A

(
A. Looking after the mind. B. Breathing.
C. Learning about problem-solving. D. Caring for others.
(
① They can manage time wisely. ② They can take part in exercise.
③ They can keep feelings to themselves. ④ They can have a bath or go for a walk.
A. ①②③ B. ①②④ C. ①③④ D. ②③④
(
A. The importance of mental health. B. The method of staying mentally healthy.
C. The introduction to mental health. D. The advertisement for a programme.
(
D
)1. What is NOT mentioned to improve mental health? A. Looking after the mind. B. Breathing.
C. Learning about problem-solving. D. Caring for others.
(
B
)2. What can students do to reduce stress? ① They can manage time wisely. ② They can take part in exercise.
③ They can keep feelings to themselves. ④ They can have a bath or go for a walk.
A. ①②③ B. ①②④ C. ①③④ D. ②③④
(
B
)3. What is the poster mainly about? A. The importance of mental health. B. The method of staying mentally healthy.
C. The introduction to mental health. D. The advertisement for a programme.
答案:【解析】:
1. 第一题是选择题,询问哪一项不是提高心理健康的方法。需要对比选项和原文内容。原文提到了照顾身心、深呼吸、学习解决问题的方法等,但没有提到照顾他人,因此可以确定答案。
2. 第二题也是选择题,询问学生如何减轻压力。需要从给出的选项中找出符合原文描述的方法。原文中提到了明智地管理时间、参加锻炼、泡澡或散步等方法,但没有提到把感受藏在心里,因此可以确定答案。
3. 第三题是主旨题,询问海报的主要内容。需要概括海报的主题和内容。海报主要介绍了学生如何提高心理健康的方法,包括自我照顾、锻炼、呼吸技巧、时间管理、与人交流和学习解决问题等,因此可以确定答案。
【答案】:
1. D
2. B
3. B
1. 第一题是选择题,询问哪一项不是提高心理健康的方法。需要对比选项和原文内容。原文提到了照顾身心、深呼吸、学习解决问题的方法等,但没有提到照顾他人,因此可以确定答案。
2. 第二题也是选择题,询问学生如何减轻压力。需要从给出的选项中找出符合原文描述的方法。原文中提到了明智地管理时间、参加锻炼、泡澡或散步等方法,但没有提到把感受藏在心里,因此可以确定答案。
3. 第三题是主旨题,询问海报的主要内容。需要概括海报的主题和内容。海报主要介绍了学生如何提高心理健康的方法,包括自我照顾、锻炼、呼吸技巧、时间管理、与人交流和学习解决问题等,因此可以确定答案。
【答案】:
1. D
2. B
3. B
解析:
翻译:
A
( )1. 为改善心理健康,下列哪一项没有被提及?
A. 关注心灵。
B. 呼吸。
C. 学习解决问题的方法。
D. 关心他人。
( )2. 学生们可以做什么来减轻压力?
① 他们可以明智地管理时间。
② 他们可以参加锻炼。
③ 他们可以把感受藏在心里。
④ 他们可以洗个澡或者去散步。
A. ①②③
B. ①②④
C. ①③④
D. ②③④
( )3. 这张海报主要是关于什么的?
A. 心理健康的重要性。
B. 保持心理健康的方法。
C. 心理健康的介绍。
D. 一个项目的广告。
A
( )1. 为改善心理健康,下列哪一项没有被提及?
A. 关注心灵。
B. 呼吸。
C. 学习解决问题的方法。
D. 关心他人。
( )2. 学生们可以做什么来减轻压力?
① 他们可以明智地管理时间。
② 他们可以参加锻炼。
③ 他们可以把感受藏在心里。
④ 他们可以洗个澡或者去散步。
A. ①②③
B. ①②④
C. ①③④
D. ②③④
( )3. 这张海报主要是关于什么的?
A. 心理健康的重要性。
B. 保持心理健康的方法。
C. 心理健康的介绍。
D. 一个项目的广告。
B
Owls are active mainly at night. They hunt when it's completely dark. Most of us humans go about our business in the daytime. We hardly ever see owls,but many of us like these night birds very much.
