十一、阅读短文,完成任务。(每小题 1 分,共 8 分)
I’m Lily. Now it’s ten o’clock on Sunday morning. I go to a clothes shop with my mum. It’s hot. I want to buy a new dress for the party. There are many dresses in the shop. I try on the blue one,the green one and the white one. The blue one is too small and the green one is so big. So I buy the white one. It fits(合身)me very well. I like it very much.
任务一:根据短文内容,给短文选择合适的标题。
A.In the fruit shop
B.Buying a dress
C.To a toy shop
任务二:[新考法]根据短文内容,完成思维导图。

1. Sunday
2. mum
3. hot
4. dress
5. too small
6. so big
7. white
I’m Lily. Now it’s ten o’clock on Sunday morning. I go to a clothes shop with my mum. It’s hot. I want to buy a new dress for the party. There are many dresses in the shop. I try on the blue one,the green one and the white one. The blue one is too small and the green one is so big. So I buy the white one. It fits(合身)me very well. I like it very much.
任务一:根据短文内容,给短文选择合适的标题。
B
A.In the fruit shop
B.Buying a dress
C.To a toy shop
任务二:[新考法]根据短文内容,完成思维导图。
1. Sunday
2. mum
3. hot
4. dress
5. too small
6. so big
7. white
答案:任务一:B
任务二:
1. Sunday
2. mum
3. hot
4. dress
5. small
6. big
7. white
任务二:
1. Sunday
2. mum
3. hot
4. dress
5. small
6. big
7. white
解析:
任务一:短文主要讲述了Lily和妈妈去服装店买连衣裙的事情。A选项“在水果店”,C选项“去玩具店”均不符合短文内容,B选项“Buying a dress”(买连衣裙)符合短文主旨。
任务二:
1. 根据“Now it’s ten o’clock on Sunday morning.”可知是Sunday(星期日)早上。
2. 根据“I go to a clothes shop with my mum.”可知是和她的mum(妈妈)一起。
3. 根据“It’s hot.”可知天气是hot(炎热的)。
4. 根据“I want to buy a new dress for the party.”可知是想为聚会买一条新连衣裙,即dress(连衣裙)。
5. 根据“I try on the blue one, the blue one is too small”可知蓝色的太小了,即small。
6. 根据“the green one is so big”可知绿色的大了,即big。
7. 根据“So I buy the white one. It fits(合身)me very well.”可知买了白色的,即white。
任务二:
1. 根据“Now it’s ten o’clock on Sunday morning.”可知是Sunday(星期日)早上。
2. 根据“I go to a clothes shop with my mum.”可知是和她的mum(妈妈)一起。
3. 根据“It’s hot.”可知天气是hot(炎热的)。
4. 根据“I want to buy a new dress for the party.”可知是想为聚会买一条新连衣裙,即dress(连衣裙)。
5. 根据“I try on the blue one, the blue one is too small”可知蓝色的太小了,即small。
6. 根据“the green one is so big”可知绿色的大了,即big。
7. 根据“So I buy the white one. It fits(合身)me very well.”可知买了白色的,即white。
十二、新年派对结束后,孩子们匆忙回家时落下了一些物品在现场,请你帮忙写一则失物招领的启事吧!(每空 1 分,共 5 分)
A missing and found notice(失物招领)
Hi,boys and girls! Come and bring your things(东西)home.
This is a toy panda. It’s very cute.
A missing and found notice(失物招领)
Hi,boys and girls! Come and bring your things(东西)home.
This is a toy panda. It’s very cute.
Whose is it?
? They are blue gloves(手套). Whose gloves are these?
? This red cap is cool. Maybe it’s Mike’s. Hi,Mike. Is this your cap?
? And these cakes are yummy. Hi,Yang Ling. Are these your cakes?
? Finally,I wish you a happy New Year
!答案:1. Whose is it?
2. Whose gloves are these?
3. Is this your cap?
4. Are these your cakes?
5. New Year
2. Whose gloves are these?
3. Is this your cap?
4. Are these your cakes?
5. New Year