(
A.danger; dangerous
B.danger; in danger
C.dangerous; in danger
D.dangerous; dangerous
C
)7.Some ______ animals are ______ now because they don't have enough food or space.A.danger; dangerous
B.danger; in danger
C.dangerous; in danger
D.dangerous; dangerous
答案:C 【点拨】第一空应用形容词来修饰名词,因此排除 A、B 项;第二空用固定词组 in danger,意为“处于危险中”。故选 C。
解析:
翻译:
( )7.一些______动物现在______,因为它们没有足够的食物或空间。
A.危险;危险的
B.危险;处于危险中
C.危险的;处于危险中
D.危险的;危险的
( )7.一些______动物现在______,因为它们没有足够的食物或空间。
A.危险;危险的
B.危险;处于危险中
C.危险的;处于危险中
D.危险的;危险的
四、阅读短文,在文中空白处填入1个适当的单词,或用括号内所给单词的正确形式填空。
One day, a lion, a wolf, and a fox went 1 (hunt) together, and they agreed 2 (share) what they caught. After 3 (kill) a large deer, they decided to have 4 big and delicious meal. The lion asked the wolf to divide(分配) the deer. 5 the wolf made three equal (相等的) parts, it told its friends to take 6 (they) own part. However, the lion caught the wolf and tore(撕碎) it 7 pieces very angrily. The lion then told the fox to divide the deer. The fox gave most of the deer to the lion and 8 (leave) a small part for 9 (it). “Ah, my friend,” asked the lion, “who taught you to divide things so equally?” “The 10 (die) wolf. I don't need other lessons(教训),” answered the fox.
1.
6.
One day, a lion, a wolf, and a fox went 1 (hunt) together, and they agreed 2 (share) what they caught. After 3 (kill) a large deer, they decided to have 4 big and delicious meal. The lion asked the wolf to divide(分配) the deer. 5 the wolf made three equal (相等的) parts, it told its friends to take 6 (they) own part. However, the lion caught the wolf and tore(撕碎) it 7 pieces very angrily. The lion then told the fox to divide the deer. The fox gave most of the deer to the lion and 8 (leave) a small part for 9 (it). “Ah, my friend,” asked the lion, “who taught you to divide things so equally?” “The 10 (die) wolf. I don't need other lessons(教训),” answered the fox.
1.
hunting
2. to share
3. killing
4. a
5. After
6.
their
7. into
8. left
9. itself
10. dead
答案:1. hunting 2. to share 3. killing 4. a 5. After 6. their 7. into 8. left 9. itself 10. dead
解析:
翻译:
四、阅读短文,在文中空白处填入1个适当的单词,或用括号内所给单词的正确形式填空。
一天,一只狮子、一只狼和一只狐狸一起去打猎,它们同意分享它们捕获的东西。杀死一只大鹿后,它们决定吃一顿丰盛美味的大餐。狮子让狼来分这只鹿。当狼把鹿分成相等的三部分后,它告诉它的朋友们拿走它们自己的那一份。然而,狮子抓住狼,非常生气地把它撕成了碎片。然后狮子让狐狸来分这只鹿。狐狸把大部分鹿给了狮子,给自己留了一小部分。“啊,我的朋友,”狮子问道,“谁教你把东西分得这么均匀的?”“那只死去的狼。我不需要其他教训了,”狐狸回答道。
1. ______ 2. ______ 3. ______ 4. ______ 5. ______
6. ______ 7. ______ 8. ______ 9. ______ 10. ______
四、阅读短文,在文中空白处填入1个适当的单词,或用括号内所给单词的正确形式填空。
一天,一只狮子、一只狼和一只狐狸一起去打猎,它们同意分享它们捕获的东西。杀死一只大鹿后,它们决定吃一顿丰盛美味的大餐。狮子让狼来分这只鹿。当狼把鹿分成相等的三部分后,它告诉它的朋友们拿走它们自己的那一份。然而,狮子抓住狼,非常生气地把它撕成了碎片。然后狮子让狐狸来分这只鹿。狐狸把大部分鹿给了狮子,给自己留了一小部分。“啊,我的朋友,”狮子问道,“谁教你把东西分得这么均匀的?”“那只死去的狼。我不需要其他教训了,”狐狸回答道。
1. ______ 2. ______ 3. ______ 4. ______ 5. ______
6. ______ 7. ______ 8. ______ 9. ______ 10. ______
五、阅读理解。
As a way of passing on knowledge, ideas and creativity(创造力), books have played an important part in human civilization(文明).
In ancient(古代的) times, there were no books, and people passed on their knowledge by telling stories. The earliest forms of the books were made in ancient Egypt. These early scrolls (卷轴) were used to record stories, laws and history. Later, people learned how to write and make paper. They wrote each word by hand. It took a long time to write just one book, making books rare and expensive.
In the 15th century, the invention of the printing press appeared and changed the book-making business and even the world. This made it possible to print books quickly. Even common people could buy and read books.