Our love for owls has a long history,and it's in all cultures. No matter how far you go back,there is always some type of artwork or story that involves(涉及)an owl. These days,we can find owls on company logos,in children's books,etc. So what is it about owls that makes them so popular?
Some bird researchers believe owls' popularity lies largely in their “cool” looks. In order to see clearly in the dark,owls have evolved(进化)to have large eyes. Unlike human eyes,their eyes are cylindrical(圆筒状的). So owls cannot roll(转动)their eyes. Their heads have to do most of the rolling-around work. It's also for this reason that owls can turn their heads almost entirely(完全地)around on their necks.
Owls also use sound to hunt. Their ears are lopsided — the left ear is a bit higher than the right ear. A noise goes in one ear before it arrives in the other. This helps owls tell which direction a sound is coming from. To make their sense of hearing even better,the owl's entire face acts like a satellite dish(圆盘式卫星接收器)for sound waves(波). Their beaks(鸟喙)are tiny so that they won't get in the way.
Thanks to such unusual looks and abilities,owls became known as mysterious(神秘的)animals. Over the centuries,lots of myths about them have been created. Some have described owls as the goddess of wisdom. Some say owls are witches(女巫)in disguise(伪装). These stories have only made more people become interested in owls — and these birds,more popular!
(
A. ①② B. ③④ C. ①④ D. ②③
(
A. Long history. B. Cool looks. C. Unusual abilities. D. Lots of stories.
(
A. why owls have large eyes B. why ancient people loved owls
C. why most of us hardly ever see owls D. why many people love owls so much
Owls are active mainly at night. They hunt when it's completely dark. Most of us humans go about our business in the daytime. We hardly ever see owls,but many of us like these night birds very much.
Our love for owls has a long history,and it's in all cultures. No matter how far you go back,there is always some type of artwork or story that involves(涉及)an owl. These days,we can find owls on company logos,in children's books,etc. So what is it about owls that makes them so popular?
Some bird researchers believe owls' popularity lies largely in their “cool” looks. In order to see clearly in the dark,owls have evolved(进化)to have large eyes. Unlike human eyes,their eyes are cylindrical(圆筒状的). So owls cannot roll(转动)their eyes. Their heads have to do most of the rolling-around work. It's also for this reason that owls can turn their heads almost entirely(完全地)around on their necks.
Owls also use sound to hunt. Their ears are lopsided — the left ear is a bit higher than the right ear. A noise goes in one ear before it arrives in the other. This helps owls tell which direction a sound is coming from. To make their sense of hearing even better,the owl's entire face acts like a satellite dish(圆盘式卫星接收器)for sound waves(波). Their beaks(鸟喙)are tiny so that they won't get in the way.
Thanks to such unusual looks and abilities,owls became known as mysterious(神秘的)animals. Over the centuries,lots of myths about them have been created. Some have described owls as the goddess of wisdom. Some say owls are witches(女巫)in disguise(伪装). These stories have only made more people become interested in owls — and these birds,more popular!
(
C
)4. According to the article,where are owls' ears usually located? A. ①② B. ③④ C. ①④ D. ②③
(
C
)5. Which of the following is NOT the reason why owls become popular? A. Long history. B. Cool looks. C. Unusual abilities. D. Lots of stories.
