第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)
阅读下面短文,从短文后每题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项。
A
I like to make friends. Victor is one of my best friends. He is as outgoing(外向的) as me. We became friends when I was ten years old. We both like sports very much. We play tennis three times a week and play basketball twice a week.
I’m a little quiet. My best friend Grace is different from me. She is very outgoing and funny. She likes going to parties and dancing very much. She likes swing dance best.
My best friend is Lisa. She is very outgoing and friendly. I’m similar(相似的) to her. We became friends three years ago. Lisa is also hard-working. She studies better than me and she always helps me with my Maths.
My best friend is Ben. He is two years older than me. He is quiet. He is good at drawing. He joined an art club a week ago. I’m different from him. I’m outgoing and I like singing and swimming.

(
A. likes dancing best B. enjoys playing basketball
C. is good at drawing D. is good at Maths
(
A. is similar to Eric B. joined an art club a week ago
C. likes singing and swimming D. is two years younger than Eric
(
A. Eric is a quiet boy.
B. Tara is different from Lisa.
C. Grace doesn’t enjoy dancing.
D. Mike and Victor play tennis three times a week.
阅读下面短文,从短文后每题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项。
A
I like to make friends. Victor is one of my best friends. He is as outgoing(外向的) as me. We became friends when I was ten years old. We both like sports very much. We play tennis three times a week and play basketball twice a week.
I’m a little quiet. My best friend Grace is different from me. She is very outgoing and funny. She likes going to parties and dancing very much. She likes swing dance best.
My best friend is Lisa. She is very outgoing and friendly. I’m similar(相似的) to her. We became friends three years ago. Lisa is also hard-working. She studies better than me and she always helps me with my Maths.
My best friend is Ben. He is two years older than me. He is quiet. He is good at drawing. He joined an art club a week ago. I’m different from him. I’m outgoing and I like singing and swimming.
(
D
)1. From the information above, we know Lisa ______.A. likes dancing best B. enjoys playing basketball
C. is good at drawing D. is good at Maths
(
B
)2. Eric’s best friend, Ben, ______.A. is similar to Eric B. joined an art club a week ago
C. likes singing and swimming D. is two years younger than Eric
(
D
)3. Which of the following is TRUE?A. Eric is a quiet boy.
B. Tara is different from Lisa.
C. Grace doesn’t enjoy dancing.
D. Mike and Victor play tennis three times a week.
答案:
1. D 【点拨】根据“She studies better than me and she always helps me with my Maths.”可知,莉萨擅长数学。故选D。
2. B 【点拨】根据“My best friend is Ben... He joined an art club a week ago.”可知,本一周前加入了一个艺术俱乐部。故选B。
3. D 【点拨】根据“Victor is one of my best friends... We play tennis three times a week and play basketball twice a week.”可知,迈克和维克托一周打三次网球。故选D。
1. D 【点拨】根据“She studies better than me and she always helps me with my Maths.”可知,莉萨擅长数学。故选D。
2. B 【点拨】根据“My best friend is Ben... He joined an art club a week ago.”可知,本一周前加入了一个艺术俱乐部。故选B。
3. D 【点拨】根据“Victor is one of my best friends... We play tennis three times a week and play basketball twice a week.”可知,迈克和维克托一周打三次网球。故选D。
解析:
翻译:
第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)
阅读下面短文,从短文后每题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项。
A
我喜欢交朋友。维克多是我最好的朋友之一。他和我一样外向。我十岁的时候我们就成了朋友。我们都非常喜欢运动。我们一周打三次网球,一周打两次篮球。
我有点文静。我最好的朋友格蕾丝和我不一样。她非常外向且有趣。她非常喜欢参加聚会和跳舞。她最喜欢摇摆舞。
我最好的朋友是莉萨。她非常外向且友好。我和她很相似。我们三年前成了朋友。莉萨也很勤奋。她学习比我好,而且她总是帮我学数学。
我的最好朋友是本。他比我大两岁。他很文静。他擅长画画。他一周前加入了一个艺术俱乐部。我和他不一样。我很外向,而且我喜欢唱歌和游泳。
( )1. 根据以上信息,我们知道莉萨______。
A. 最喜欢跳舞
B. 喜欢打篮球
C. 擅长画画
D. 擅长数学
( )2. 埃里克最好的朋友本,______。
A. 和埃里克很相似
B. 一周前加入了一个艺术俱乐部
C. 喜欢唱歌和游泳
D. 比埃里克小两岁
( )3. 以下哪项是正确的?
