零五网 全部参考答案 创新优化学案 2025年创新优化学案九年级英语上册译林版 第213页解析答案
D
Most of us had no idea what to expect last Monday. Our teachers told us that it was School Poetry Week. The whole school would see a show called “Poetry Play”.
When we got to the hall,we saw a big box in the middle of the stage(舞台). A man was sitting on it. After everyone sat down,the man stood up. He started pulling up the sail on a ship. There was no ship or rope. He didn't say anything. But we could tell exactly what he was doing. He began speaking,“If I had a ship,I'd sail my ship.” He was reciting(背诵)“The Island”.
By then we knew that Peter Williams,the man on the stage,was going to give us a great performance(表演). Between poems,he often lifted the lid(盖子)of the box and put his head inside. When he came out,he had changed into a different character by putting on a funny nose or a hat. First,he was a silly guy with big red cheeks and a round nose. Then he turned into a very proper English gentleman. Next he was a cat. With each change,he used a different voice. Williams was truly amazing.
His performance of “Jabberwocky” by Lewis Carroll was one of the best parts of the show. The poem is filled with made-up words. No one knows exactly what they mean. But when Peter Williams acted out the poem,it became an exciting experience.
Williams was often very funny. But he was serious too. He really showed how poems could fit every mood. He told us that we should all try to learn some poems by heart. He left us with these words,“Keep a poem in your pocket.”
If you visit our school today,you'll see that Peter Williams' words came to life. In every room you will hear people read poems out aloud. Ask anyone what his or her favourite poem is. He or she will probably start reciting it!
“Poetry Play” got School Poetry Week off to a wonderful start.
(
D
)11. Peter Williams put his head inside the box between poems because he wanted to ______.
A. be a silly guy B. use a different voice
C. be a proper gentleman D. act a different character
(
D
)12. Which of the following sentences tells an opinion(观点)?
A. The poem is filled with made-up words. B. We saw a big box in the middle of the stage.
C. Our teachers told us that it was School Poetry Week. D. “Poetry Play” got School Poetry Week off to a wonderful start.
(
D
)13. The writer's main purpose in writing this passage is to ______.
A. explain how to write a poem B. give information about poetry
C. make the readers want to learn poems D. tell about a show called “Poetry Play”
(
A
)14. What do we know about the Poetry Play?
A. It was a big success. B. It was a funny performance.
C. It helped students write poems. D. It taught students to act out poems.
答案:【解析】:
这是一道英语阅读理解题,主要考查学生对文章细节的理解和主旨大意的把握。需要先通读全文,了解文章大意,再根据题目要求,在文章中寻找相关信息进行解答。
1. 第11题是细节理解题,需要找到Peter Williams在诗与诗之间把头放进盒子里的原因,根据文章第三段“Between poems, he often lifted the lid of the box and put his head inside. When he came out, he had changed into a different character by putting on a funny nose or a hat.”可知,他是为了扮演不同的角色。
2. 第12题是判断观点题,需要区分事实陈述和观点表达。A、B、C三项都是对文章事实的陈述,而D项“‘Poetry Play’ got School Poetry Week off to a wonderful start.”是对“Poetry Play”的评价,属于观点表达。
3. 第13题是主旨大意题,需要判断作者写这篇文章的主要目的。文章主要介绍了“Poetry Play”这场表演,所以D项“tell about a show called ‘Poetry Play’”符合题意。
4. 第14题是细节理解题,需要了解“Poetry Play”的相关信息。根据文章最后一段“‘Poetry Play’ got School Poetry Week off to a wonderful start.”以及全文对表演的描述,可以推断出这场表演很成功。
【答案】:
11. D;12. D;13. D;14. A。
解析:
翻译:
D
上周一,我们大多数人都不知道会发生什么。我们的老师告诉我们,那是学校诗歌周。全校师生将观看一场名为“诗歌剧”的演出。
当我们到达礼堂时,我们看到舞台中央有一个大箱子。一个男人正坐在上面。所有人都坐好后,那个男人站了起来。他开始拉起一艘船的帆。那里既没有船也没有绳子。他什么也没说。但我们能确切地知道他在做什么。他开始说道:“如果我有一艘船,我会驾驶我的船。”他正在背诵《岛屿》。
到那时我们就知道,舞台上的那个男人彼得·威廉姆斯将会给我们带来一场精彩的表演。在诗歌之间,他经常掀开箱子的盖子,把头伸进去。当他出来时,他会戴上一个滑稽的鼻子或一顶帽子,变成一个不同的角色。一开始,他是一个有着大红脸颊和圆鼻子的傻家伙。然后他变成了一个非常得体的英国绅士。接下来他又变成了一只猫。每次变装,他都会用不同的声音。威廉姆斯真的很令人惊叹。
他对刘易斯·卡罗尔的《炸脖龙》的演绎是这场演出中最精彩的部分之一。这首诗充满了虚构的词语。没有人确切知道它们的意思。但当彼得·威廉姆斯把这首诗表演出来时,它变成了一次令人兴奋的体验。
威廉姆斯常常很有趣。但他也很严肃。他真的展示了诗歌如何能契合每一种情绪。他告诉我们,我们都应该努力背诵一些诗歌。他给我们留下了这样的话:“把一首诗放在你的口袋里。”
如果你今天参观我们的学校,你会发现彼得·威廉姆斯的话变成了现实。在每个房间里,你都会听到人们大声朗读诗歌。问任何人他或她最喜欢的诗是什么。他或她很可能会开始背诵它!
“诗歌剧”为学校诗歌周拉开了精彩的序幕。
( )11. 彼得·威廉姆斯在诗歌之间把头伸进箱子里,因为他想______。
A. 成为一个傻家伙
B. 使用不同的声音
C. 成为一个得体的绅士
D. 扮演一个不同的角色
( )12. 以下哪个句子表达了一种观点?
A. 这首诗充满了虚构的词语。
B. 我们看到舞台中央有一个大箱子。
C. 我们的老师告诉我们,那是学校诗歌周。
D. “诗歌剧”为学校诗歌周拉开了精彩的序幕。
( )13. 作者写这篇文章的主要目的是______。
A. 解释如何写诗
B. 提供关于诗歌的信息
C. 让读者想要学习诗歌
D. 讲述一场名为“诗歌剧”的演出
( )14. 关于这场诗歌剧,我们知道些什么?
A. 它非常成功。
B. 它是一场有趣的表演。
C. 它帮助学生写诗。
D. 它教学生表演诗歌。
上一页 下一页