
D. ③②①④⑤
( )4. 一切结束后他们感觉如何?
A. 疲惫且紧张。
B. 害怕但兴奋。
C. 担忧但幸运。
D. 悲伤且惊讶。