D
“The White Rabbit thinks that I’m his servant(仆人)—Mary Ann,” Alice said to herself, but she ran away quickly without stopping to explain the mistake to the White Rabbit.
Very soon Alice saw a little house. She knew it was the White Rabbit’s house because his name was on the door. She opened it without knocking at the door and ran up the stairs(楼梯) quickly.
Alice went into a small room. There was a table near the window and there were gloves and a fan on it. As she picked them up, she saw a bottle next to the mirror. There weren’t any instructions on it, so she opened it and drank.
“Something interesting always happens when I eat or drink something here,” Alice thought. And she was right. She started to grow. She grew and grew. Soon her body filled the room. She couldn’t stand up. She had to lie on the floor and put one arm out of the window and one foot up the chimney(烟囱).
“What am I going to do now?” Alice wondered.
A few minutes later, Alice heard the White Rabbit outside.
“Mary Ann! Bring me my gloves now!”
Silence. Then Alice heard the White Rabbit was coming up the stairs. Alice was afraid. She forgot that she was much bigger than him now. The White Rabbit tried to open the door, but he couldn’t because Alice was pushing against it.
The White Rabbit ran back downstairs and outside into the garden.
(
A. The fan. B. The mirror.
C. The pair of gloves. D. The thing in the bottle.
(
a. Alice became bigger and bigger.
b. Alice opened the door of the little house.
c. The White Rabbit asked his servant—Mary Ann to bring him the gloves.
d. Alice saw a bottle near the mirror.
A. b-d-c-a B. d-c-b-a
C. b-d-a-c D. d-a-c-b
(
A. Alice found gloves and a bottle on a table near the window.
B. It was difficult for the White Rabbit to open the door.
C. Alice had to lie on the floor because she was too tired to stand up.
D. After knocking at the door, Alice went into the White Rabbit’s house.
(
A. science book B. wildlife magazine
C. guidebook D. English novel
“The White Rabbit thinks that I’m his servant(仆人)—Mary Ann,” Alice said to herself, but she ran away quickly without stopping to explain the mistake to the White Rabbit.
Very soon Alice saw a little house. She knew it was the White Rabbit’s house because his name was on the door. She opened it without knocking at the door and ran up the stairs(楼梯) quickly.
Alice went into a small room. There was a table near the window and there were gloves and a fan on it. As she picked them up, she saw a bottle next to the mirror. There weren’t any instructions on it, so she opened it and drank.
“Something interesting always happens when I eat or drink something here,” Alice thought. And she was right. She started to grow. She grew and grew. Soon her body filled the room. She couldn’t stand up. She had to lie on the floor and put one arm out of the window and one foot up the chimney(烟囱).
“What am I going to do now?” Alice wondered.
A few minutes later, Alice heard the White Rabbit outside.
“Mary Ann! Bring me my gloves now!”
Silence. Then Alice heard the White Rabbit was coming up the stairs. Alice was afraid. She forgot that she was much bigger than him now. The White Rabbit tried to open the door, but he couldn’t because Alice was pushing against it.
The White Rabbit ran back downstairs and outside into the garden.
(
D
)12. What made Alice start to grow?A. The fan. B. The mirror.
C. The pair of gloves. D. The thing in the bottle.
(
C
)13. Which of the following shows the RIGHT order of what happened in the passage?a. Alice became bigger and bigger.
b. Alice opened the door of the little house.
c. The White Rabbit asked his servant—Mary Ann to bring him the gloves.
d. Alice saw a bottle near the mirror.
A. b-d-c-a B. d-c-b-a
C. b-d-a-c D. d-a-c-b
(
B
)14. Which statement is TRUE according to the passage?A. Alice found gloves and a bottle on a table near the window.
