1. He
2. Nancy
3.
4. My grandpa often
could
not call people
with
a mobile phone four years ago
.2. Nancy
did
shopping
with her parents yesterday
evening
.3.
Were
they
on holiday last
week
?4. My grandpa often
reads
newspapers
for
news
.答案:1. could; people; with; ago
2. did; shopping; yesterday; evening
3. Were; they; last; week
4. reads; newspapers; for; news
2. did; shopping; yesterday; evening
3. Were; they; last; week
4. reads; newspapers; for; news
A: What
B: She
A:
B: No, she
is
your mother doing?B: She
is
writing
an email.A:
Did
she write
emails twenty years ago?B: No, she
didn't
. She wrote
letters to her friends.答案:is
is
writing
Did
write
didn't
wrote
is
writing
Did
write
didn't
wrote
(
(
(
(
5. Where did they live three years ago?
6. Does Rose's father like reading e-books?
F
)1. It is sunny today.(
T
)2. Rose's mother was a nurse one year ago.(
F
)3. Rose's father likes reading newspapers.(
F
)4. Rose's grandpa doesn't have a mobile phone.5. Where did they live three years ago?
They lived in Shanghai.
6. Does Rose's father like reading e-books?
Yes, he does.
答案:答案:
F
T
F
F
They lived in Shanghai.
Yes, he does.
解析:
F
T
F
F
They lived in Shanghai.
Yes, he does.
解析:
1. 第一个问题是一个判断题,需要判断“今天天气晴朗”这一说法是否正确。根据短文中的“Today is Sunday. It is rainy.”可知,今天天气是下雨的,因此该说法是错误的。
2. 第二个问题也是一个判断题,需要判断“Rose的妈妈一年前是一名护士”这一说法是否正确。根据短文中的“One year ago, my mother was a nurse.”可知,该说法是正确的。
3. 第三个问题是一个判断题,需要判断“Rose的爸爸喜欢看报纸”这一说法是否正确。但短文中提到的是“My father is reading. He reads e-books every day.”,即Rose的爸爸喜欢看电子书,并未提及他喜欢看报纸,因此该说法是错误的。
4. 第四个问题是一个判断题,需要判断“Rose的爷爷没有手机”这一说法是否正确。根据短文中的“My grandpa is calling his friend with his mobile phone.”可知,Rose的爷爷有手机,因此该说法是错误的。
5. 第五个问题是一个填空题,需要回答他们三年前住在哪里。根据短文中的“But three years ago, we were in Shanghai.”可知,他们三年前住在上海。
6. 第六个问题是一个一般疑问题,需要回答Rose的爸爸是否喜欢看电子书。根据短文中的“My father is reading. He reads e-books every day.”可知,Rose的爸爸确实喜欢看电子书。
Six years ago, Mike
could read books
. Now he can play football
. Twenty years ago, Mr Brown wrote letters to his friends
. Now he calls his friends with his mobile phone. Twenty years ago, Mrs Brown made friends at school. Now she has e-friends from all over the world.
.答案:could read books
can play football
Mr Brown wrote letters to his friends.
Now he calls his friends with his mobile phone. Twenty years ago, Mrs Brown made friends
at school. Now she has e-friends from all over the world.
can play football
Mr Brown wrote letters to his friends.
Now he calls his friends with his mobile phone. Twenty years ago, Mrs Brown made friends
at school. Now she has e-friends from all over the world.