(
D
)6. By writing this article,the writer mainly wanted to explain ______. A. why owls have large eyes B. why ancient people loved owls
C. why most of us hardly ever see owls D. why many people love owls so much
答案:【解析】:
这是一篇英语阅读理解题,主要考查对文章细节的理解和推理能力。文章主要讲述了猫头鹰的习性、外貌特征、听觉狩猎方式以及人们对猫头鹰的喜爱和相关的神话故事。
第4题,根据文章第四段“Their ears are lopsided — the left ear is a bit higher than the right ear.”可知,猫头鹰的耳朵是不对称的,左耳比右耳高一点。图中①是猫头鹰的左耳位置,④是猫头鹰的右耳位置,所以选C。
第5题,需要找出不是猫头鹰受欢迎的原因的选项。A选项“Long history”(悠久的历史),文章第二段提到“Our love for owls has a long history”,说明悠久的历史是猫头鹰受欢迎的原因之一;B选项“Cool looks”(酷炫的外表),文章第三段提到“Some bird researchers believe owls' popularity lies largely in their ‘cool’ looks.”,说明酷炫的外表是猫头鹰受欢迎的原因之一;C选项“Unusual abilities”(不寻常的能力),文章主要讲述了猫头鹰的视觉和听觉等能力,但并没有直接表明这些不寻常的能力是猫头鹰受欢迎的原因,文章强调的是这些能力使得猫头鹰神秘,而神秘以及相关的神话故事等使得猫头鹰受欢迎;D选项“Lots of stories”(很多故事),文章最后一段提到“Over the centuries, lots of myths about them have been created. These stories have only made more people become interested in owls — and these birds, more popular!”,说明很多故事是猫头鹰受欢迎的原因之一。所以选C。
第6题,文章开篇就提出“So what is it about owls that makes them so popular?”,即“猫头鹰到底是什么让它们如此受欢迎呢?”,然后围绕这个问题从猫头鹰的历史、外貌、能力以及相关的故事等方面进行阐述,所以作者写这篇文章主要是想解释为什么很多人如此喜欢猫头鹰,选D。
【答案】:
4. C;5. C;6. D
这是一篇英语阅读理解题,主要考查对文章细节的理解和推理能力。文章主要讲述了猫头鹰的习性、外貌特征、听觉狩猎方式以及人们对猫头鹰的喜爱和相关的神话故事。
第4题,根据文章第四段“Their ears are lopsided — the left ear is a bit higher than the right ear.”可知,猫头鹰的耳朵是不对称的,左耳比右耳高一点。图中①是猫头鹰的左耳位置,④是猫头鹰的右耳位置,所以选C。
第5题,需要找出不是猫头鹰受欢迎的原因的选项。A选项“Long history”(悠久的历史),文章第二段提到“Our love for owls has a long history”,说明悠久的历史是猫头鹰受欢迎的原因之一;B选项“Cool looks”(酷炫的外表),文章第三段提到“Some bird researchers believe owls' popularity lies largely in their ‘cool’ looks.”,说明酷炫的外表是猫头鹰受欢迎的原因之一;C选项“Unusual abilities”(不寻常的能力),文章主要讲述了猫头鹰的视觉和听觉等能力,但并没有直接表明这些不寻常的能力是猫头鹰受欢迎的原因,文章强调的是这些能力使得猫头鹰神秘,而神秘以及相关的神话故事等使得猫头鹰受欢迎;D选项“Lots of stories”(很多故事),文章最后一段提到“Over the centuries, lots of myths about them have been created. These stories have only made more people become interested in owls — and these birds, more popular!”,说明很多故事是猫头鹰受欢迎的原因之一。所以选C。
第6题,文章开篇就提出“So what is it about owls that makes them so popular?”,即“猫头鹰到底是什么让它们如此受欢迎呢?”,然后围绕这个问题从猫头鹰的历史、外貌、能力以及相关的故事等方面进行阐述,所以作者写这篇文章主要是想解释为什么很多人如此喜欢猫头鹰,选D。
【答案】:
4. C;5. C;6. D
解析:
翻译:
B
猫头鹰主要在夜间活动。它们在完全黑暗的时候捕猎。我们大多数人类在白天处理事务。我们几乎很少见到猫头鹰,但我们很多人都非常喜欢这些夜鸟。
我们对猫头鹰的喜爱有着悠久的历史,并且存在于所有文化中。无论你追溯到多久以前,总会有某种涉及猫头鹰的艺术品或故事。如今,我们能在公司标志、儿童书籍等上面看到猫头鹰。那么,猫头鹰的什么特质让它们如此受欢迎呢?
