六、任务型阅读。(2025·江苏宿迁宿城区新区教学共同体期中)
阅读短文,回答下列问题。
This morning, we had a school trip to the Dashan Collection House, a building with two floors. It is open from 9 a. m. to 5 p. m. We took the school bus and arrived at 9:00. When we entered the collection house, we saw a collection of old photos of the town on the walls of the front hall. Those photos told us something about the history of the town. And then in the Art Room, we saw many photos of the countryside. Some famous local artists drew them. The colours of the flowers and the trees were rich and bright. All at once, I lost myself in the beauty of nature.
Then we went upstairs. On the left, there were over one hundred different clocks. The oldest clock was already more than two hundred years old. To my surprise, the clocks all worked well and they could tell the right time. It was then ten o'clock, and some clocks made different beautiful sounds. It seemed to be a concert. How amazing!
On the right, there was also a stone collection. The stones were from all over the country. They were in different sizes, colours and shapes. Some looked like different kinds of animals. I really liked one stone that looked like a little monkey. It looked very nice.
The collections there were wonderful. So we stayed there until noon. I had a great time and really liked the school trip.
1. How did the writer go for the school trip?
2. What did they see in the Art Room?
3. Do you like the collections? Why or why not?
阅读短文,回答下列问题。
This morning, we had a school trip to the Dashan Collection House, a building with two floors. It is open from 9 a. m. to 5 p. m. We took the school bus and arrived at 9:00. When we entered the collection house, we saw a collection of old photos of the town on the walls of the front hall. Those photos told us something about the history of the town. And then in the Art Room, we saw many photos of the countryside. Some famous local artists drew them. The colours of the flowers and the trees were rich and bright. All at once, I lost myself in the beauty of nature.
Then we went upstairs. On the left, there were over one hundred different clocks. The oldest clock was already more than two hundred years old. To my surprise, the clocks all worked well and they could tell the right time. It was then ten o'clock, and some clocks made different beautiful sounds. It seemed to be a concert. How amazing!
On the right, there was also a stone collection. The stones were from all over the country. They were in different sizes, colours and shapes. Some looked like different kinds of animals. I really liked one stone that looked like a little monkey. It looked very nice.
The collections there were wonderful. So we stayed there until noon. I had a great time and really liked the school trip.
1. How did the writer go for the school trip?
By school bus. /He took the school bus.
2. What did they see in the Art Room?
Many photos of the countryside.
3. Do you like the collections? Why or why not?
Yes. Because they are wonderful. (答案不唯一)
答案:1. By school bus. /He took the school bus. 2. Many photos of the countryside. 3. Yes. Because they are wonderful. (答案不唯一)
解析:
翻译:
六、任务型阅读。(2025·江苏宿迁宿城区新区教学共同体期中)
阅读短文,回答下列问题。
今天上午,我们学校组织去大山收藏馆参观,那是一座两层的建筑。它从上午9点开放到下午5点。我们乘坐校车,9点到达。当我们进入收藏馆时,我们在前厅的墙上看到了这个城镇的一批老照片。那些照片向我们讲述了这个城镇的一些历史。然后在美术室里,我们看到了许多乡村的照片。一些当地著名的艺术家画了它们。花和树的颜色丰富而鲜艳。我一下子就沉浸在大自然的美中了。
然后我们上了楼。左边有一百多个不同的钟。最古老的钟已经有两百多年的历史了。令我惊讶的是,这些钟都运转良好,而且能报出准确的时间。那时是十点钟,一些钟发出了不同的美妙声音。这就像一场音乐会。多么令人惊叹啊!
右边还有一批石头收藏。这些石头来自全国各地。它们的大小、颜色和形状各不相同。有些看起来像不同种类的动物。我真的很喜欢一块看起来像小猴子的石头。它看起来非常漂亮。
那里的收藏品很棒。所以我们一直待到中午。我玩得很开心,真的很喜欢这次学校旅行。
1. 作者是怎么去参加学校旅行的?______
2. 他们在美术室里看到了什么?______
3. 你喜欢这些收藏品吗?为什么喜欢或为什么不喜欢?______
六、任务型阅读。(2025·江苏宿迁宿城区新区教学共同体期中)
阅读短文,回答下列问题。
今天上午,我们学校组织去大山收藏馆参观,那是一座两层的建筑。它从上午9点开放到下午5点。我们乘坐校车,9点到达。当我们进入收藏馆时,我们在前厅的墙上看到了这个城镇的一批老照片。那些照片向我们讲述了这个城镇的一些历史。然后在美术室里,我们看到了许多乡村的照片。一些当地著名的艺术家画了它们。花和树的颜色丰富而鲜艳。我一下子就沉浸在大自然的美中了。
然后我们上了楼。左边有一百多个不同的钟。最古老的钟已经有两百多年的历史了。令我惊讶的是,这些钟都运转良好,而且能报出准确的时间。那时是十点钟,一些钟发出了不同的美妙声音。这就像一场音乐会。多么令人惊叹啊!
右边还有一批石头收藏。这些石头来自全国各地。它们的大小、颜色和形状各不相同。有些看起来像不同种类的动物。我真的很喜欢一块看起来像小猴子的石头。它看起来非常漂亮。
那里的收藏品很棒。所以我们一直待到中午。我玩得很开心,真的很喜欢这次学校旅行。
1. 作者是怎么去参加学校旅行的?______
2. 他们在美术室里看到了什么?______
3. 你喜欢这些收藏品吗?为什么喜欢或为什么不喜欢?______