A. 埃里克是个文静的男孩。
B. 塔拉和莉萨不一样。
C. 格蕾丝不喜欢跳舞。
D. 迈克和维克多一周打三次网球。
第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)
阅读下面短文,从短文后每题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项。
A
我喜欢交朋友。维克多是我最好的朋友之一。他和我一样外向。我十岁的时候我们就成了朋友。我们都非常喜欢运动。我们一周打三次网球,一周打两次篮球。
我有点文静。我最好的朋友格蕾丝和我不一样。她非常外向且有趣。她非常喜欢参加聚会和跳舞。她最喜欢摇摆舞。
我最好的朋友是莉萨。她非常外向且友好。我和她很相似。我们三年前成了朋友。莉萨也很勤奋。她学习比我好,而且她总是帮我学数学。
我的最好朋友是本。他比我大两岁。他很文静。他擅长画画。他一周前加入了一个艺术俱乐部。我和他不一样。我很外向,而且我喜欢唱歌和游泳。
( )1. 根据以上信息,我们知道莉萨______。
A. 最喜欢跳舞
B. 喜欢打篮球
C. 擅长画画
D. 擅长数学
( )2. 埃里克最好的朋友本,______。
A. 和埃里克很相似
B. 一周前加入了一个艺术俱乐部
C. 喜欢唱歌和游泳
D. 比埃里克小两岁
( )3. 以下哪项是正确的?
A. 埃里克是个文静的男孩。
B. 塔拉和莉萨不一样。
C. 格蕾丝不喜欢跳舞。
D. 迈克和维克多一周打三次网球。
B
Is it possible to read a map on your coat in the near future? Yes, your coat!
Professor Peng Huisheng and his team at Fudan University have made a new kind of cloth. We can use it as a digital screen(电子屏幕). They spend more than 10 years trying to make “digital cloth”. The first thing is to find out the right thread(线). After checking many of them, they choose two special ones. One can light up, and the other is conductive(导电的).
The coat will be great. You can not only fold it, but also wash it. The researchers wash it 500 times and fold it 1,000 times. But the coat is almost unchanged. That’s because this coat is made of a kind of soft but strong fibre(纤维) and fits people well. You can wear it just like any other coat. The difference is that it can work like a smartphone. It is just like putting a phone screen into the coat. Wear it and then it can show you a lot of information you want.
Professor Peng believes that the new coat can be used in many ways. For example, a driver or bike rider can use it as a GPS map on his or her arm when travelling around. Those who can’t hear or speak can also use it to talk with others. In the hospital, the doctor can get the health data of a patient through his or her coat. That helps doctors look after patients better.
Do you want to put on this coat? It’s coming soon. Let’s wait and see.
(
A. story B. lesson C. game D. question
(
A. it is not easy to find out the right thread for the coat
B. they only use one kind of thread to make the coat
C. the coat will change a lot after we wash it many times
D. there is a smartphone and a phone screen in the coat
(
A. what the coat is like B. how the GPS works
C. where to buy the coat D. how the coat can help us
(
A. Travel with a Coat. B. A Coat As a Digital Screen.
C. A New Coat to Keep Cool. D. Wear a Phone Screen.
Is it possible to read a map on your coat in the near future? Yes, your coat!
Professor Peng Huisheng and his team at Fudan University have made a new kind of cloth. We can use it as a digital screen(电子屏幕). They spend more than 10 years trying to make “digital cloth”. The first thing is to find out the right thread(线). After checking many of them, they choose two special ones. One can light up, and the other is conductive(导电的).
The coat will be great. You can not only fold it, but also wash it. The researchers wash it 500 times and fold it 1,000 times. But the coat is almost unchanged. That’s because this coat is made of a kind of soft but strong fibre(纤维) and fits people well. You can wear it just like any other coat. The difference is that it can work like a smartphone. It is just like putting a phone screen into the coat. Wear it and then it can show you a lot of information you want.
Professor Peng believes that the new coat can be used in many ways. For example, a driver or bike rider can use it as a GPS map on his or her arm when travelling around. Those who can’t hear or speak can also use it to talk with others. In the hospital, the doctor can get the health data of a patient through his or her coat. That helps doctors look after patients better.
Do you want to put on this coat? It’s coming soon. Let’s wait and see.
(
D
)4. The writer starts to talk about the coat with a ______.A. story B. lesson C. game D. question
(
A
)5. We can learn from the passage that ______.A. it is not easy to find out the right thread for the coat
B. they only use one kind of thread to make the coat
C. the coat will change a lot after we wash it many times
D. there is a smartphone and a phone screen in the coat
(
D
)6. Paragraph 4 mainly talks about ______.A. what the coat is like B. how the GPS works
C. where to buy the coat D. how the coat can help us
(
B
)7. What is the best title for this passage?A. Travel with a Coat. B. A Coat As a Digital Screen.
