零五网 全部参考答案 启东中学作业本 2025年启东中学作业本八年级英语上册译林版宿迁专版 第13页解析答案
六、信息还原。(2025·江苏无锡宜兴树人中学调研)
阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
What are PE lessons like in your country? 1
Lily, 16, the UK
At my school, sports can be relaxing. We don’t have to go to a 40-minute class each week. Instead, we go to pick when we want to play. 2 So everyone can find his/her favourite sport. Our school has many amazing activities. We can take lessons in swimming, rock climbing, skating and so on.
David, 15, the US
In my school, every afternoon from 3:30 to 5 is PE time. In PE classes, students usually just do some exercise such as running or playing basketball. However, people in the US love sports a lot. 3 Every school has sports teams in American football, baseball, basketball, tennis, and so on.
Emilia Jovic, 16, Serbia
In Serbia, our school classes include two hours of PE per week. During these classes, we start with 10 minutes of running, and then we play different sports like soccer, basketball, volleyball, or badminton. Many students at my school love physical activities very much. 4 Each training lasts two hours.
Most of the students in the world like PE lessons very much. 5 Do you think so?
A. They also join after-school clubs to get training five times each week.
B. There are many interesting outdoor activities.
C. Some students from all over the world tell something about their PE classes.
D. Sports team training is another form of physical education.
E. There are also a great number of sports to choose from.
F. All the students don’t have exams for sports.
G. Doing sports is a great way to stay active and improve our health.
1. ______ 2. ______ 3. ______ 4. ______ 5. ______
1.
C
2.
E
3.
D
4.
A
5.
G

答案:1.C 2.E 3.D 4.A 5.G
解析:
1. 第一空,根据下文分别介绍了三个不同国家学生的体育课情况,可知C选项“一些来自全世界的学生讲述了关于他们体育课的情况”符合语境,引出下文。
2. 第二空,根据后一句“So everyone can find his/her favourite sport”,可知E选项“也有大量的运动可供选择”符合逻辑,因为有很多选择所以每个人都能找到喜欢的运动。
3. 第三空,根据后一句“Every school has sports teams...”,可知这里在说学校运动队相关内容,D选项“运动队训练是体育教育的另一种形式”符合语境。
4. 第四空,根据后一句“Each training lasts two hours.”,可知A选项“他们也加入课后俱乐部每周接受五次训练”符合语境,与后一句的训练相呼应。
5. 第五空,根据前一句“Most of the students in the world like PE lessons very much.”,可知G选项“做运动是保持活跃和改善健康的好方法”符合语境,解释了为什么大多数学生喜欢体育课。


翻译:
六、信息还原。(2025·江苏无锡宜兴树人中学调研)
阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
你们国家的体育课是什么样的?1
莉莉,16岁,英国
在我的学校,体育运动可以是令人放松的。我们不必每周上一节40分钟的课。相反,我们可以选择自己想进行体育运动的时间。2所以每个人都能找到自己最喜欢的运动。我们学校有很多很棒的活动。我们可以参加游泳、攀岩、滑冰等课程。
大卫,15岁,美国
在我的学校,每天下午3:30到5点是体育时间。在体育课上,学生们通常只是做一些运动,比如跑步或打篮球。然而,美国人非常热爱体育运动。3每所学校都有美式橄榄球、棒球、篮球、网球等运动队。
艾米利亚·约维奇,16岁,塞尔维亚
在塞尔维亚,我们的学校课程包括每周两小时的体育课。在这些课程中,我们先跑10分钟,然后进行不同的运动,比如足球、篮球、排球或羽毛球。我学校的很多学生都非常喜欢体育活动。4每次训练持续两小时。
世界上大多数学生都非常喜欢体育课。5你这么认为吗?
A. 他们还加入课外俱乐部,每周接受五次训练。
B. 有很多有趣的户外活动。
C. 来自世界各地的一些学生讲述了他们的体育课情况。
D. 运动队训练是体育教育的另一种形式。
E. 也有大量的运动可供选择。
F. 所有学生都没有体育考试。
G. 进行体育运动是保持活力和改善我们健康的好方法。
1. ______ 2. ______ 3. ______ 4. ______ 5. ______
上一页 下一页