In the 20th century, computers and the Internet changed the world again. A new kind of book appeared: the electronic book(e-book). E-books have opened up a new world for readers. They are quickly changing people's reading habits. It is easier for people to buy and sell books online and carry the whole library in their pockets. Therefore, information travels faster and farther.
In a word, the history of the book shows the development of human civilization. From ancient scrolls to e-books, the book has changed to meet the needs of humans. In the future, it is possible that books will continue to change. Now, people have many ways to read books. But more importantly, people should keep on reading!
(
A. By dancing.
B. By singing.
C. Through storytelling.
D. Through scrolls.
(
A. Because people didn't learn to write.
B. Because writing one book by hand needed a lot of time.
C. Because people didn't like reading.
D. Because people were busy inventing the printing press.
(
A. People can read books conveniently(便利地) at any time.
B. E-books have made it difficult to buy and sell paper books online.
C. Reading has become faster but less enjoyable.
D. E-books cannot provide the same reading experience as paper books.
(
A. Books show the development of human civilization.
B. People will have many different ways to read books.
C. Books will continue to change to meet the needs of humans.
D. People should keep reading even if books keep changing.
(
A. ①/②③/④⑤
B. ①/②③④/⑤
C. ①②/③④/⑤
D. ①②③/④/⑤
As a way of passing on knowledge, ideas and creativity(创造力), books have played an important part in human civilization(文明).
In ancient(古代的) times, there were no books, and people passed on their knowledge by telling stories. The earliest forms of the books were made in ancient Egypt. These early scrolls (卷轴) were used to record stories, laws and history. Later, people learned how to write and make paper. They wrote each word by hand. It took a long time to write just one book, making books rare and expensive.
In the 15th century, the invention of the printing press appeared and changed the book-making business and even the world. This made it possible to print books quickly. Even common people could buy and read books.
In the 20th century, computers and the Internet changed the world again. A new kind of book appeared: the electronic book(e-book). E-books have opened up a new world for readers. They are quickly changing people's reading habits. It is easier for people to buy and sell books online and carry the whole library in their pockets. Therefore, information travels faster and farther.
In a word, the history of the book shows the development of human civilization. From ancient scrolls to e-books, the book has changed to meet the needs of humans. In the future, it is possible that books will continue to change. Now, people have many ways to read books. But more importantly, people should keep on reading!
(
C
)1. Before books appeared, how did people pass on their knowledge?A. By dancing.
B. By singing.
C. Through storytelling.
D. Through scrolls.
(
B
)2. Why were books expensive in the early days?A. Because people didn't learn to write.
B. Because writing one book by hand needed a lot of time.
C. Because people didn't like reading.
D. Because people were busy inventing the printing press.
(
A
)3. What change have e-books brought to humans according to the passage?A. People can read books conveniently(便利地) at any time.
B. E-books have made it difficult to buy and sell paper books online.
C. Reading has become faster but less enjoyable.
D. E-books cannot provide the same reading experience as paper books.
(
D
)4. What does the writer mainly want to tell us in the last paragraph?A. Books show the development of human civilization.
B. People will have many different ways to read books.
C. Books will continue to change to meet the needs of humans.
D. People should keep reading even if books keep changing.
(
B
)5. Which of the following best shows the structure(结构) of the passage?A. ①/②③/④⑤
B. ①/②③④/⑤
C. ①②/③④/⑤
D. ①②③/④/⑤
答案:1. C
【点拨】根据第二段中“In ancient (古代的) times,there were no books,and people passed on their knowledge by telling stories.”可知,在古代,人们通过讲故事来传递知识。故选 C。
2. B
【点拨】根据第二段中“It took a long time to write just one book,making books rare and expensive.”可知,是因为手写一本书需要很长时间。故选 B。
3. A
【点拨】根据倒数第二段可知,电子书使人们可以随时便利地阅读。故选 A。
4. D
【点拨】根据最后一段可知,作者在最后一段主要想告诉我们:即使书籍的形式在不断变化,人们也应该坚持阅读。故选 D。
5. B
【点拨】第一段主要介绍了书籍在人类文明传承过程中所起到的重要作用。第二、三、四段讲述书籍的发展历程;第五段总结全文,告诉人们即使书籍的形式在不断变化,人们也应该坚持阅读。故选 B。
【点拨】根据第二段中“In ancient (古代的) times,there were no books,and people passed on their knowledge by telling stories.”可知,在古代,人们通过讲故事来传递知识。故选 C。
2. B
【点拨】根据第二段中“It took a long time to write just one book,making books rare and expensive.”可知,是因为手写一本书需要很长时间。故选 B。
3. A
【点拨】根据倒数第二段可知,电子书使人们可以随时便利地阅读。故选 A。
4. D
【点拨】根据最后一段可知,作者在最后一段主要想告诉我们:即使书籍的形式在不断变化,人们也应该坚持阅读。故选 D。
5. B
【点拨】第一段主要介绍了书籍在人类文明传承过程中所起到的重要作用。第二、三、四段讲述书籍的发展历程;第五段总结全文,告诉人们即使书籍的形式在不断变化,人们也应该坚持阅读。故选 B。
解析:
翻译:
### 五、阅读理解
作为一种传递知识、思想和创造力的方式,书籍在人类文明中发挥了重要作用。
在古代,没有书籍,人们通过讲故事来传递知识。最早的书籍形式出现在古埃及。这些早期的卷轴被用来记录故事、法律和历史。后来,人们学会了书写和造纸。他们用手逐字书写。仅仅写一本书就需要很长时间,这使得书籍稀少且昂贵。
15世纪,印刷机的发明出现了,它改变了书籍制作行业,甚至改变了世界。这使得快速印刷书籍成为可能。甚至普通人也能购买和阅读书籍。
20世纪,计算机和互联网再次改变了世界。一种新型的书籍出现了:电子书。电子书为读者打开了一个新的世界。它们正在迅速改变人们的阅读习惯。人们在网上买卖书籍更容易,还能把整个图书馆装进口袋里。因此,信息传播得更快、更远。
总之,书籍的历史展示了人类文明的发展。从古代的卷轴到电子书,书籍为了满足人类的需求而发生了变化。在未来,书籍有可能会继续变化。现在,人们有很多阅读书籍的方式。但更重要的是,人们应该坚持阅读!
