零五网 全部参考答案 创新优化学案 2025年创新优化学案九年级英语上册译林版 第220页解析答案
C
Bella went off to the home of the beast(野兽). The furniture was fine,the chairs were comfortable,the dinners were delicious... but everything was very quiet. There was no one to chat with or laugh with. The beast did not come to greet her and the servants(仆人)were invisible(隐形的). It was always still and silent.
Every day Bella played the piano. She painted pictures and read books. She had everything she needed,but she was very lonely. One evening,Bella was sitting by the fire,reading aloud. She read a sad poem and she thought she heard a sigh(叹气). She read a funny story and she heard a chuckle(窃笑).
“Who's there?” cried Bella. “Step out of the shadows(阴影)!” Slowly,the beast walked into the light. Bella trembled(震颤). “Don't be scared. I know I look scary,but I will not harm you,” he said. “Please carry on reading.” Trembling with fear,Bella returned to her reading and the beast sat and listened.
After their first meeting,the beast often came to listen to Bella read and sing. Slowly she began to be less afraid of him. “At least he is someone to talk to,” she thought.
The weeks passed and Bella grew fond of the beast. She began to look forward to his visits and they became friends.
But Bella was sad. “I miss my family,” she told the beast. The beast gave her a gift. “This is a magic mirror,” he told her. “It can show you anything you want to see.”
Bella looked in the mirror,“Mirror,mirror,show me dear. Please show me my family dear.” “Oh!” said Bella. “My father is ill! Let me go to him,” she asked. The beast hated to see Bella so unhappy. So he let her go. As she left,he said,“If you want to return here,use the magic mirror.”

(
C
)7. Bella could do the following things EXCEPT ______.
A. playing the piano B. reading books aloud by the fire
C. meeting the servants D. painting pictures
(
A
)8. What does the underlined part “grew fond of” mean?
A. Fell in love with. B. Stayed away from.
C. Became bored with. D. Became unhappy with.
(
D
)9. Why did the beast give Bella the magic mirror?
A. Because Bella needed something to play with.
B. Because the beast was good at playing magic.
C. Because the beast knew Bella's father was sick.
D. Because Bella missed her family so much.
(
A
)10. Which of the following can best describe the beast?
A. Scary but kind-hearted. B. Dangerous and serious.
C. Polite and handsome. D. Clever but ugly.
答案:【解析】:本题主要考查了阅读理解能力,包括细节理解、词义猜测、推理判断等。
7. 题目问的是Bella不能做的事情,根据文章第一段“The beast did not come to greet her and the servants(仆人)were invisible(隐形的).”可知,Bella并没有见到仆人,因此选项C是正确答案。
8. 题目问的是“grew fond of”的意思,根据文章第五段“The weeks passed and Bella grew fond of the beast. She began to look forward to his visits and they became friends.”可知,Bella开始期待野兽的到来,并且他们成为了朋友,因此“grew fond of”的意思是“喜欢上”,选项A是正确答案。
9. 题目问的是野兽为什么给Bella魔镜,根据文章第六段“But Bella was sad. ‘I miss my family,’ she told the beast. The beast gave her a gift. ‘This is a magic mirror,’ he told her. ‘It can show you anything you want to see.’”可知,野兽给Bella魔镜是因为Bella非常想念她的家人,选项D是正确答案。
10. 题目问的是哪个选项最能描述野兽,根据文章描述,野兽虽然外表可怕,但是对Bella很温柔,给她提供了魔镜帮助她看到家人,因此可以判断野兽是“Scary but kind-hearted”(可怕但心地善良),选项A是正确答案。
【答案】:7. C;8. A;9. D;10. A。
解析:
翻译:
C
贝拉前往野兽的家。家具很不错,椅子很舒服,晚餐很美味……但一切都很安静。没有可以聊天或一起欢笑的人。野兽没有来迎接她,仆人也是隐形的。这里总是寂静无声。
每天贝拉都会弹钢琴。她画画、读书。她拥有所需的一切,但却非常孤独。一天晚上,贝拉坐在炉火旁大声朗读。她读了一首悲伤的诗,然后她觉得自己听到了一声叹息。她读了一个有趣的故事,又听到了一声窃笑。
“谁在那儿?”贝拉喊道。“从阴影里出来!”慢慢地,野兽走进了光亮中。贝拉颤抖起来。“别害怕。我知道我看起来很吓人,但我不会伤害你的,”他说。“请继续朗读吧。”贝拉吓得浑身发抖,又继续读起来,野兽则坐着倾听。
第一次见面之后,野兽经常来听贝拉读书、唱歌。慢慢地,她开始不那么害怕他了。“至少他是个可以说话的人,”她想。
几周过去了,贝拉渐渐喜欢上了野兽。她开始期待他的来访,他们成了朋友。
但贝拉很伤心。“我想念我的家人,”她告诉野兽。野兽给了她一件礼物。“这是一面魔镜,”他告诉她。“它可以向你展示你想看的任何东西。”
贝拉看着镜子,“镜子,镜子,亲爱的,给我看看吧。请给我看看我的家人,亲爱的。”“哦!”贝拉说。“我父亲病了!让我去看他吧,”她请求道。野兽不愿看到贝拉如此不开心。于是他让她走了。她离开时,他说:“如果你想回到这里,就用这面魔镜。”
( )7. 贝拉可以做以下事情,除了______。
A. 弹钢琴
B. 在炉火旁大声读书
C. 和仆人见面
D. 画画
( )8. 划线部分“grew fond of”是什么意思?
A. 爱上。
B. 远离。
C. 对……感到厌烦。
D. 对……感到不满。
( )9. 野兽为什么给贝拉魔镜?
A. 因为贝拉需要个东西来玩。
B. 因为野兽很擅长变魔术。
C. 因为野兽知道贝拉的父亲生病了。
D. 因为贝拉非常想念她的家人。
( )10. 以下哪项最能描述野兽?
A. 吓人但心地善良。
B. 危险且严肃。
C. 有礼貌且英俊。
D. 聪明但丑陋。
上一页 下一页