零五网 全部参考答案 创新优化学案 2025年创新优化学案九年级英语上册译林版 第228页解析答案
C
Ever since I was a little girl,I've loved reading crime and detective novels,so I guess it was pretty normal(正常的)that I started writing them when I was older. However,my family is very big on having a traditional career and so when I said that I wanted to go to college and study writing,my parents told me that I couldn't. They told me that I had to study for a degree(学位)so that I would achieve a career,not something as risky as writing. I suppose I could have studied journalism(新闻),but I didn't want to lose interest in writing because it would be something I would do every day for work,not for pleasure. I thought that teaching looked like a pretty good compromise(妥协),especially because of the long holidays. It was a good choice:by the time I was 25,I'd already finished two novels and had an agent(经纪人).
To be honest,I never meant to keep my being a crime writer a secret or anything,and my friends have always known. One of the reasons most people don't know is that my agent told me that my name Hazel sounded too much like a romance(浪漫)novelist for older women. She suggested Brooke Lane and I thought,“Well,if you think it'll make me successful,okay.” I'd totally forgotten about it until I walked into school one day and saw one of my workmates reading my novel. I asked her some questions about it,and it was so clear that she had no idea that I'd written it — she even offered to lend it to me after she finished! Of course,sometimes I wonder what my students would think if they knew that their teacher was going home on the weekend to write about murders and dead bodies,but I think my parents are probably right in some ways:my teaching job keeps me in touch with the real world.
(
B
)7. The underlined words “is very big on” in the passage most probably mean ______.
A. to give no advice B. to like something very much
C. to have more experiences D. to misunderstand something
(
A
)8. Hazel finally realized that her parents' advice on her career was ______.
A. helpful B. exciting C. useless D. risky
(
B
)9. It's clear that Hazel ______.
A. agreed to study journalism for a degree
B. accepted Brooke Lane as her pen name
C. would like to write something for teaching
D. told her workmates about her writing novels
(
C
)10. We can infer from the passage that ______.
A. Hazel likes showing off in public
B. Hazel's students all want to write novels
C. Hazel's agent has played a role in her success
D. older women prefer the name Brooke to Hazel
答案:【解析】:
这是一道英语阅读理解题,主要考查对文章中特定短语和句子含义的理解,以及对文章细节的把握和推理能力。
第7题,需要联系上下文理解“is very big on”这个短语在文中的意思。
第8题,要从文章中找出关于Hazel对父母职业建议看法的相关信息。
第9题,要仔细阅读文章,找出与Hazel相关的具体行为或决定。
第10题,需要根据文章内容进行推理判断。
【答案】:
7. B。根据文中“However,my family is very big on having a traditional career and so when I said that I wanted to go to college and study writing,my parents told me that I couldn't.”可知,当作者说想上大学学写作时,父母不同意,说明家人非常看重传统职业,“is very big on”意思是“非常喜欢,非常看重”,B选项符合。
8. A。从文中“I think my parents are probably right in some ways:my teaching job keeps me in touch with the real world.”可知,Hazel认为父母在某些方面是对的,说明父母的建议对她是有帮助的,A选项正确。
9. B。由文中“She suggested Brooke Lane and I thought,‘Well,if you think it'll make me successful,okay.’”可知,Hazel接受了Brooke Lane作为她的笔名,B选项正确。
10. C。从文中“One of the reasons most people don't know is that my agent told me that my name Hazel sounded too much like a romance(浪漫)novelist for older women. She suggested Brooke Lane and I thought,‘Well,if you think it'll make me successful,okay.’”可知,经纪人在她的成功中起到了作用,C选项正确。
解析:
翻译:
C
从我还是个小女孩的时候起,我就喜欢读犯罪和侦探小说,所以我想当我长大后开始写这类小说是很正常的。然而,我的家人非常重视传统职业,所以当我说我想去上大学学习写作时,我的父母告诉我不能去。他们告诉我,我必须攻读一个学位,这样我才能获得一份职业,而不是像写作这样有风险的事情。我想我本可以学习新闻专业,但我不想对写作失去兴趣,因为写作会成为我每天工作要做的事情,而不是为了娱乐。我认为教书看起来是一个相当不错的折中选择,尤其是因为有很长的假期。这是一个很好的选择:到我25岁的时候,我已经完成了两部小说,并且有了一个经纪人。
老实说,我从来没有打算把我是一名犯罪小说作家这件事保密,我的朋友们一直都知道。大多数人不知道的原因之一是我的经纪人告诉我,我的名字黑兹尔听起来太像面向年长女性的浪漫小说作家的名字了。她建议用布鲁克·莱恩这个名字,我想,“好吧,如果你认为这会让我成功,那好吧。”我完全忘记了这件事,直到有一天我走进学校,看到我的一个同事正在读我的小说。我问了她一些关于这本小说的问题,很明显她不知道是我写的——她甚至还提出读完后把它借给我!当然,有时候我会想,如果我的学生知道他们的老师周末回家写关于谋杀和尸体的内容,他们会怎么想,但我认为我的父母在某些方面可能是对的:我的教学工作让我与现实世界保持联系。
( )7. 文中划线的短语“is very big on”最有可能的意思是______。
A. 不给出建议
B. 非常喜欢某事
C. 有更多的经历
D. 误解某事
( )8. 黑兹尔最终意识到她父母对她职业的建议是______。
A. 有帮助的
B. 令人兴奋的
C. 无用的
D. 有风险的
( )9. 很明显,黑兹尔______。
A. 同意学习新闻专业以获得学位
B. 接受了布鲁克·莱恩作为她的笔名
C. 想要为教学写点东西
D. 告诉了她的同事她写小说的事
( )10. 我们可以从文章中推断出______。
A. 黑兹尔喜欢在公共场合炫耀
B. 黑兹尔的学生都想写小说
C. 黑兹尔的经纪人在她的成功中发挥了作用
D. 年长的女性比起黑兹尔这个名字更喜欢布鲁克这个名字
上一页 下一页