零五网 全部参考答案 创新优化学案 2025年创新优化学案九年级英语上册译林版 第66页解析答案
四、阅读理解
Sydney McLaughlin was perhaps born to be an athlete. Sydney's father tried out for the 1984 Olympics in the 400-metre race,while her mother was also a runner. She met Sydney's father in college when she was training with the men's track team(田径队)because there was no women's team. Following their parents' footsteps,Sydney McLaughlin and three other children in her family started running at an early age. Her father finally had to give up the sport because of a serious heart problem.
So how did Sydney get into running as a young child? It was the promise of a chocolate bar at the age of 6 that motivated(激励)her in the beginning. Sydney's dad told her that if she won a kids' race,she would get a chocolate bar. When she was 7,she did just that. She said she stayed with running after that so that she could continue to get chocolate!
At 16,Sydney qualified(取得资格)for the Rio 2016 Olympics. At that time,she was the youngest to run for the USA track team in 36 years. Sadly,she didn't make it to the final. Three years later at the World Championship,the young athlete won gold in the 4×100-metre relay(接力赛)and silver in the 400-metre hurdles(跨栏). Then in the 2020 Olympics,she won golds in both races. In the 2024 Olympics,she won golds in the two events again.
Sydney said,“Everyone has their own hurdles,and you don't know who's getting over them faster than anybody else. It's really about devoting yourself to what you have control of.” Her ability to do that is considered one of her greatest strengths.
In 2024,Sydney lowered her time to 50.37 seconds in 400-metre hurdles,breaking the world record! When asked how she had achieved it,she replied that her faith(信念)had given her the strength to achieve that much.
Although Sydney has achieved a lot,she never stops looking for ways to improve. And what about her performance at the 2028 Olympics? Let's look forward to it.

(
A
)1. What do we know about Sydney's family?
A. Her father used to be an athlete.
B. There are three children in her family.
C. Her parents met at junior high school.
D. Her father gave up running because of age.
(
D
)2. Why did Sydney start running?
A. To follow her grandparents' footsteps. B. To win the Olympic medal.
C. To take her mother's advice. D. To get a bar of chocolate.
(
A
)3. How does the writer introduce Sydney's achievements?
A. By listing facts and numbers. B. By showing others' praise.
C. By comparing(比较)with others. D. By interviewing her fans.
(
D
)4. What would be the best title for the passage?
A. Winning Is Everything. B. A Good Beginning Is Half Done.
C. Interest Is the Best Teacher. D. Running Is in Her Blood.
答案:【解析】:本题主要考查了阅读理解的能力,包括细节理解、推理判断以及主旨大意等。
1题:根据文章第一段"Sydney's father tried out for the 1984 Olympics in the 400-metre race, while her mother was also a runner."可知,Sydney的父亲曾参加过1984年奥运会的400米比赛选拔,因此他曾经是一名运动员,选项A正确。而文章中提到Sydney家中有四个孩子,所以B选项错误;她的父母是在大学相遇的,所以C选项错误;她的父亲是因为严重的心脏问题而放弃运动的,所以D选项错误。
2题:根据文章第二段"It was the promise of a chocolate bar at the age of 6 that motivated her in the beginning."可知,Sydney开始跑步是因为她6岁时,父亲承诺如果她赢得儿童比赛,就会给她一块巧克力,因此选项D正确。
3题:文章在介绍Sydney的成就时,列举了她在不同年份的奥运会和世锦赛中的成绩,如"At 16, Sydney qualified for the Rio 2016 Olympics."、"Three years later at the World Championship, the young athlete won gold in the 4×100-metre relay and silver in the 400-metre hurdles."等,这些都是通过列举事实和数据来介绍的,因此选项A正确。
4题:文章主要讲述了Sydney McLaughlin的跑步生涯和成就,从她的家庭背景、开始跑步的原因、到她在不同比赛中的表现,都体现了她对跑步的热爱和投入,因此选项D "Running Is in Her Blood"最能概括文章的主旨。
【答案】:1. A;2. D;3. A;4. D。
解析:
翻译:
### 四、阅读理解
西德尼·麦克劳克林或许天生就是一名运动员。西德尼的父亲曾参加1984年奥运会400米赛跑的选拔,而她的母亲也曾是一名跑步运动员。她的母亲在大学时与父亲相识,当时她和男子田径队一起训练,因为(学校)没有女子田径队。西德尼·麦克劳克林和家里的另外三个孩子追随父母的脚步,在很小的时候就开始跑步。她的父亲最终因为严重的心脏问题不得不放弃这项运动。
那么西德尼小时候是怎么开始跑步的呢?一开始是6岁时一块巧克力的承诺激励了她。西德尼的爸爸告诉她,如果她赢得一场儿童赛跑,就会得到一块巧克力。7岁时,她真的做到了。她说从那以后她就坚持跑步,这样她就可以继续得到巧克力!
16岁时,西德尼获得了2016年里约热内卢奥运会的参赛资格。当时,她是36年来代表美国田径队参赛的最年轻选手。遗憾的是,她没能进入决赛。三年后,在世界锦标赛上,这位年轻的运动员在4×100米接力赛中获得金牌,在400米跨栏比赛中获得银牌。然后在2020年奥运会上,她在这两个项目中都获得了金牌。在2024年奥运会上,她又在这两个项目中获得了金牌。
西德尼说:“每个人都有自己的障碍,你不知道谁能比其他人更快地克服它们。关键是要专注于你能掌控的事情。”她做到这一点的能力被认为是她最大的优势之一。
2024年,西德尼在400米跨栏项目中将自己的成绩提高到50.37秒,打破了世界纪录!当被问及她是如何做到的时,她回答说,她的信念给了她取得如此成就的力量。
尽管西德尼已经取得了很多成就,但她从未停止寻找提高的方法。她在2028年奥运会上的表现会怎样呢?让我们拭目以待。
( )1. 关于西德尼的家庭,我们了解到什么?
A. 她的父亲曾经是一名运动员。
B. 她家有三个孩子。
C. 她的父母在初中时相识。
D. 她的父亲因为年龄放弃了跑步。
( )2. 西德尼为什么开始跑步?
A. 追随她祖父母的脚步。
B. 赢得奥运会奖牌。
C. 听从她母亲的建议。
D. 得到一块巧克力。
( )3. 作者是如何介绍西德尼的成就的?
A. 通过列举事实和数字。
B. 通过展示别人的赞扬。
C. 通过与他人比较。
D. 通过采访她的粉丝。
( )4. 这篇文章的最佳标题是什么?
A. 胜利就是一切。
B. 良好的开端是成功的一半。
C. 兴趣是最好的老师。
D. 跑步融入她的血液。
上一页 下一页