十一、阅读短文,完成任务。(每小题2分,共10分)
Sunny,snowy,cloudy... The weather changes(变化)every day. We can’t do anything about it. However(然而),in a Japanese film(日本电影),a girl,Hina,can change the weather. Hina lives in Tokyo. Too many people ask Hina to change the weather,and then everything goes wrong(出问题).
The film reminds(提醒)us that the weather is important(重要的). Sunny days make us feel good. Rainy days make us feel blue. But there’s no way to change it. We just have to respect(尊重)it and wait for it to change.
任务一:根据短文内容,判断正(T)误(F)。
(
(
(
(
任务二:根据短文内容,给短文选择合适的标题。______
A. A girl B. Change the weather C. Respect the weather
Sunny,snowy,cloudy... The weather changes(变化)every day. We can’t do anything about it. However(然而),in a Japanese film(日本电影),a girl,Hina,can change the weather. Hina lives in Tokyo. Too many people ask Hina to change the weather,and then everything goes wrong(出问题).
The film reminds(提醒)us that the weather is important(重要的). Sunny days make us feel good. Rainy days make us feel blue. But there’s no way to change it. We just have to respect(尊重)it and wait for it to change.
任务一:根据短文内容,判断正(T)误(F)。
(
F
)1. We can change the weather every day.(
T
)2. Hina lives in Tokyo.(
T
)3. Hina helps many people change the weather.(
T
)4. Weather may affect(影响)our moods(情绪).任务二:根据短文内容,给短文选择合适的标题。______
A. A girl B. Change the weather C. Respect the weather
C
答案:任务一:
1. F
2. T
3. T
4. T
任务二:C
1. F
2. T
3. T
4. T
任务二:C
十二、仿照范例,根据表格,仿写句子。(每小题2分,共6分)

例:It’s cloudy and cool. I play outside. It’s nice.
1.
2.
3.
例:It’s cloudy and cool. I play outside. It’s nice.
1.
It’s sunny and warm. I walk my dog.
 I’m very happy.2.
It’s windy and cool. I fly a kite.
 My kite is cool.3.
It’s rainy and wet. I have an umbrella.
 Let’s share it.答案:1. It's sunny and warm. I walk my dog.
2. It's windy and cool. I fly a kite. 
3. It's rainy and wet. I have an umbrella.