零五网 全部参考答案 启东中学作业本 2025年启东中学作业本八年级英语上册译林版连云港专版 第255页解析答案
D
Buck did not read the newspapers, or he would know that trouble was coming.
In fact, trouble was on its way for every strong dog with warm long hair. This was because men, going through the Arctic(北极的) darkness, had discovered a yellow metal—gold. And because shipping and transportation(运输) companies were advertising the discovery, thousands of men were rushing into the Northland. These men wanted heavy dogs with strong muscles(肌肉) for working and thick coats to protect them from the cold.
Buck lived at Judge Miller's house in the sunny-kissed Santa Clara Valley. There were big stables(马厩), long grape fields, fruit gardens and a big swimming pool. Buck ruled over the whole kingdom. Here he was born and here he had lived the four years of his life. He protected Judge Miller's sons and daughters at long midnight or early morning walks. On cold winter nights, he lay at Judge Miller's feet in front of the warm fire. He was the king—the king over everything, crawled(爬行的), walked, or flew at Judge Miller's place, including humans.
Buck was this kind of dog in the autumn of 1897, when the discovery of gold in the Klondike pulled men from all over the world into the frozen Northland. But Buck did not read the newspapers. He did not know that Manuel, one of the gardener's helpers, was not to be trusted. Manuel loved to gamble(赌博). He believed he could win but he was doomed to failure.
On the night of Manuel's betrayal(背叛), no one saw him and Buck went off through the fields. Buck imagined it to be a relaxing walk. They arrived at a little train. A man talked with Manuel and money passed between them. Manuel tied a piece of thick rope around Buck's neck. Buck accepted it quietly. To be sure, it was unwanted, but Buck had learned to trust the men he knew.
However, when the end of the rope was placed in the stranger's hands, he barked. Then the rope tightened(变紧) painfully, his tongue hanging out of his mouth. Then his strength disappeared, his eyes grew dim(模糊的), and he knew nothing when the train pulled up. Two men threw him into the baggage car.
—Adapted from The Call of the Wild
(
B
)12. Why were thousands of men rushing into the Northland?
A. Because they could live a better life there.
B. Because they might discover gold there.
C. Because they could find the dogs they needed there.
D. Because they wanted to enjoy the beautiful views there.
(
A
)13. Which description about Buck is NOT true according to the story?
A. Judge Miller's family betrayed him so he ran away quietly.
B. He had lived in Judge Miller's house since he was born.
C. Life before the autumn of 1897 was enjoyable for him.
D. Manuel could take him out of the house because he trusted Manuel.
(
C
)14. The trouble Buck didn't know at first was that ______.
A. he did not read the newspapers
B. Judge Miller would ask someone to send Buck away
C. men wanted heavy dogs to work for them in the cold areas
D. Manuel was doomed to lose money when gambling
(
D
)15. The story is mainly about ______.
A. animals' trust in humans B. people's discovery of gold
C. Buck's early life at Judge Miller's D. the turning point of Buck's life
答案:12. B 【点拨】根据“This was because men,going through the Arctic(北极的)darkness,had discovered a yellow metal—gold. And because shipping and transportation(运输)companies were advertising the discovery,thousands of men were rushing into the Northland.”可知,成千上万的人涌入北方是因为他们可能会在那里发现金子。故选 B。
13. A 【点拨】根据“He did not know that Manuel,one of the gardener's helpers,was not to be trusted.”以及文章最后一段可知,园丁的一个助手为了钱把巴克卖给了陌生人。结合选项可知 A 选项表述是错误的。故选 A。
14. C 【点拨】根据“Buck did not read the newspapers,or he would know that trouble was coming.”以及“These men wanted heavy dogs with strong muscles(肌肉)for working and thick coats to protect them from the cold.”可知选 C。
15. D 【点拨】通读全文可知,本文主要讲述了一条名叫巴克的狗曾经生活得很幸福,但是后来他被信任的人卖掉,彻底改变了他的命运。D 选项“巴克生命的转折点”是文章的主要内容。故选 D。
解析:
翻译:
D
巴克没有看报纸,否则他会知道麻烦即将来临。
事实上,每一只长着温暖长毛的强壮的狗都将面临麻烦。这是因为人们在北极的黑暗中发现了一种黄色的金属——黄金。而且由于航运和运输公司在宣传这一发现,成千上万的人正涌入北方地区。这些人需要肌肉发达的壮实的狗来干活,还需要(狗有)厚实的皮毛来保护它们抵御寒冷。
巴克住在米勒法官家,位于阳光普照的圣克拉拉山谷。那里有大的马厩、长长的葡萄园、果园和一个大游泳池。巴克统治着整个王国。他在这里出生,在这里生活了四年。在漫长的午夜或清晨散步时,他保护着米勒法官的儿女们。在寒冷的冬夜,他躺在米勒法官的脚边,在温暖的炉火前。他是国王——米勒法官家所有生物(无论是爬行的、行走的还是飞行的)的国王,包括人类。
1897年秋天,当克朗代克发现黄金,吸引了来自世界各地的人涌入冰封的北方地区时,巴克就是这样一只狗。但巴克没有看报纸。他不知道园丁的一个帮手曼纽尔是不可信的。曼纽尔喜欢赌博。他认为自己能赢,但他注定会失败。
在曼纽尔背叛的那个晚上,没有人看见他和巴克穿过田野离开了。巴克以为这会是一次轻松的散步。他们来到了一列小火车旁。一个男人和曼纽尔交谈着,钱在他们之间递来递去。曼纽尔把一根粗绳子系在巴克的脖子上。巴克安静地接受了。当然,这(根绳子)是不受欢迎的,但巴克已经学会了信任他认识的人。
然而,当绳子的另一端被交到那个陌生人手中时,他叫了起来。然后绳子痛苦地收紧了,他的舌头从嘴里伸了出来。然后他的力气消失了,他的眼睛变得模糊,当火车停下来时,他什么都不知道了。两个人把他扔进了行李车厢。
——改编自《野性的呼唤》
( )12. 为什么成千上万的人涌入北方地区?