B. It was difficult for the White Rabbit to open the door.
C. Alice had to lie on the floor because she was too tired to stand up.
D. After knocking at the door, Alice went into the White Rabbit’s house.
(
D
)15. This passage may come from a(n) ______.A. science book B. wildlife magazine
C. guidebook D. English novel
答案:
12. D 【点拨】根据“... she saw a bottle next to the mirror. There weren't any instructions on it,so she opened it and drank.”和“And she was right. She started to grow.”可知,是瓶子里的东西让爱丽丝开始长大。故选 D。
13. C 【点拨】通读全文可知,先是爱丽丝打开小房子的门,然后看到镜子旁的瓶子并喝下瓶子里的东西,接着爱丽丝开始变大,最后白兔让女仆给他拿手套。故正确顺序为 b-d-a-c。故选 C。
14. B 【点拨】根据倒数第二段中“The White Rabbit tried to open the door,but he couldn't because Alice was pushing against it.”可知,白兔试图打开门,但打不开。故选 B。
15. D 【点拨】通读全文可知,本文是童话小说节选,介绍了《爱丽丝梦游仙境》中的故事情节。故选 D。
12. D 【点拨】根据“... she saw a bottle next to the mirror. There weren't any instructions on it,so she opened it and drank.”和“And she was right. She started to grow.”可知,是瓶子里的东西让爱丽丝开始长大。故选 D。
13. C 【点拨】通读全文可知,先是爱丽丝打开小房子的门,然后看到镜子旁的瓶子并喝下瓶子里的东西,接着爱丽丝开始变大,最后白兔让女仆给他拿手套。故正确顺序为 b-d-a-c。故选 C。
14. B 【点拨】根据倒数第二段中“The White Rabbit tried to open the door,but he couldn't because Alice was pushing against it.”可知,白兔试图打开门,但打不开。故选 B。
15. D 【点拨】通读全文可知,本文是童话小说节选,介绍了《爱丽丝梦游仙境》中的故事情节。故选 D。
解析:
翻译:
D
“白兔以为我是他的仆人——玛丽·安,”爱丽丝自言自语道,但她没有停下来向白兔解释这个误会,就飞快地跑开了。
很快,爱丽丝看到了一座小房子。她知道那是白兔的家,因为门上写着他的名字。她没敲门就打开了门,飞快地跑上了楼梯。
爱丽丝走进一个小房间。窗户旁边有一张桌子,上面放着手套和一把扇子。当她拿起它们时,她看到镜子旁边有一个瓶子。瓶子上没有任何说明,所以她打开瓶子喝了里面的东西。
“每次我在这里吃或喝东西的时候,总会发生有趣的事情,”爱丽丝想。她是对的。她开始变大。她不停地变大。很快,她的身体就占满了整个房间。她站不起来了。她不得不躺在地板上,把一只胳膊伸出窗外,把一只脚伸进烟囱里。
“我现在该怎么办呢?”爱丽丝想。
几分钟后,爱丽丝听到白兔在外面。
“玛丽·安!现在把我的手套拿来!”
一片寂静。然后爱丽丝听到白兔正走上楼梯。爱丽丝很害怕。她忘了自己现在比他大得多。白兔试图打开门,但他打不开,因为爱丽丝正顶着门。
白兔跑下楼,跑到外面的花园里。
( )12. 是什么让爱丽丝开始变大的?
A. 扇子。 B. 镜子。
C. 那副手套。 D. 瓶子里的东西。
( )13. 下列哪一项显示了文章中事情发生的正确顺序?
a. 爱丽丝变得越来越大。
b. 爱丽丝打开了小房子的门。
c. 白兔让他的仆人——玛丽·安把他的手套拿来。
d. 爱丽丝看到镜子旁边有一个瓶子。
A. b - d - c - a B. d - c - b - a
C. b - d - a - c D. d - a - c - b
( )14. 根据文章,下列哪项陈述是正确的?
A. 爱丽丝在窗户附近的桌子上发现了手套和一个瓶子。
B. 白兔很难打开门。
C. 爱丽丝不得不躺在地板上,因为她太累了,站不起来。
D. 敲过门后,爱丽丝走进了白兔的家。
( )15. 这篇文章可能来自一本( )。
A. 科学书 B. 野生动物杂志
C. 旅游指南 D. 英文小说
D
“白兔以为我是他的仆人——玛丽·安,”爱丽丝自言自语道,但她没有停下来向白兔解释这个误会,就飞快地跑开了。
很快,爱丽丝看到了一座小房子。她知道那是白兔的家,因为门上写着他的名字。她没敲门就打开了门,飞快地跑上了楼梯。
爱丽丝走进一个小房间。窗户旁边有一张桌子,上面放着手套和一把扇子。当她拿起它们时,她看到镜子旁边有一个瓶子。瓶子上没有任何说明,所以她打开瓶子喝了里面的东西。
“每次我在这里吃或喝东西的时候,总会发生有趣的事情,”爱丽丝想。她是对的。她开始变大。她不停地变大。很快,她的身体就占满了整个房间。她站不起来了。她不得不躺在地板上,把一只胳膊伸出窗外,把一只脚伸进烟囱里。
“我现在该怎么办呢?”爱丽丝想。
几分钟后,爱丽丝听到白兔在外面。
“玛丽·安!现在把我的手套拿来!”
一片寂静。然后爱丽丝听到白兔正走上楼梯。爱丽丝很害怕。她忘了自己现在比他大得多。白兔试图打开门,但他打不开,因为爱丽丝正顶着门。
白兔跑下楼,跑到外面的花园里。
( )12. 是什么让爱丽丝开始变大的?
A. 扇子。 B. 镜子。
C. 那副手套。 D. 瓶子里的东西。
( )13. 下列哪一项显示了文章中事情发生的正确顺序?
a. 爱丽丝变得越来越大。
b. 爱丽丝打开了小房子的门。
c. 白兔让他的仆人——玛丽·安把他的手套拿来。
d. 爱丽丝看到镜子旁边有一个瓶子。
A. b - d - c - a B. d - c - b - a
C. b - d - a - c D. d - a - c - b
( )14. 根据文章,下列哪项陈述是正确的?
A. 爱丽丝在窗户附近的桌子上发现了手套和一个瓶子。
B. 白兔很难打开门。
C. 爱丽丝不得不躺在地板上,因为她太累了,站不起来。
D. 敲过门后,爱丽丝走进了白兔的家。
( )15. 这篇文章可能来自一本( )。
A. 科学书 B. 野生动物杂志
C. 旅游指南 D. 英文小说