一些鸟类研究人员认为,猫头鹰受欢迎很大程度上在于它们“酷炫”的外表。为了在黑暗中看清东西,猫头鹰进化出了大眼睛。与人类的眼睛不同,它们的眼睛是圆筒状的。所以猫头鹰不能转动它们的眼睛。它们的头必须承担大部分转动的工作。也正是因为这个原因,猫头鹰几乎可以把它们的头完全地在脖子上转一圈。
猫头鹰也用声音来捕猎。它们的耳朵是不对称的——左耳比右耳略高一点。一个声音会先进入一只耳朵,然后再进入另一只耳朵。这有助于猫头鹰判断声音来自哪个方向。为了让它们的听觉更好,猫头鹰的整个脸就像一个接收声波的圆盘式卫星接收器。它们的鸟喙很小,这样就不会碍事。
由于这些独特的外表和能力,猫头鹰被认为是神秘的动物。几个世纪以来,关于它们的很多传说被创造出来。一些传说把猫头鹰描述为智慧女神。一些人说猫头鹰是伪装的女巫。这些故事只会让更多的人对猫头鹰产生兴趣——也让这些鸟更受欢迎!
( )4. 根据这篇文章,猫头鹰的耳朵通常在哪里?
A. ①② B. ③④ C. ①④ D. ②③
( )5. 以下哪一项不是猫头鹰受欢迎的原因?
A. 悠久的历史。 B. 酷炫的外表。 C. 独特的能力。 D. 很多故事。
( )6. 通过写这篇文章,作者主要想解释______。
A. 为什么猫头鹰有大眼睛
B. 为什么古人喜欢猫头鹰
C. 为什么我们大多数人几乎很少见到猫头鹰
D. 为什么很多人如此喜欢猫头鹰
B
猫头鹰主要在夜间活动。它们在完全黑暗的时候捕猎。我们大多数人类在白天处理事务。我们几乎很少见到猫头鹰,但我们很多人都非常喜欢这些夜鸟。
我们对猫头鹰的喜爱有着悠久的历史,并且存在于所有文化中。无论你追溯到多久以前,总会有某种涉及猫头鹰的艺术品或故事。如今,我们能在公司标志、儿童书籍等上面看到猫头鹰。那么,猫头鹰的什么特质让它们如此受欢迎呢?
一些鸟类研究人员认为,猫头鹰受欢迎很大程度上在于它们“酷炫”的外表。为了在黑暗中看清东西,猫头鹰进化出了大眼睛。与人类的眼睛不同,它们的眼睛是圆筒状的。所以猫头鹰不能转动它们的眼睛。它们的头必须承担大部分转动的工作。也正是因为这个原因,猫头鹰几乎可以把它们的头完全地在脖子上转一圈。
猫头鹰也用声音来捕猎。它们的耳朵是不对称的——左耳比右耳略高一点。一个声音会先进入一只耳朵,然后再进入另一只耳朵。这有助于猫头鹰判断声音来自哪个方向。为了让它们的听觉更好,猫头鹰的整个脸就像一个接收声波的圆盘式卫星接收器。它们的鸟喙很小,这样就不会碍事。
由于这些独特的外表和能力,猫头鹰被认为是神秘的动物。几个世纪以来,关于它们的很多传说被创造出来。一些传说把猫头鹰描述为智慧女神。一些人说猫头鹰是伪装的女巫。这些故事只会让更多的人对猫头鹰产生兴趣——也让这些鸟更受欢迎!
( )4. 根据这篇文章,猫头鹰的耳朵通常在哪里?
A. ①② B. ③④ C. ①④ D. ②③
( )5. 以下哪一项不是猫头鹰受欢迎的原因?
A. 悠久的历史。 B. 酷炫的外表。 C. 独特的能力。 D. 很多故事。
( )6. 通过写这篇文章,作者主要想解释______。
A. 为什么猫头鹰有大眼睛
B. 为什么古人喜欢猫头鹰
C. 为什么我们大多数人几乎很少见到猫头鹰
D. 为什么很多人如此喜欢猫头鹰