八、从方框中选词补全对话。(有一个多余)(每空 1 分,共 8 分)
too day When go eight cinema read Friday time
A: What
B: It's
A:
B: At seven. What about you?
A: Me
B: At
A: At eight ten. What do you do after school?
B: I usually go to the
A: Oh, I
too day When go eight cinema read Friday time
A: What
day
 is it today?B: It's
Friday
.A:
When
 do you get up?B: At seven. What about you?
A: Me
too
. When do you ______go
 to school every morning?B: At
eight
 o'clock. What about you?A: At eight ten. What do you do after school?
B: I usually go to the
cinema
 and watch a film(看电影).A: Oh, I
read
 books after school.答案:1. day
2. Friday
3. When
4. too
5. go
6. eight
7. cinema
8. read
2. Friday
3. When
4. too
5. go
6. eight
7. cinema
8. read
解析:
1. 第一空在询问今天是星期几,应选“day”。
2. 第二空在回答今天是星期几,从选项中只有“Friday”符合。
3. 第三空在询问起床时间,应选“When”。
4. 第四空表示“我也是”,应选“too”。
5. 第五空在询问上学时间,应选“go”,“go to school”是上学意思。
6. 第六空在回答上学时间,应选“eight”,表示八点。
7. 第七空在回答放学后去的地方,应选“cinema”,表示去电影院。
8. 第八空在回答放学后做的事情,应选“read”,表示读书。
2. 第二空在回答今天是星期几,从选项中只有“Friday”符合。
3. 第三空在询问起床时间,应选“When”。
4. 第四空表示“我也是”,应选“too”。
5. 第五空在询问上学时间,应选“go”,“go to school”是上学意思。
6. 第六空在回答上学时间,应选“eight”,表示八点。
7. 第七空在回答放学后去的地方,应选“cinema”,表示去电影院。
8. 第八空在回答放学后做的事情,应选“read”,表示读书。
九、[新考法]阅读短文,完成思维导图。(每小题 1.5 分,共 12 分)
Morning. I'm Jane. I'm a student. I'm always(总是)busy from Monday to Saturday. I get up at six. I usually go to school at seven thirty. I have four lessons in the morning. I have lunch at eleven thirty. I have three lessons in the afternoon. After school, I play football at four. I go home at five fifty. I have dinner at six ten. I do homework at seven. I go to bed at nine twenty.
|Jane's busy day|
|(From 1.
|get up go home|
|3.
|have lunch do homework|
|play football 6.

|have 8.
Morning. I'm Jane. I'm a student. I'm always(总是)busy from Monday to Saturday. I get up at six. I usually go to school at seven thirty. I have four lessons in the morning. I have lunch at eleven thirty. I have three lessons in the afternoon. After school, I play football at four. I go home at five fifty. I have dinner at six ten. I do homework at seven. I go to bed at nine twenty.
|Jane's busy day|
|(From 1.
Monday
 to 2. Saturday
)||get up go home|
|3.
go to school
 have dinner||have lunch do homework|
|play football 6.
go to bed
||have 8.
seven
 lessons every day at school|答案:1. Monday 2. Saturday 3. go to school 4. eleven thirty 5. five fifty 6. go to bed 7. nine twenty 8. seven
解析:
1. 根据短文“I'm always busy from Monday to Saturday.”可知1为Monday,2为Saturday。
2. 活动顺序及时间:“I usually go to school at seven thirty.”对应左边第二个活动3为go to school。
3. “I have lunch at eleven thirty.”对应have lunch的时间4为eleven thirty。
4. “I go home at five fifty.”对应go home的时间5为five fifty。
5. “I go to bed at nine twenty.”对应右边最后一个活动6为go to bed,其时间7为nine twenty。
6. “I have four lessons in the morning. I have three lessons in the afternoon.”可知每天课程数8为seven。
2. 活动顺序及时间:“I usually go to school at seven thirty.”对应左边第二个活动3为go to school。
3. “I have lunch at eleven thirty.”对应have lunch的时间4为eleven thirty。
4. “I go home at five fifty.”对应go home的时间5为five fifty。
5. “I go to bed at nine twenty.”对应右边最后一个活动6为go to bed,其时间7为nine twenty。
6. “I have four lessons in the morning. I have three lessons in the afternoon.”可知每天课程数8为seven。
十、Alice 给我们介绍了她的爸爸。请阅读 Alice 的介绍,完成任务。(每小题 2 分,共 12 分)
Hello, I'm Alice. My father is a teacher(老师). He teaches(教)Chinese. He goes to work from Monday to Friday. Every day, he gets up at five thirty. At six, he has breakfast. He goes to the school at seven. He has lunch at the school. He goes home at five in the afternoon. At six o'clock, he has dinner. He likes reading books with me. He goes to bed at nine thirty.
任务一:根据 Alice 的介绍,选择正确的答案。
(
A. Alice's B. Alice's father's C. Alice's mother's
(
A. farmer B. doctor C. teacher
(
A. At six. B. At five thirty. C. At five.
(
A. At home. B. At the school. C. At a snack bar.
(
A. watching TV B. playing basketball C. reading books
任务二:根据 Alice 的介绍,回答问题。
When does Alice's father go to bed?
Hello, I'm Alice. My father is a teacher(老师). He teaches(教)Chinese. He goes to work from Monday to Friday. Every day, he gets up at five thirty. At six, he has breakfast. He goes to the school at seven. He has lunch at the school. He goes home at five in the afternoon. At six o'clock, he has dinner. He likes reading books with me. He goes to bed at nine thirty.
任务一:根据 Alice 的介绍,选择正确的答案。
(
B
) 1. This is ______ day.A. Alice's B. Alice's father's C. Alice's mother's
(
C
) 2. Alice's father is a ______.A. farmer B. doctor C. teacher
(
A
) 3. When does Alice's father have breakfast?A. At six. B. At five thirty. C. At five.
(
B
) 4. Where does Alice's father have lunch?A. At home. B. At the school. C. At a snack bar.
(
C
) 5. Alice's father likes ______ with Alice.A. watching TV B. playing basketball C. reading books
任务二:根据 Alice 的介绍,回答问题。
When does Alice's father go to bed?
He goes to bed at nine thirty.
答案:任务一:
1. B
2. C
3. A
4. B
5. C
任务二:
He goes to bed at nine thirty.
1. B
2. C
3. A
4. B
5. C
任务二:
He goes to bed at nine thirty.