( )1. 在书籍出现之前,人们是如何传递知识的?
A. 通过跳舞。
B. 通过唱歌。
C. 通过讲故事。
D. 通过卷轴。
( )2. 为什么早期的书籍很昂贵?
A. 因为人们还没有学会书写。
B. 因为手写一本书需要很多时间。
C. 因为人们不喜欢阅读。
D. 因为人们忙于发明印刷机。
( )3. 根据文章,电子书给人类带来了什么变化?
A. 人们可以在任何时候方便地阅读书籍。
B. 电子书使得在网上买卖纸质书变得困难。
C. 阅读变得更快但乐趣减少了。
D. 电子书无法提供与纸质书相同的阅读体验。
( )4. 作者在最后一段主要想告诉我们什么?
A. 书籍展示了人类文明的发展。
B. 人们会有很多不同的阅读书籍的方式。
C. 书籍会继续变化以满足人类的需求。
D. 即使书籍不断变化,人们也应该坚持阅读。
( )5. 以下哪一项最能体现文章的结构?
A. ①/②③/④⑤
B. ①/②③④/⑤
C. ①②/③④/⑤
D. ①②③/④/⑤
### 五、阅读理解
作为一种传递知识、思想和创造力的方式,书籍在人类文明中发挥了重要作用。
在古代,没有书籍,人们通过讲故事来传递知识。最早的书籍形式出现在古埃及。这些早期的卷轴被用来记录故事、法律和历史。后来,人们学会了书写和造纸。他们用手逐字书写。仅仅写一本书就需要很长时间,这使得书籍稀少且昂贵。
15世纪,印刷机的发明出现了,它改变了书籍制作行业,甚至改变了世界。这使得快速印刷书籍成为可能。甚至普通人也能购买和阅读书籍。
20世纪,计算机和互联网再次改变了世界。一种新型的书籍出现了:电子书。电子书为读者打开了一个新的世界。它们正在迅速改变人们的阅读习惯。人们在网上买卖书籍更容易,还能把整个图书馆装进口袋里。因此,信息传播得更快、更远。
总之,书籍的历史展示了人类文明的发展。从古代的卷轴到电子书,书籍为了满足人类的需求而发生了变化。在未来,书籍有可能会继续变化。现在,人们有很多阅读书籍的方式。但更重要的是,人们应该坚持阅读!
( )1. 在书籍出现之前,人们是如何传递知识的?
A. 通过跳舞。
B. 通过唱歌。
C. 通过讲故事。
D. 通过卷轴。
( )2. 为什么早期的书籍很昂贵?
A. 因为人们还没有学会书写。
B. 因为手写一本书需要很多时间。
C. 因为人们不喜欢阅读。
D. 因为人们忙于发明印刷机。
( )3. 根据文章,电子书给人类带来了什么变化?
A. 人们可以在任何时候方便地阅读书籍。
B. 电子书使得在网上买卖纸质书变得困难。
C. 阅读变得更快但乐趣减少了。
D. 电子书无法提供与纸质书相同的阅读体验。
( )4. 作者在最后一段主要想告诉我们什么?
A. 书籍展示了人类文明的发展。
B. 人们会有很多不同的阅读书籍的方式。
C. 书籍会继续变化以满足人类的需求。
D. 即使书籍不断变化,人们也应该坚持阅读。
( )5. 以下哪一项最能体现文章的结构?
A. ①/②③/④⑤
B. ①/②③④/⑤
C. ①②/③④/⑤
D. ①②③/④/⑤