A. 因为他们在那里能过上更好的生活。
B. 因为他们可能在那里发现黄金。
C. 因为他们能在那里找到他们需要的狗。
D. 因为他们想欣赏那里的美丽景色。
( )13. 根据这个故事,关于巴克的哪项描述是不正确的?
A. 米勒法官的家人背叛了他,所以他悄悄地跑了。
B. 他从出生起就住在米勒法官家。
C. 1897年秋天之前的生活对他来说是愉快的。
D. 曼纽尔能把他带出房子,因为他信任曼纽尔。
( )14. 巴克一开始不知道的麻烦是______。
A. 他没有看报纸
B. 米勒法官会让人把巴克送走
C. 人们需要壮实的狗在寒冷地区为他们工作
D. 曼纽尔赌博注定会输钱
( )15. 这个故事主要是关于______。
A. 动物对人类的信任
B. 人们发现黄金
C. 巴克在米勒法官家的早期生活
D. 巴克生活的转折点
第二节:阅读下面短文,从短文后所给的选项中选出能填入短文空白处的最佳选项,使短文通顺连贯,其中有两项是多余选项。(共5小题;每小题2分,满分10分)
In China, more and more people fall in love with the "dirty foods" like the "dirty bun"
and the "dirty milk tea", though they have terrible names.
The "dirty" story all began with the "dirty bun". A bakery(面包店) first made the "dirty bun" in 2017. 16 We can see much chocolate cream inside the bun and a lot of cocoa(可可粉) outside the bun. Why do people call it the "dirty bun"? First, it is because of its black or brown colour. Second, when you eat the bun, the cocoa can make your hands, even your face or clothes dirty. 17 It spread(传播) fast at that time. 18
A tea shop in Shanghai got a new idea of making the "dirty milk tea". It was popular, too. The shop once made over 2,000 cups of the "dirty tea" in a day. 19 It doesn't make you dirty at all. Why do people call it "dirty milk tea"? 20 After people drink the milk tea, black sugar always leaves on the cup wall and makes the cup wall dirty.
Following the "dirty bun" and the "dirty milk tea", lots of "dirty foods" appeared later, such as the "dirty pizza", the "dirty cake" and the "dirty coffee". What will be the next one in the "dirty family"?
A. However, the "dirty milk tea" isn't like the "dirty bun".
B. With its success(成功), people started to make some other dirty things.
C. The "dirty bun" is a kind of bread with rich chocolate.
D. Because some black sugar is in the milk tea.
E. The "dirty bun" looks bad, but it tastes good.
F. The "dirty milk tea" is the same as the "dirty bun".
G. It is becoming popular in other countries now.
16. ______ 17. ______ 18. ______ 19. ______ 20. ______
答案:16. C
17. E
18. B
19. A
20. D
解析:
翻译:
第二节:阅读下面短文,从短文后所给的选项中选出能填入短文空白处的最佳选项,使短文通顺连贯,其中有两项是多余选项。(共5小题;每小题2分,满分10分)
在中国,越来越多的人爱上了像“脏脏包”和“脏脏奶茶”这类“脏脏食品”,尽管它们的名字听起来很糟糕。
“脏脏”的故事都始于“脏脏包”。2017年,一家面包店首次制作出了“脏脏包”。16______我们可以看到面包里面有很多巧克力酱,外面有很多可可粉。为什么人们叫它“脏脏包”呢?首先,是因为它的颜色是黑色或棕色的。其次,当你吃这个面包的时候,可可粉会把你的手,甚至你的脸或衣服弄脏。17______它在当时传播得很快。18______
上海的一家奶茶店想出了制作“脏脏奶茶”的新点子。它也很受欢迎。这家店曾经一天卖出了2000多杯“脏脏奶茶”。19______它根本不会把你弄脏。为什么人们叫它“脏脏奶茶”呢?20______人们喝完奶茶后,黑糖总会留在杯壁上,把杯壁弄脏。
继“脏脏包”和“脏脏奶茶”之后,后来出现了很多“脏脏食品”,比如“脏脏披萨”、“脏脏蛋糕”和“脏脏咖啡”。“脏脏家族”的下一个成员会是什么呢?
A. 然而,“脏脏奶茶”和“脏脏包”不一样。
B. 随着它的成功,人们开始制作一些其他的“脏脏”食品。
C. “脏脏包”是一种含有丰富巧克力的面包。
D. 因为奶茶里有一些黑糖。
E. “脏脏包”看起来不好,但吃起来味道不错。
F. “脏脏奶茶”和“脏脏包”一样。
G. 它现在在其他国家也变得流行起来。
16. ______ 17. ______ 18. ______ 19. ______ 20. ______
上一页 下一页