零五网 全部参考答案 启东中学作业本 2025年启东中学作业本八年级英语上册译林版连云港专版 第7页解析答案
(
B
)6.—I’m going to a party on Monday night at Kenny’s house.
—______ You will have an English test at school on Tuesday.

A.Have a good time.
B.Are you joking?
C.That’s exciting.
D.It’s easy to say so.
答案:B 【点拨】根据“You will have an English test at school on Tuesday.”可知,此处对对方周一晚上去参加聚会感到不可思议。故选 B。
解析:
翻译:
( )6.—我周一晚上要去肯尼家参加一个派对。
—______ 你周二在学校有一场英语测试。
A. 玩得开心。
B. 你在开玩笑吗?
C. 那很令人兴奋。
D. 这么说很容易。
四、词语运用。
根据短文内容和首字母提示,在下文空格处填入适当的词使短文完整。
My name is Jack and I am a middle school student. My best friend is Bob. Let me introduce him to you.
We have s 1 in common. That’s why we are best friends. We both enjoy s 2, so we always study together. He always wears a pair of g 3. In my mind, he is clever and hard-working. He helps me a lot w 4 my schoolwork. When something worries me, I always go to h 5. He keeps d 6 sports to have a stronger body like me. Sometimes it is really cold outside, but he never gives up. We believe the best way to relax is through exercise. When I feel down, he is always ready to l 7 to me. As his best friend, I should help him, too. Good friends don’t have to be the s 8, but the most important thing is that your friend should be c 9 and friendly.
A good friend is like the sunshine in winter. I’m sure we will be f 10 for life.
1.
something
2.
studying
3.
glasses
4.
with
5.
him

6.
doing
7.
listen
8.
same
9.
caring
10.
friends

答案:1. something 2. studying 3. glasses 4. with 5. him 6. doing 7. listen 8. same 9. caring 10. friends
解析:
翻译:
四、词语运用。
根据短文内容和首字母提示,在下文空格处填入适当的词使短文完整。
我的名字叫杰克,我是一名中学生。我最好的朋友是鲍勃。让我把他介绍给你。
我们有一些共同之处。这就是我们成为最好朋友的原因。我们都喜欢学习,所以我们总是一起学习。他总是戴着一副眼镜。在我看来,他既聪明又勤奋。他在我的学业上帮了我很多。当有事情困扰我时,我总是去找他。他一直做运动,以便能像我一样有一个更强壮的身体。有时外面真的很冷,但他从不放弃。我们相信最好的放松方式是通过锻炼。当我情绪低落时,他总是愿意倾听我。作为他最好的朋友,我也应该帮助他。好朋友不必完全一样,但最重要的是你的朋友应该体贴和友好。
好朋友就像冬天里的阳光。我相信我们会是一生的朋友。
1. something
2. studying
3. glasses
4. with
5. him
6. doing
7. listen
8. same
9. caring
10. friends
五、热点素材阅读理解。
You’re walking down the street, thinking about your own business when a stranger passes by. He doesn’t say anything at all, but he gives you a smile. In a moment and almost unwillingly, you will do the same thing. You just can’t help doing so. For some unknown reason, when we see someone smile, we just can’t stop ourselves doing the same thing.
In honour of World Smile Day, it’s time for us to find the answer to this question—Is smiling contagious(有感染力的)?
Well, a study in the journal Trends in Cognitive Sciences gives the answer “yes”. As part of the study, social psychologists(心理学家) look into why we often copy(模仿) people’s facial expressions when we talk to them.
Interestingly, one of the conclusions(结论) is that we “try on” the emotions(感情) of others when we are talking with them. For example, when a friend tells us some good news happily, we may unconsciously(无意识地) show the same emotion through our smile. In doing so, we are feeling and understanding his or her joy.
So the reason we smile back when someone smiles at us is that we want to feel the same way as that person. However, not everyone can do this. During the research, the psychologists find people with some diseases can’t copy others’ facial expressions. They know someone is smiling but they cannot smile back.
(
D
)1. What does the first paragraph mainly tell us?
A. The reason for smiling back. B. An opinion on smiling back.
C. The result of smiling back. D. An example of smiling back.
(
B
)2. Why do we smile back when we see someone else smile at us?
A. Because we want to talk with the person.
B. Because we are feeling the person’s joy.
C. Because we want the person to understand us.
D. Because we want to show we are clever.
(
C
)3. What problems do people with some diseases have?
A. They can’t feel happy when others smile at them.
B. They smile too much and can’t stop.
C. They can’t copy others’ smiles.
D. They never smile and they are unhappy.
(
A
)4. Which could be the best title for this passage?
A. Why is smiling contagious? B. What’s World Smile Day?
C. Why should we smile? D. Do you know how to smile?
答案:1. D 【点拨】根据第一段内容可知,第一段通过举例子说明别人微笑时我们也会回以微笑的这种行为。故选 D。2. B 【点拨】根据最后一段中“So the reason we smile back when someone smiles at us is that we want to feel the same way as that person.”可知,我们看见别人对我们微笑时会回以微笑是因为我们也在感受那个人的快乐。故选 B。3. C 【点拨】根据最后一段中的“During the research,the psychologists find people with some diseases can't copy others' facial expressions. They know someone is smiling but they cannot smile back.”可知,一些患有疾病的人无法回以微笑。故选 C。4. A 【点拨】短文介绍了他人对我们微笑时,我们会同样回以微笑的原因,这是在讨论微笑为什么具有感染力。故选 A。
解析:
翻译:
### 五、热点素材阅读理解
你走在街上,想着自己的事情,这时一个陌生人从你身边走过。他什么也没说,但给了你一个微笑。很快,几乎是不由自主地,你也会做同样的事。你就是忍不住这样做。出于某种未知的原因,当我们看到有人微笑时,我们就是忍不住也这样做。
为了纪念世界微笑日,是时候让我们找到这个问题的答案了——微笑会传染吗?
嗯,《认知科学趋势》杂志上的一项研究给出的答案是“会”。作为这项研究的一部分,社会心理学家研究了为什么我们在和别人交谈时经常模仿他们的面部表情。
有趣的是,其中一个结论是,当我们和别人交谈时,我们会“尝试”体会别人的情绪。例如,当一个朋友高兴地告诉我们一些好消息时,我们可能会无意识地通过微笑表现出同样的情绪。通过这样做,我们在感受和理解他或她的喜悦。
所以当有人对我们微笑时,我们也报以微笑的原因是我们想要和那个人有同样的感受。然而,不是每个人都能做到这一点。在研究过程中,心理学家发现,患有某些疾病的人无法模仿别人的面部表情。他们知道有人在微笑,但他们无法回以微笑。
( )1. 第一段主要告诉我们什么?
A. 回以微笑的原因。
B. 对回以微笑的一种看法。
C. 回以微笑的结果。
D. 回以微笑的一个例子。
( )2. 为什么当我们看到别人对我们微笑时,我们也会回以微笑?
A. 因为我们想和那个人交谈。
B. 因为我们在感受那个人的喜悦。
C. 因为我们想让那个人理解我们。
D. 因为我们想展示我们很聪明。
( )3. 患有某些疾病的人有什么问题?
A. 当别人对他们微笑时,他们感受不到快乐。
B. 他们笑得太多,停不下来。
C. 他们无法模仿别人的微笑。
D. 他们从不微笑,而且不开心。
( )4. 这篇文章的最佳标题可能是什么?
A. 为什么微笑会传染?
B. 什么是世界微笑日?
C. 我们为什么应该微笑?
D. 你知道如何微笑吗?
上一页 下一页