C. A New Coat to Keep Cool. D. Wear a Phone Screen.
答案:
4. D 【点拨】根据第一段内容可知,作者是通过提问来引出话题。故选D。
5. A 【点拨】根据第二段可知,找到合适的线是不容易的。故选A。
6. D 【点拨】根据第四段可知,本段主要介绍了这件外套能如何帮助我们。故选D。
7. B 【点拨】阅读全文并根据第二段中的“Professor Peng Huisheng and his team at Fudan University have made a new kind of cloth. We can use it as a digital screen(电子屏幕).”可知选B。
4. D 【点拨】根据第一段内容可知,作者是通过提问来引出话题。故选D。
5. A 【点拨】根据第二段可知,找到合适的线是不容易的。故选A。
6. D 【点拨】根据第四段可知,本段主要介绍了这件外套能如何帮助我们。故选D。
7. B 【点拨】阅读全文并根据第二段中的“Professor Peng Huisheng and his team at Fudan University have made a new kind of cloth. We can use it as a digital screen(电子屏幕).”可知选B。
解析:
翻译:
B
在不久的将来,有没有可能在你的外套上看地图呢?没错,就是你的外套!
复旦大学的彭慧胜教授和他的团队研制出了一种新型布料。我们可以把它当作电子屏幕使用。他们花了十多年的时间来研制“数码布”。首先要做的是找到合适的线。在检查了很多线之后,他们选择了两种特殊的线。一种可以发光,另一种是导电的。
这种外套会很棒。你不仅可以折叠它,还可以清洗它。研究人员把它洗了500次,折叠了1000次。但这件外套几乎没什么变化。那是因为这件外套是由一种柔软但坚固的纤维制成的,很合身。你可以像穿其他外套一样穿它。不同的是,它能像智能手机一样工作。就像把手机屏幕放进外套里一样。穿上它,它就能向你展示很多你想要的信息。
彭教授认为这种新外套可以有很多用途。例如,司机或骑自行车的人出行时可以把它当作手臂上的全球定位系统地图。那些听不见或说不出话的人也可以用它和别人交流。在医院里,医生可以通过病人的外套获取病人的健康数据。这有助于医生更好地照顾病人。
你想穿上这件外套吗?它很快就会上市。让我们拭目以待。
( )4. 作者以一个______开始谈论这件外套。
A. 故事
B. 课程
C. 游戏
D. 问题
( )5. 从文章中我们可以了解到______。
A. 为这件外套找到合适的线并不容易
B. 他们只使用一种线来制作这件外套
C. 这件外套在我们洗了很多次之后会有很大变化
D. 外套里有一部智能手机和一个手机屏幕
( )6. 第四段主要讲了______。
A. 这件外套是什么样的
B. 全球定位系统是如何工作的
C. 在哪里可以买到这件外套
D. 这件外套如何能帮助我们
( )7. 这篇文章的最佳标题是什么?
A. 穿着外套旅行
B. 作为电子屏幕的外套
C. 一件保持凉爽的新外套
D. 佩戴手机屏幕
B
在不久的将来,有没有可能在你的外套上看地图呢?没错,就是你的外套!
复旦大学的彭慧胜教授和他的团队研制出了一种新型布料。我们可以把它当作电子屏幕使用。他们花了十多年的时间来研制“数码布”。首先要做的是找到合适的线。在检查了很多线之后,他们选择了两种特殊的线。一种可以发光,另一种是导电的。
这种外套会很棒。你不仅可以折叠它,还可以清洗它。研究人员把它洗了500次,折叠了1000次。但这件外套几乎没什么变化。那是因为这件外套是由一种柔软但坚固的纤维制成的,很合身。你可以像穿其他外套一样穿它。不同的是,它能像智能手机一样工作。就像把手机屏幕放进外套里一样。穿上它,它就能向你展示很多你想要的信息。
彭教授认为这种新外套可以有很多用途。例如,司机或骑自行车的人出行时可以把它当作手臂上的全球定位系统地图。那些听不见或说不出话的人也可以用它和别人交流。在医院里,医生可以通过病人的外套获取病人的健康数据。这有助于医生更好地照顾病人。
你想穿上这件外套吗?它很快就会上市。让我们拭目以待。
( )4. 作者以一个______开始谈论这件外套。
A. 故事
B. 课程
C. 游戏
D. 问题
( )5. 从文章中我们可以了解到______。
A. 为这件外套找到合适的线并不容易
B. 他们只使用一种线来制作这件外套
C. 这件外套在我们洗了很多次之后会有很大变化
D. 外套里有一部智能手机和一个手机屏幕
( )6. 第四段主要讲了______。
A. 这件外套是什么样的
B. 全球定位系统是如何工作的
C. 在哪里可以买到这件外套
D. 这件外套如何能帮助我们
( )7. 这篇文章的最佳标题是什么?
A. 穿着外套旅行
B. 作为电子屏幕的外套
C. 一件保持凉爽的新外套
D. 佩戴手机屏幕