零五网 全部参考答案 启东中学作业本 2025年启东中学作业本八年级英语上册译林版宿迁专版 第22页解析答案
五、阅读理解。
Hello, my name is Jimmy. One day, my eighth-grade friend said that he would take part in the School Geography Bee Written Test the next day. Something in his tone told me that he was not looking forward to it. I could not understand! It sounded like a lot of fun to me.
All day, I found myself wishing I were in middle school, so I could take part in the School Geography Bee Written Test. During my lunch break, I walked up to my social studies teacher and asked her if I could take part in the test for middle school students. She did hesitate(犹豫)a bit because I was too young. I was just a primary school pupil. I told her that I really loved to learn about our earth—its rivers, mountains and all the human cultures on it. She was still not sure but finally said, “Yes.” I jumped at once!
The next morning, I took part in the test as a participant and learned the things I was really interested in. I was not nervous at all. Instead, I was very excited to do something I really loved. We had four written rounds—two on the United States and two on the world. I did surprisingly well and I was on the list of top ten, beating some of the seventh and eighth graders. I lost in the oral(口语)round, but caught my teacher's attention. After the test, I came home and tried to find the answers to the questions that other students and I didn't answer correctly.
I came second in my school the following year, but more importantly, I realized that I really loved Geography and enjoyed the time I spent learning it. I may have lost the first test, but I won the world—the love for the world and the love to explore the world!
(
B
)1. What can we learn about Jimmy's eighth-grade friend from the passage?
A. He was very good at Geography at school.
B. He was not ready to take part in the School Geography Bee Written Test.
C. He was very excited before the School Geography Bee Written Test.
D. He didn't know about the country he was living in.
(
C
)2. When the teacher agreed to let Jimmy take part in the School Geography Bee Written Test, he was ____.
A. surprised
B. nervous
C. excited
D. worried
(
A
)3. What do we know about Jimmy's first test?
A. It made him more interested in Geography.
B. He was very sorry to lose the first test.
C. He came second in the oral round.
D. It made him get to know it was hard to learn Geography well.
答案:1. B 【点拨】根据“Something in his tone told me that he was not looking forward to it.”可知,吉米的朋友并不期待这场比赛。故选 B。
2. C 【点拨】根据“I jumped at once!”可知,吉米是很兴奋的。故选 C。
3. A 【点拨】根据最后一段中的“I may have lost the first test, but I won the world—the love for the world and the love to explore the world!”可知,这次比赛让吉米更加热爱地理了。故选 A。
解析:
翻译:
五、阅读理解。
大家好,我叫吉米。有一天,我八年级的朋友说他第二天要参加学校地理知识竞赛笔试。从他的语气中我能感觉到他对此并不期待。我很不理解!在我看来,这听起来很有趣。
一整天,我都希望自己能上中学,这样我就可以参加学校地理知识竞赛笔试了。午休时,我走到我的社会研究课老师面前,问她我是否可以参加中学生的考试。她有点犹豫,因为我太小了。我只是一个小学生。我告诉她我真的很喜欢了解我们的地球——它的河流、山脉以及地球上所有的人类文化。她仍然不确定,但最后还是说:“可以。”我立刻跳了起来!
第二天早上,我作为一名参赛者参加了考试,学习了我真正感兴趣的东西。我一点也不紧张。相反,能做自己真正喜欢的事情,我感到非常兴奋。我们有四轮笔试——两轮关于美国,两轮关于世界。我考得出奇地好,进入了前十名,还击败了一些七年级和八年级的学生。我在口试环节失利了,但引起了老师的注意。考试结束后,我回到家,试图找出我和其他同学没有答对的问题的答案。
第二年我在学校获得了第二名,但更重要的是,我意识到我真的很喜欢地理,也很享受学习地理的时光。我可能在第一次考试中失利了,但我赢得了整个世界——对世界的热爱和探索世界的热爱!
( )1. 从文章中我们能了解到吉米的八年级朋友的什么情况?
A. 他在学校地理学得很好。
B. 他还没准备好参加学校地理知识竞赛笔试。
C. 他在学校地理知识竞赛笔试前非常兴奋。
D. 他不了解自己居住的国家。
( )2. 当老师同意让吉米参加学校地理知识竞赛笔试时,他____。
A. 很惊讶
B. 很紧张
C. 很兴奋
D. 很担心
( )3. 关于吉米的第一次考试,我们知道什么?
A. 这次考试让他对地理更感兴趣了。
B. 他对第一次考试失利感到很遗憾。
C. 他在口试环节获得了第二名。
D. 这次考试让他意识到学好地理很难。
上一页 下一页